DN > Opinion

Monday, 26 August, 00:40

DN - 12 aug 19 kl. 18:20

”Problemet med träden är att de är runda”REPLIK DN DEBATT 9/8. Om man beskattar användningen av de delar av stocken som blir över när man sågat bräder och plank, hur stort blir då skogsägarnas intresse att leverera råvaran? skriver Gunnar Wetterberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Gunnar Wetterberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problemetmed , trädenär att de är , runda
Expressen - 27 apr 12 kl. 11:38

"Problemet är den emotionella bristen"

SLIVEN/SOFIA. Tvååriga Pavlinka sträcker upp armarna i hopp om att bli upplyft ur spjälsängen. Den förkylda flickan är placerad i isoleringsrum för att inte smitta de andra barnen på barnhemmet.

Expressen - 29 aug 13 kl. 11:11

Birro: Problemet med den moderna fotbollen

Vem äger egentligen en klubb? Vem älskar ett lag? Ägarna?

BT - 31 aug 14 kl. 07:40

"Skolan är det största problemet"

Båda är ungdomspolitiker och bor i bostadsbristens Borås kvar hemma hos föräldrarna. Båda talar om klassresa eller klasskillnader. Men deras syn på hur integrationen ska förbättras skiljer sig åt.

YLE - 06 aug 19 kl. 10:36

Experter om Antti Rinnes jobb-Tinder: Bra idé - men löser inte problemet med strukturell arbetslöshet

Statsminister Antti Rinnes utspel om ett slags Tinder-sajt - där arbetssökande och företag som vill anställa med hjälp av lönesubvention kan matchas - får ett försiktigt bifall från experterna. Allt som höjer sysselsättningsgraden är bra, men lönesubventioner löser knappast problemet med den strukturella arbetslösheten..

YA - 15 apr 14 kl. 13:44

Den perfekta trädgården?

Foto: Bass Nilsson

Det rasslar högljutt när jag bit för bit krafsar loss mossan mellan stenplattorna framför huset. Jag har tagit mig kanske tio kvadratmeter framåt, det innebär att jag har typ 190 kvar. Jag pausar en stund och lyfter blicken ut över gårdsplanen.

GT - 15 maj 15 kl. 10:02

Gunhild Stordalen om den nya behandlingen

Gunhild Stordalen lider av kronisk bindvävssjukdom. Nu kämpar hon sig tillbaka efter den tuffa behandlingen. – Jag är i färd att bli frisk.

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 07:15

Se upp — det är fredag den 13

Är det en sådan där morgon då allt går fel — med försovning, spilld frukost eller missad buss? Det skulle i så fall kunna skyllas på vanlig klantighet. Eller, om man hellre vill det, på att det är fredag den trettonde i dag.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 07:15

Se upp — det är fredag den 13

Är det en sådan där morgon då allt går fel — med försovning, spilld frukost eller missad buss? Det skulle i så fall kunna skyllas på vanlig klantighet. Eller, om man hellre vill det, på att det är fredag den trettonde i dag.

SN - 13 nov 15 kl. 07:15

Se upp – det är fredag den 13

Är det en sådan där morgon då allt går fel - med försovning, spilld frukost eller missad buss? Det skulle i så fall kunna skyllas på vanlig klantighet. Eller, om man hellre vill det, på att det är fredag den trettonde i dag.

Sydsvenskan - 09 jun 16 kl. 11:00

EM-hjälten Brolin: I mästerskap­ måste man höja sig – den här ­generationen har inte gjort det

De hjälpte varandra och gjorde varandra bättre. Det räckte till EM-brons 1992 och VM-brons 1994. Men den andan saknar Tomas Brolin i årets svenska landslag.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 16 kl. 11:00

EM-hjälten Brolin: I mästerskap­ måste man höja sig – den här ­generationen har inte gjort det

De hjälpte varandra och gjorde varandra bättre. Det räckte till EM-brons 1992 och VM-brons 1994. Men den andan saknar Tomas Brolin i årets svenska landslag.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

”Nonsensmått ger fel bild av hur polisreformen lyckats”

Jerzy Sarnecki: Ett av förslagen i min ESO-rapport är att införa ett index som väger brotten ut­ifrån deras skadlighet..

DN - 22 aug 19 kl. 21:00

”Vår knivskurne trettonårige son fick nästan ingen hjälp”

Föräldrarna: Många instanser har ansträngt sig, men de står handfallna när det främst är gärningsmannen som ska hjälpas tillbaka in i samhället..

DN - 22 aug 19 kl. 14:46

”Evidens avfärdas med personliga anekdoter”

SLUTREPLIK DN DEBATT 18/8. Det är beklämmande att lärare, vars arbetsuppgift är att förmedla kunskap och som dessutom arbetar i ett system i vilket vetenskaplig grund enligt lag….

DN - 22 aug 19 kl. 14:42

”Ineffektivt att ge stöd för att annullera utsläppsrätter”

REPLIK DN DEBATT 19/8. Att ge skattenedsättning till företag och privatpersoner för att annullera utsläppsrätter skulle vara ett ineffektivt utnyttjande av statens pengar..

DN - 21 aug 19 kl. 21:00

”Svartmålningen av Danderyd tycks inte ha några gränser”

Ledande kommunpolitiker i Danderyd: Allvarligt när Stefan Löfven med felaktiga uppgifter om narkotikabruk försöker vinna en billig partipolitisk poäng..

DN - 20 aug 19 kl. 21:00

”Ingen vill ta hand om barn som begått grova brott”

Charlotte Alm och Michael Tärnfalk: En otydlig ansvarsfördelning skapar ett slags negativ konkurrenssituation om ansvaret för unga som begått grova brott..

DN - 19 aug 19 kl. 21:00

”Gränskontroller sämsta sättet förbättra nordiskt polisarbete”

Stephan Müchler och Per Tryding, Sydsvenska handelskammaren: Sverige har blivit de nordiska regeringarnas syndabock. Men gränskontroller är ineffektiva och dyra..

DN - 19 aug 19 kl. 12:31

”UNRWA cementerar det palestinska flyktingproblemet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/8. Genom systemet med ärvd flyktingstatus och orealistiska krav på återvändande minskar möjligheterna till dialog och en fredlig lösning, skriver Lars….

DN - 19 aug 19 kl. 10:12

”Katederundervisning är inget gudasänt verktyg”

Högstadieläraren Maria Wiman: Dousa är välkommen till mitt klassrum när han vill för att undervisa, helst en sen eftermiddag med trötta tonårshjärnor..

DN - 19 aug 19 kl. 10:07

”Viktigt göra upp med myterna om ledarskap”

SLUTREPLIK DN DEBATT 11/8. Det är viktigt med en systematisk bekämpning av den funktionella dumhet som är utbredd: övertro på ledarskap, modeföljande, överanpasslighet, tänkande….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.