YLE > Svenskfinland

Tuesday, 20 August, 11:33

YLE - 12 aug 19 kl. 17:58

Dråpet i Laihela går till åtalsprövning - kvinnan och de båda männen är misstänktaDråpet på den 60-åriga kvinnan i Laihela förra sommaren går nu till åtalsprövning. Offrets make, en 47-årig kvinna och ytterligare en man är misstänkta för dådet skriver tidningen Ilkka..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Laihela, Ilkka

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dråpeti , Laihela, gårtill , åtalsprövning, kvinnanoch de , båda männen är misstänkta
Nyan - 08 feb 15 kl. 18:17

Egendomsbrott till åtalsprövning

Två män misstänks för ett antal egendomsbrott som inträffade i Mariehamn och Jomala natten mellan den 2 och 3 juli 2014, Männen hade tillgripit en bil från Örtvägen i Mariehamn samt en släpvagn utanför ett företag på Godbyvägen i Jomala I samband med tillgreppet av släpvagnen hade de misstänkta även försökt bryta sig in i företaget. Under natten tillgreps även en hel del lös egendom, bland annat verktyg och fiskeredskap från en bostad i Mariehamn samt en moped från Fågelberget i Jomala. Polisen påträffade på morgonen den 3 juli 2014 en av de misstänkta på en parkeringsplats i Jomala.

YLE - 27 jul 15 kl. 17:55

Förundersökningen kring det misstänkta dråpet i Seinäjoki i april avslutad

Nu är förundersökningen kring det misstänkta tonårsdråpet i Seinäjoki i april avslutad. Det var den 28 april som en 15-årig flicka hittades död i ett egnahemshus. En klasskamrat till den avlidna är misstänkt för dådet.

YLE - 30 jan 17 kl. 09:10

Fem män misstänkta för inbrottet på Santa Fé i Ekenäs

Inbrottet på restaurang Santa Fé i Ekenäs verkar nu vara uppklarat. Polisen har hittat kassaskåpet som stals och har gripit inblandade gärningsmän. Det var natten mellan 26 och 27 december som två män bröt sig in i restaurangen i Ekenäs centrum.

Nyan - 15 jul 16 kl. 20:41

Hesburger-inbrottet till åtal

Stölder från somrarna 2012 och 2013 börjar nå sin polisiära upplösning. För inbrottet i Hesburger 2012 misstänks två män födda på 70-talet för grov stöld. Man har dock inte haft samma framgång med Sparhallen och travbanan-fallen.

YLE - 29 dec 16 kl. 20:26

Yle granskar: Tunga droger säljs med mobilappar - också minderåriga köper droger på webben

”Rent kokain, lite oljigt men silkeslent för näsan, 250 euro per gram.” Så kan det låta i fri översättning i en av många finskspråkiga annonser på handelsplatsen Silkkitie (Sidenvägen). Postleverans av drogerna utlovas på ett par dygn.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Efterlysningen 20.8

Allt från svarta vinbär till stor grävmaskin bland veckans efterlysningar..

YLE - 4 timmar sedan

Datasäkerhetsexpert: Förvånande att patientdata inte förstörts

Hur är det möjligt att patientuppgifter kan läcka ut så som de gjort i Kristinestad och kan vi som konsumenter skydda oss från att personlig data sprids ut? – Det måste finnas tillräckligt med datahanteringssäkerhet för patientdata, helt klart har någon gjort ett misstag, säger datasäkerhetsexpert Benjamin Särkkä..

YLE - 15 timmar sedan

Pedersöre ansöker om att bli barnvänlig kommun - målet är att beakta barnen i alla beslut

Pedersöre vill bli en barnvänlig kommun enligt modell från UNICEF. Ambitionen är att barnen ska beaktas i alla beslut som fattas. Ungdomsrådet i kommunen påpekar att det är viktigt att kommunen inte gör det här för att nå en status utan att man verkligen jobbar för att barn ska få sin röst hörd..

YLE - 17 timmar sedan

Ruuskanen står över Sverigekampen, Richardsson och Blomqvist löper dubbelt – här är truppen till friidrottsfesten

Friidrottsförbundet publicerade på måndagskvällen namnen på idrottarna som blivit uttagna till Sverigekampen på veckoslutet. Med finns som väntat en drös SFI:are – men ingen Antti Ruuskanen. Istället väntar igen en duell om den sista VM-biljetten..

YLE - 17 timmar sedan

Endast finska gäller då man bokar tid på nätet för barnrådgivning i Borgå

Den elektroniska tidsbeställningen har fungerat endast på finska sedan januari. Tjänsten omfattar tider för barnrådgivning, preventivrådgivning och tandhälsovård för barn..

YLE - 19 timmar sedan

Kvinna åtalas för dråp i Laihela - männen som varit misstänkta går fria

Svartsjuka kan ligga bakom dett brott mot liv som inträffade i Laihela sommaren 2018 då en 60-årig kvinna hittades död i sitt hem. Nu väcks åtal mot en kvinna född 1971 medan två män frias från misstankar..

YLE - 20 timmar sedan

Stadsdirektören om dataläckan i Kristinestad: "Vi beklagar å det djupaste – sådant här får bara inte hända"

De riktlinjer som gäller när datorer tas ur bruk verkar inte har följts i Kristinestad. Men nu tas nya direktiv i bruk för att förbättra datasäkerheten. Vi beklagar det som har inträffat, säger Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad..

YLE - Igår: 06:05

Sparkrav i Jakobstad tidigarelägger skolnätsdiskussion

Skolnätsfrågan i Jakobstad blir aktuell redan i höst. När budgetarbetet kommer igång efter sommaruppehållet är läget stramt med sparkrav på ett par miljoner inför nästa år..

YLE - Igår: 05:35

Posten har nya kvalitetskrav men alla är inte nöjda – För social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ställer den längre postgången till problem

Social- och häslovårdsverket i Jakobstad är inte nöjd med hur Posten sköter sina leveranser. Flera kunder får inte sina räkningar i tid. Från Postens håll är man nöjd med hur man lever upp till sina kvalitetskrav..

YLE - Igår: 05:04

Österbottniska riksdagsledamöter vill jobba för regionens infrastruktur: "Det är oacceptabelt att vägpengar endast skulle delas ut innanför Ring III"

Höstens viktigaste fråga kommer att bli landets ekonomi. Det hävdar en rad av riksdagsledamöterna från Vasa valkrets. Gruppen är samtidigt redo att dra hemåt i de kommande budgetförhandlingarna: Österbotten behöver absolut få vägpengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.