DN > Opinion

Monday, 19 August, 22:20

DN - 12 aug 19 kl. 18:16

”Ska förpackningar av papper ersättas av plast?”REPLIK DN DEBATT 9/8. Visst kan skogens kolförråd öka på kort sikt om avverkningarna upphör, men man bör rimligen inkludera konsekvenserna för bortfallet av bioenergi samt trä- och pappersprodukter i kalkylen. Då landar man i helt andra slutsatser, skriver Fredrik Wikström, docent i miljö- och energisystem, Karlstads universitet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Fredrik Wikström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska förpackningarav , papper, ersättasav , plast
Sydsvenskan - 26 feb 15 kl. 05:11

Brittisk tv-licens kan ersättas

Brittiska BBC, som för många utgör själva sinnebilden för public service-tanken, ska minska sitt utbud. Tv-licensen bör också ersättas med ett nytt system där fler medier kan få stöd.Förslagen läggs fram av en tvärpolitisk kommitté i parlamentet som utvärderat den 93-åriga institutionens framtida roll i ljuset av en rad skandaler och ett förändrat medielandskap.

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 15 kl. 05:11

Brittisk tv-licens kan ersättas

Brittiska BBC, som för många utgör själva sinnebilden för public service-tanken, ska minska sitt utbud. Tv-licensen bör också ersättas med ett nytt system där fler medier kan få stöd.Förslagen läggs fram av en tvärpolitisk kommitté i parlamentet som utvärderat den 93-åriga institutionens framtida roll i ljuset av en rad skandaler och ett förändrat medielandskap.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 16:01

Rex Tillerson kan ersättas av CIA-chef Mike Pompeo

Donald Trump väntas sparka utrikesministern, rapporter New York Times. USA:s utrikesminister Rex Tillerson kan ersättas av Mike Pompeo vid årsskiftet eller strax efter årsskiftet. Det rapporterar New York Times på torsdagen.

BT - 20 sep 13 kl. 16:34

"Instrumenten kommer inte att ersättas"

Musik är i dag en stor del av vårt samhälle. Men med den tekniska utvecklingen har allt mer musik blivit datorgjord, till mångas missnöje och fasa för att detta ska ersätta instrumenten. ?

YLE - 16 dec 13 kl. 06:45

Bilskatterna kan ersättas med kilometerskatt

Kommunikationsministeriets arbetsgrupp väntas idag på förmiddagen föreslå en kilometerskatt som skulle ersätta de andra skatterna som uppbärs av bilägare. Enligt uppgifter som sipprat ut skulle åtminstone en del av bilskatten som uppbärs vid inköp av en ny bil och den årliga fordonskatten ersättas med en kilometerskatt. I den tätt befolkade delen av landet skulle kilometerskatten vara 6-7 cent per kilometer och i glesbygden 3-4 cent.

BT - 01 okt 14 kl. 13:02

?Kärnkraften måste ersättas av annat energislag?

Maria Sunér Fleming, energi- och klimatexpert på Svenskt Näringsliv (SN), tror att industrin kommer att reagera "ganska kraftigt" på beskedet i dag. – Jag blir väldigt bekymrad över vad det kommer att innebära. Vad är vitsen med att tillsätta en energikommission om man redan har målat in sig i ett hörn?

YLE - 21 jan 15 kl. 14:33

Gardets polishus ska ersättas med bostadshus

Den nya detaljplanen som ska göra det möjligt att riva Gardets polisstation har fått grönt ljus i stadsplaneringsnämnden. Nu behövs bara stadsstyrelsens godkännande för att det gamla polishuset ska kunna rivas och ersättas med ett nytt bostadshus. Det är försäkringsbolaget Ilmarinen som äger det gamla kontorshuset på Röddäldsgatan i Helsingfors centrum.

YLE - 11 jun 15 kl. 12:08

Vad ska Hornetarna ersättas av?

En preliminär utredning om hur Flygvapnets Hornet-jaktplan med tiden ska ersättas ges nu på eftermiddagen till försvarsminister Jussi Niinistö. Se överlämnandet av rapporten direkt på Arenan kl. 13:10.

DN - 02 apr 18 kl. 19:30

Utvisade diplomater kan snart ersättas

De 60 ryska diplomater som utvisades ur USA kan snart ersättas av 60 andra. Och på samma sätt kan USA ersätta de 60 som Ryssland utvisade..

NT - 13 jun 12 kl. 16:21

Karlsson kan ersättas av Hareide

Mycket tyder på att Helsingborg allsvenska fotbollslag byter tränare. Enligt SVT och Radiosporten ska Conny Karlsson ersättas av guldtränaren från 1999, norrmannen Åge Hareide..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

”Gränskontroller sämsta sättet förbättra nordiskt polisarbete”

Stephan Müchler och Per Tryding, Sydsvenska handelskammaren: Sverige har blivit de nordiska regeringarnas syndabock. Men gränskontroller är ineffektiva och dyra..

DN - 9 timmar sedan

”UNRWA cementerar det palestinska flyktingproblemet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/8. Genom systemet med ärvd flyktingstatus och orealistiska krav på återvändande minskar möjligheterna till dialog och en fredlig lösning, skriver Lars….

DN - 12 timmar sedan

”Katederundervisning är inget gudasänt verktyg”

Högstadieläraren Maria Wiman: Dousa är välkommen till mitt klassrum när han vill för att undervisa, helst en sen eftermiddag med trötta tonårshjärnor..

DN - 12 timmar sedan

”Viktigt göra upp med myterna om ledarskap”

SLUTREPLIK DN DEBATT 11/8. Det är viktigt med en systematisk bekämpning av den funktionella dumhet som är utbredd: övertro på ledarskap, modeföljande, överanpasslighet, tänkande….

DN - 12 timmar sedan

”Felaktiga uppgifter om förslaget till ny biobankslag”

SLUTREPLIK DN DEBATT 5/8. Repliken från Stockholms läkarförening innehåller ett antal rent felaktiga uppgifter..

DN - Igår: 21:00

”Sveriges klimatpolitik måste EU-anpassas för att bli effektiv”

Magnus Nilsson: Jag föreslår två åtgärder i budgeten för 2020 för att politiken ska fungera bättre..

DN - I förrgår: 21:00

”Kvacksalveri styr skolan – inte hjärnforskning”

Benjamin Dousa, MUF: Jag föreslår fyra konkreta reformer för att påbörja återuppbyggnaden av ett skolväsende i världsklass..

DN - 16 aug 19 kl. 21:00

”Orimliga skillnader i hjälpen till olika grupper av hemlösa”

Hans Swärd och Per Eriksson: Regeringen måste ändra socialtjänstlagen så att äldre, barnfamiljer och andra i hemlöshet kan bo anständigt..

DN - 15 aug 19 kl. 21:00

”Det rasistiska bakgrundsbruset bakom det norska terrordådet”

Henrik Arnstad: Terrordådet i moskén i Norge ägde rum i ett samhälle där hatet mot muslimer antagit formen av ett ständigt pågående bakgrundsbrus..

DN - 15 aug 19 kl. 16:08

”Den svenska skogen gör störst klimatnytta om den står kvar”

SLUTREPLIK DN DEBATT 9/8. Politiska beslut som påverkar avverkningstakten är helt avgörande för hur väl vi lyckas minska utsläppen av växthusgaser den närmaste tiden, skriver fyra….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.