Skånskan > Nyheter

Tuesday, 20 August, 05:17

Skånskan - 12 aug 19 kl. 18:31

Här ska skejtare och dan­sa­re mötasMalmö Med både dans, bollsport och skateboard ska skolgården vid Apelgårdsskolan leva upp. Nu invigs den nya multiarenan.Skate Malmö hade länge letat efter en bra plats i Rosengård.
– När vi kom ut och tittade på platsen hade vi egentligen tänkt en temporär lösning. Men när vi såg ytan här var det så pass enkelt att göra en riktigt bra bestående lösning, säger Gustav Svanborg Edén, skataboardsamordnare i Malmö.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Med, Apelgårdsskolan, Malmö, Rosengård, Gustav Svanborg Edén, Said Mekahal, Back, School, Pushing Boarders, Lay, Phoenix, Verghese, Bangalore, Atita Verghese

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här ska skejtareoch , dansa re , mötas
YLE - 24 feb 15 kl. 09:43

Mammalådan har fått ny design

Moderskapsförpackningen som tas i bruk i vår har liknande produkter som tidigare men några nyheter kan ändå hittas i lådan. Också färgerna och mönstren är nya. I år innehåller mammalådan totalt 54 produkter.

Cornucopia - 31 jan 18 kl. 10:14

Katastrof: Dan Eliasson tar över MSB (ej skämt)

Rikspolischef Dan Eliasson byter tjänst och tar över som generaldirektör för Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Svenskt totalförsvar och krisberedskap ska nu få samma behandling som Migrationsverket, Försäkringskassan och Polismyndigheten fått tidigare, dvs en fungerande verksamhet ska krossas. Glöm alla tankar på svenskt totalförsvar framöver.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 16:00

Dan Park fängslas för hets mot folkgrupp

Malmö Gatukonstnären Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp och förtal sedan har spridit nedsättande bilder via mikrobloggen Twitter och sin blogg.Tingsrätten tar hänsyn till sju olika åtalspunkter som handlar om Dan Parks inlägg på mikrobloggen Twitter och hans inlägg på sin blogg.
Dan Park menar själv att det inte är han som har gjort inläggen på Twitter.

News55 - 14 feb 17 kl. 15:16

Äldre kan få lägre pension – helt i onödan

AMF:s årliga pensionsrapport visar att pensionärer som saknar anhöriga kan förlora hundratals kronor i månaden helt i onödan efter att ha tecknat så kallade återbetalningsskydd, det rapporterar SvD. Ett återbetalningsskydd säkerställer att en pensionssparares pensionspengar betalas ut till anhöriga om pensionsspararen har gått bort. Detta sker i utbyte mot lägre pension.

YLE - 07 jun 13 kl. 15:48

Förstör Finland föreningarna i onödan?

Allmännyttiga föreningar har de senaste åren tvingats lägga ner frivillig verksamhet som hela samhället har haft nytta av. Finland tolkar EU:s regler så att föreningar som har fått stöd för sin verksamhet inte får vara verksamma på områden där också företag erbjuder service. - Inget annat land i Europa tolkar EU:s bestämmelser lika strängt som Finland, säger Europaparlamentariker Sirpa Pietikäinen (Saml).

YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttarna söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av den moderna tekniken för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttar söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser här och där inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av modernaste teknik för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

BT - 20 nov 14 kl. 11:13

Dan Eliasson blir ny rikspolischef

Försäkringskassans chef Dan Eliasson blir ny rikspolischef, har regeringen beslutat. - Det känns som ett oemotståndligt uppdrag, säger Eliasson som nu får styra över polisens enorma omorganisation.Inrikesminister Anders Ygeman säger vid presentationen att Dan Eliasson genom sin breda erfarenhet har de främsta kvalifikationerna för tjänsten.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Kristianstadsbladet - 27 jul 18 kl. 14:36

Badavrådan ska inte tas för allvarligt

En skylt om badavrådan vid Björkviken ska inte tas för allvarligt. Läget kan förändras på ett par timmar. .

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

M vill riva halva Macklean

Skurup Eleverna är borta från Mackleanskolan. Nu vill Moderaterna riva halva skolan.
– Byggnaden är förhållandevis gammal och den är avskriven rent ekonomiskt, säger kommunalråd Johan Bolinder.

Skånskan - 15 minuter sedan

Gatuköket stämmer kommunen efter tvist

ESLÖV Anderssons gatukök har nu lämnat in en stämning mot Eslövs kommun och gatukökets förre ägare, ett företag i Skurup.
I första hand kräver man att tingsrätten fastställer att det är bolaget Anderssons Gatukök AB som innehar arrenderätten till gatuköket på Föreningstorget i Eslöv, samt att kommunen och Skurupsföretaget ska betala 525 000 kronor.Skånskan har i omgångar skrivit om ärendet och alla turer kring det.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nu får stadsbussarna nya turer

lund Nytt byggkaos väntar Lundaborna i centrala delarna av staden under hösten.
Sex busslinjer, ett till sex, får nya turer när Kyrkogatan stängs av.Bussarna får ändrade turer eftersom busshållplatserna Lundagård, Domkyrkan, Stadsbiblioteket och Åke Hans stängs av under de månader arbetet pågår.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tragedi lockade fram minnen om övergrepp

UTNYTTJAD Varför vågade jag inte berätta? Varför gjorde vuxenvärlden så lite? Det är frågor som José R Franco ställer sig när han tänker tillbaka på en barndom där han utsattes för sexuella övergrepp av både män och kvinnor.

Skånskan - 8 timmar sedan

Fem detaljer du säkert missat i Harry Potter-filmerna

WEBB-TV Har du lagt märke till de här sakerna tidigare? Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 9 timmar sedan

Hem­ligt vad som ska byggas på åkern

Staffanstorp Vid ron­dellen mot Åk­arp har stäng­sel satts upp ute på åkern. Byg­get av den 15 000 kvad­rat­me­ter stora an­lägg­ningen har på börjats.Nu har mark­ar­be­tena satt i gång på Väs­tan­vä­gen, som Ki­len­krys­set AB köpte för drygt ett år se­dan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kungsgatan klockan 15:32

– Det är inte höst än, sa min vän bestämt när jag råkade nämna mysbelysning och svampplockning en regnig eftermiddag.
Jag insåg direkt att jag hade trampat på en öm tå och backade långsamt ur samtalsämnet.
Regnet, mörkrets intrång och frånvaron av värmebölja gör dock att jag undrar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bekräftas: Det är samma bil

markaryd Samma bil som stals efter det misstänkta mordet på 70-åriga Gert-Inge Bertinsson, Markaryd i Småland, har synts i trakterna i Malå i Västerbotten, där en 80-årig man varit försvunnen sedan i början av augusti.Det skriver tidningen Norra.
– Det är konstaterat att den bil som stals i samband med mordet är samma bil som synts i trakterna av Adak i Malå i början av augusti, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå, till tidningen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bennison tillbaka i FC Rosengårds trupp

Bortamatch mot gamla klubben – då är FC Rosengårds nyförvärv Anna Anvegård inte med i truppen. Däremot gör Hanna Bennison comeback efter skada.Anna Anvegård gjorde succé när hon debuterade för FC Rosengård och blev målskytt direkt i Malmöderbyt mot LB07.

Skånskan - 11 timmar sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.