YLE > Finland

Sunday, 25 August, 17:25

YLE - 12 aug 19 kl. 17:51

Finansminister Lintilä om nästa års statsbudget: "Mera stöd till pensionärer och familjer"



Behandlingen av regeringen Rinnes första statsbudget inleds. Regeringsprogrammet lovar mera pengar till socialskyddet, men enligt finansminister Mika Lintilä är bristen på kunnig arbetskraft den största utmaningen för Finlands ekonomi..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lintilä, Rinnes, Mika Lintilä, Finlands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansminister, Lintiläom nästa , års, statsbudget, Mera, stödtill , pensionärer och familjer
YLE - 06 aug 18 kl. 18:11

Skatterna återigen en tvistefråga då nästa statsbudget ska göras upp

Finansminister Petteri Orpo räknar med att Finlands statsskuld kan växa med upp till 2 miljarder euro under år 2019, trots den pågående högkonjunkturen. Beredningen av nästa års statsbudget börjar på tisdag..

BT - 26 dec 14 kl. 15:57

Finansminister: Rubeln stabilare

Den ryska ekonomin befaras krympa med 4 procent under 2015, och budgetunderskottet beräknas till 3 procent, säger finansminister Anton Siluanov. Men rubeln tror han stabiliseras. I reviderade prognoser för nästa år räknar Siluanov med ett oljepris på 60 dollar fatet och en rubelkurs på 51 mot dollarn.

SR - 07 dec 15 kl. 10:50

Stark kommunekonomi trots ansträngd statsbudget

Finansminister Magdalena Andersson ser positivt på kommunernas överskottsplanering. Samtidigt understryker hon de kommande investeringsbehoven.Kommunernas positiva inställning för år 2016 framgår i den enkät som Ekot har gjort..

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 06:30

Borg tror inte på ändrat EU-fördrag Tårgas vid protester i Aten Krisfonden kan fasas ut

Euroländerna går fel väg om de vill ändra spelreglerna för euron genom en fördragsändring. Det anser finansminister Anders Borg. -?

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 06:30

Bromsa eller gasa i uppförsbacken

Scenförändringen är dramatisk. I våras spådde finansminister Anders Borg att arbetslösheten skulle s?
Scenförändringen är dramatisk.

HBL - 28 sep 12 kl. 15:13

Omfattande skattehöjningar i Frankrike

Med en statsbudget som ses som den tuffaste på 30 år försöker Frankrike framstå som gott exempel i den vacklande eurozonen. Men regeringen får kritik för att ta till skattehöjningar mer än nedskärningar för att få bukt med de stora underskotten.2013 års budget innebär åtstramningar till ett värde av 36,9 miljarder euro, framkom det när regeringen presenterade sitt förslag i Paris vid lunchtid i dag.

TA - 28 sep 12 kl. 17:38

Skattehöjningar i Frankrike

Med en statsbudget som ses som den tuffaste på 30 år försöker Frankrike framstå som gott exempel i den vacklande eurozonen. Men regeringen får kritik för att ta till skattehöjningar mer än nedskärningar för att få bukt med de stora underskotten.
2013 års budget innebär åtstramningar till ett värde av 36,9 miljarder euro, framkom det när regeringen presenterade sitt förslag i Paris vid lunchtid.

Sydsvenskan - 26 sep 11 kl. 00:05

Lustigheter i Borgs siffror

Det är lustigt att höra hur pass säker finansminister Anders Borg (M) verkar vara på att reformutrymmet sedan i våras har halverats till 15 miljarder kronor. Detta i en statsbudget på över 800 miljarder och en produktion, bnp, på cirka 3 400 miljarder.
I själva verket är siffrorna högst osäkra, både uppåt och nedåt.

YLE - 06 aug 12 kl. 14:10

Finansministeriet: Prognosen för tillväxten har försvagats

Prognosen för Finlands ekonomiska tillväxt för nästa år har försvagats till mellan noll och en procent. Ännu i början av sommaren trodde finansministeriet på en tillväxt på dryga en procent. Finansminister Jutta Urpilainen (sdp) tror att regeringens tidigare sparbeslut räcker, trots de försämrade ekonomiska utsikterna som Finansministeriet kommer med.

YLE - 07 aug 14 kl. 15:43

Jordbruket och undervisningen lider mer än väntat nästa år?

Finansministeriet publicerade i dag hela sitt omstridda förslag till statsbudget nästa år. Den här gången kan förslaget ändå ändras under budgetrian i slutet av augusti. Finansminister Antti Rinne kritiseras för att ha skrivit ihop budgeten utan att förhandla med övriga ministrar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och besköts direkt när de kom fram

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Men när de kom till platsen hotades och besköts de direkt.. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 15 minuter sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och uppmanades lämna i från sig sina vapen strax innan de besköts

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Enligt den nuvarande informationen hotades och besköts poliserna direkt när de kom till platsen. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 13 timmar sedan

Två poliser har skadats i skottlossning i Borgå - Centralkriminalpolisen: De misstänkta är farliga och beväpnade men utgör inget konkret hot

Två poliser har skadats i en skottlossning samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

YLE - 2 timmar sedan

Live klockan 17: Centralkriminalpolisen informerar om skottlossningen i Borgå

Två poliser skadades i en skottlossning på ett industriområde i Borgå natten mellan lördag och söndag. Centralkriminalpolisen informerar om händelseförloppet klockan 17. Yle direktsänder presskonferensen..

YLE - 4 timmar sedan

Statsminister Antti Rinne om händelserna i Borgå: Oförlåtligt - vittnar om en förändring i samhället

Statsminister Antti Rinnes valde att kommentera nattens händelser i Borgå när han för första gången deltog i programmet Statsministerns frågetimme..

YLE - 6 timmar sedan

Dags att förkorta sommarlovet? Enligt svensk rapport skulle barnens framtida inkomst gynnas av längre terminer

Det har redan en längre tid diskuterats om läroplikten borde förlängas i Finland. Det som däremot inte har diskuterats lika mycket är om man istället borde förlänga terminerna. Enligt en svensk undersökning skulle längre terminer gynna både barnens inlärning och framtida inkomst..

YLE - 9 timmar sedan

27-åriga Jarno Saarinen kämpade för bättre säkerhet på tävlingsbanorna, tills banans stålräcke tog hans liv – 40 år senare blir den stora drömmen sann

Nu görs en internationell tv-serie om motorcykellegenden Jarno Saarinens liv. Huvudpersonerna i den sexdelade dramaserien är Jarno och Soili Saarinen, och genom dem upplever man 1970-talets roadracingcirkus..

YLE - 9 timmar sedan

Antskog får en Raseborgsskylt – byn som är nära granne till Lojo vill stärka invånarnas identitet som raseborgare

Raseborgs stad blir mera frikostig när det gäller namnskyltar med stadens namn vid landsvägar..

YLE - 9 timmar sedan

Lena Sommer fick verktyg att tackla sonens treårstrots - ABC-träffar hjälper föräldrar göra vardagen mindre konfliktfylld

Dagliga bråk med tioåringen, evigt tjat av sjuåringen och en trotsig treåring på det. I en barnfamilj är det omöjligt att helt undvika konflikter och bråk. Men det finns hjälp att få gällande hur man tacklar dylika situationer..

YLE - 13 timmar sedan

Två poliser har skadats i samband med skottlossning i Borgå

Två poliser har skadats i en skottlossning samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.