YA > Lokalt

Monday, 26 August, 01:02

YA - 12 aug 19 kl. 18:08

Bokhandlaren som bytte solglasögonAmbulerande antikvariatsägaren John Annas är numera en given syn på Simrishamns torg. Från påsk till äpplemarknaden står han här och bjuder ut god läsning till förbipasserande. Nytt för i år är något mer diskret - varje dag under sommaren byter han nämligen solglasögon. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
John Annas, Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bokhandlarensom , bytte, solglasögon
YLE - 01 jul 17 kl. 06:38

För syns skull eller för synens - även billiga solglasögon kan vara bra

Det är den tiden på året då var och varannan man möter bär solglasögon. Om man träffar på en bekant utomhus får man ofta finna sig i att titta in i ett par ogenomträngliga mörka linser, särskilt om personen använder trendiga spegelglas. Man kan då endast gissa sig till vad den man talar med egentligen tänker på.

Dagens PS - 09 maj 19 kl. 10:29

Optiker: Fel solglasögon kan ge akuta problem

När du väljer solglasögon till sommaren finns det flera saker att tänka på – och flera fallgropar att undvika.  I en artikel från Optikerförbundet & Optikbranschen så varnar nu Rune Brauset för solglasögon som är av låg kvalité. Brauset är optiker och docent på Karolinska Institutet, och han poängterar vikten av högkvalitativa solglasögon: ”Det absolut viktigaste är att köpa CE-märkta solglasögon eftersom de garanterat skyddar mot UV-ljus.

BT - 10 okt 14 kl. 10:57

Solglasögon stals vid inbrott med brunnslock

Solglasögon från en olåst ställning stals när Aoptik hade påhälsning under natten till fredagen. Vid midnatt kom flera larm om en inbrottsstöld på Aoptik på Boråsvägen i Kinna. En eller flera gärningsmän tog sig in i lokalen genom att krossa en av entrédörrarna med hjälp av ett brunnslock.

Länstidningen i Jämtland - 03 mar 17 kl. 09:53

Solglasögon hindrar både snöblindhet och hudcancer – optikern varnar: ”Barns ögon är mer känsliga för UV-strålning”

Utseende och pris. Det är vanligtvis de viktigaste aspekterna när folk väljer solglasögon.
Många glömmer bort huvudanledningen till varför man bör ha solglasögon – för att förhindra UV-strålar som kan leda till hornhinnesår, grå starr, rynkor och i värsta fall hudcancer.

ÖstersundsPosten - 03 mar 17 kl. 09:53

Solglasögon hindrar både snöblindhet och hudcancer – optikern varnar: ”Barns ögon är mer känsliga för UV-strålning”

Utseende och pris. Det är vanligtvis de viktigaste aspekterna när folk väljer solglasögon.
Många glömmer bort huvudanledningen till varför man bör ha solglasögon – för att förhindra UV-strålar som kan leda till hornhinnesår, grå starr, rynkor och i värsta fall hudcancer.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 17 kl. 16:14

Få sätter solglasögon på barn – trots risker

Barns ögon skadas lättare av solens UV-strålning jämfört med vuxnas, vilket ökar risken för gråstarr senare i livet. Men bara en av fem föräldrar skyddar barnens ögon från stark sol med solglasögon, visar en ny undersökning. Att solglasögon på de minsta.

Dagensanalys.se - 02 jun 17 kl. 19:18

Nu kan du köpa Snapchats häftiga solglasögon i Sverige

Snap, som är företaget bakom appen Snapchat, håller på och lanserar sina solglasögon även i Europa. Och gissa vad! Sverige är ett av de länder som kommer att få brillorna.

Posh24 - 22 feb 13 kl. 20:16

Divigt värre! Stjärnorna som bär solglasögon inomhus!

Ärligt talat, vi har faktiskt aldrig förstått grejen med att ha solglasögon på sig inomhus, och varför det verkar som en bra idé för vissa. Vi sparar dem hellre till soliga dagar, men dessa kändisar håller inte alls med. Klicka på bilderna och spana in ett par divakändisar i solglasögon - när solen inte är i närheten!

Sydsvenskan - 03 jun 15 kl. 16:54

Ta på ett par ­solglasögon själv

Ett lika säkert vårtecken som tussilagon är att självutnämnda modeorakel kliver fram och ondgör sig över att vuxna män bär kortbyxor på sommaren. Under hänvisning till att det är något ”vi alla skulle vilja slippa se” drar Linus Reinhag i sin insändare ”Tvinga inte på oss dina skamlöst blottade ben” (2/6) fram de vanliga argumenten att vi bär kortbyxor bara för att visa upp oss och våra ofta alltför vita ben.Det kommer kanske som en chock för dig, Linus, men den enkla anledningen till att man har kortbyxor på sommaren är helt enkelt att det är för varmt med långbyxor.

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 04:00

Finnes: solglasögon Önskas: livsmedel

Ernest Hemingway brukade påstå att hans bästa roman bestod av sex ord: "For sale: baby shoes, never worn".När jag nyligen gick med i en bytesgrupp på Facebook påmindes jag om Hemingways tragiska radannonsdikt. Här får man inte sälja något, bara byta mot annat.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Beslut: Inga pengar till ishall i sydost

Idén är bra – men det finns inte pengar till den. Nu säger kommunen nej till förslaget om en ishall..

YA - 19 timmar sedan

Korsvirkeslänga återuppstår i Ravlunda

På 1800-talet flyttades korsvirkesgården från Ravlunda. Två unga byggantikvarier återuppbygger nu delar av gården - 100 meter från ursprungsplatsen..

YA - 19 timmar sedan

Nämnden sa ja till ny saluhall

En enig byggnadsnämnd har gett bygglov till saluhallen på Storgatan. Man anser inte att den planerade uteserveringen kommer att störa grannarna nämnvärt..

YA - Igår: 13:10

Räddare i nöden: Korsavads simhall renoveras - Tobisvikbadet rycker in

Korsavads simhall kunde inte öppna som planerat i måndags på grund av en bassängreparation. Tobiaviksbadet kommer till undsättning och håller ställningarna tills reparationen av bassängen är klar..

YA - I förrgår: 00:04

Beslut: Inget stängsel vid järnvägen

Det blir inget skyddsstängsel kring järnvägen i Östra Tommarp. Samhällsbyggnadsnämnden har nu avslagit önskemålet..

YA - I förrgår: 15:46

Smycken och dyrbar vas stulna ur bröllopsgästens bil

Nu har ytterligare en bröllopsgäst anmält bilinbrott i samband med förra helgens vigsel i Sankt Olof..

YA - I förrgår: 08:02

Hoppborgsolyckan: Utredningen läggs ner

Polisen har nu beslutat att lägga ner förundersökningen gällande olyckan i somras då en hoppborg kollapsade på Kiviks marknad. .

YA - I förrgår: 06:00

Tobisborgs gård: Hasselmöss kan stoppa campingplaner

Länsstyrelsen stoppar Håkan Mårtenssons röjningsarbete på nyförvärvade Tobisborgsgården. Orsak: hasselmöss. En miljon kronor i böter blir straffet om förbudet inte följs..

YA - 22 aug 19 kl. 09:05

Tre viltolyckor samma dag

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.