SR > Nyheter

Wednesday, 21 August, 14:00

SR - 12 aug 19 kl. 17:52

Forskare varnar: Risker med massturismMed drygt 10,7 miljoner gästnätter i Köpenhamn i Danmark förra året anser turismforskare att det kan vara för mycket av det goda..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Köpenhamn, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, varnar, Riskermed , massturism
DN - 08 aug 15 kl. 11:28

Forskare varnar för risker med ryskägt kärnkraftverk


Forskare varnar för att ryskt delägarskap i kärnkraftverket i finska Pyhäjoki medför ekonomiska och säkerhetspolitiska risker – som indirekt kan påverka Sverige. ”Kreml använder energitillgångar som påtryckningsmedel”, säger Martin Kragh vid Centrum för rysslandsstudier..

Expressen - 19 jan 15 kl. 11:39

Forskare varnar: Nu kommer vargavintern

Förbered dig för en riktig vargavinter. Forskare varnar nu för att temperaturen kan komma att sjunka rejält. Ett väderfenomen i stratosfären kan göra att iskylan biter sig fast länge.

SvD - 19 jan 11 kl. 05:12

Forskare varnar för hjärtläkemedel

Forskare varnar för utbredd medicinering med en viss typ av kolesterolsänkare, statiner, av patienter som inte drabbats av hjärtsjukdom. De säger i en rapport att det saknas tillräckliga belägg....

SVT - 16 apr 12 kl. 20:00

Forskare varnar för ny byggteknik

I Sverige har 30 000 hus byggts med en metod som kan ge fukt- och mögelproblem. Trots det bygger nu de stora byggbolagen nya hus med en variant av den här hårt kritiserade metoden. Och forskare varnar för en ny byggskandal..

Metro - 20 mar 13 kl. 15:03

Forskare varnar för segregerad skola

Utländska forskare varnar för den segregation som den svenska skolmarknaden medför. Professor Henry....

Expressen - 28 mar 13 kl. 16:14

Forskare varnar för en ny typ av dödsvirus

Kinesiska forskare varnar för ett nytt så kallat coronavirus som kan vara dödligare än sars. Det nya viruset med ursprung i Mellanöstern är extra farligt då det enligt forskarna kan infektera olika organ i människokroppen, skriver Russia today..

UNT - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. "Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas", säger forskarlagets ledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus


Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december.Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet. - Detta nya virus pandemiska potential ska inte underskattas, säger forskarlagets ledare Yuelong Shu vid den kinesiska smittskyddsmyndigheten i Peking..

SvD - 05 feb 14 kl. 02:00

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 02:02

Forskare varnar för nytt fågelvirus

Kinesiska forskare varnar nu för det nya fågelviruset H10N8, som orsakade en äldre kvinnas död i Kina i december. Viruset har en oroande genetisk profil, det kan ha egenskaper som gör att det kan spridas lätt mellan människor och det måste studeras noggrant, skriver forskarna i tidskriften Lancet..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Zarif: Ska se om Djalalis dödsdom kan skjutas upp

Irans utrikesminister Javad Zarif, som är på besök i Sverige, säger att Iran "gör sitt bästa" för att se om dödsdomen mot svenskiranske KI-forskaren Ahmedreza Djalali kan skjutas upp..

SR - 1 timme sedan

Lampedusa: Fem EU-länder tar hand om migranterna

De 100 migranter från räddningsfartyget Open Arms, och som fått gå iland på italienska ön Lampedusa efter flera veckor till havs, kommer att tas om hand om fem EU-länder..

SR - 1 timme sedan

Explosionen i Linköping: Polisens hantering av mopeden anmäld

Efter explosionen som förstörde en av polisens förrådsbyggnader i Linköping natten till i går har nu polisens hantering av ärendet också anmälts. Sedan tidigare pågår en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse..

SR - 2 timmar sedan

Skansen bygger om efter krokodilbett på kräftskiva

Under en kräftskiva för en herrklubb på Skansen-akvariet blev en man biten av en krokodil. Nu ska delar av anläggningen byggas om..

SR - 2 timmar sedan

Wallström om Grönlands-utspel: Förvånande och surrealistiskt

USA:s president Donald Trump vill köpa Grönland av Danmark. – Allt är inte till salu, säger utrikesminister Margot Wallström (S)..

SR - 3 timmar sedan

Ytterligare döda efter dåd i Afghanistan

Efter självmordsdådet på ett bröllop i Afghanistans huvudstad Kabul i helgen har ytterligare 17 personer bekräftats döda..

SR - 5 timmar sedan

En gripen för mord på 70-åring

En av de två ukrainska män som efterspanats misstänkta för mordet på en 70-årig man i Markaryd har gripits i Tyskland..

SR - 7 timmar sedan

Tyska företag kapar kostnader

I Tyskland förbereder sig industriföretag nu på sämre tider genom att försöka minska sina kostnader. Ett exempel är företaget Waltersheid som tillverkar delar till jordbruksmaskiner i sin fabrik i Sachsen..

SR - 7 timmar sedan

Bevis saknas för om rättspsykiatrin fungerar

Forskningen inom rättspsykiatri är eftersatt och det saknas nationella riktlinjer och bevis för att vården bedrivs på bästa sätt, det framgår av en tidigare SBU-rapport. Nu möts forskare för att diskutera hur vården kan bli mer enhetlig..

SR - 7 timmar sedan

Ryssland ska utreda utländsk inblandning i protesterna

Det ryska underhuset duman har utsett en kommission som ska utreda eventuell utländsk inblandning i sommarens politiska protester i Moskva..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.