YLE > Svenskfinland

Sunday, 18 August, 04:35

YLE - 12 aug 19 kl. 17:15

Vasa lämnar in utlåtande om omfattande jour - akuttandvård och finansiering är olösta frågorVasa lämnar nu in sitt utlåtande om omfattande jour. Prislappen ligger på en miljon euro. Neurologin måste stärkas och hur den akuta tandvården ska ordnas är ännu olöst. - Det är en förhandlingsfråga, men omfattande jour är av största betydelse, säger Maria Tolppanen (SDP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Maria Tolppanen, SDP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, lämnarin , utlåtandeom , omfattande, jour, akuttandvårdoch , finansiering är olösta frågor
YLE - 20 maj 16 kl. 04:54

Museiverket kan ge utlåtande om silorna i höst

Tidigast i höst kan frågan om att häva museiskyddet av silorna intill Åbo Akademi i Vasa komma till byggnadsforskare Outi Orhanens bord. Hon jobbar på Österbottens museum men tar hand om museifrågor när det gäller byggnader som inte har någon större betydelse på ett nationellt plan. Museiverket har inte längre någon verksamhet i Vasa.

YLE - 17 maj 16 kl. 19:32

Silorna i Vasa åker på utlåtanderunda

Silorna i Vasa återkommer till politikerna i Vasa följande gång när utlåtanderundan är överstökad och det torde ske på hösten. Stadsstyrelsens planeringsektion godkände på tisdagkväll att de olika utkasten läggs fram till påseende. Alternativ 1 innebär att silorna bevaras, de två övriga alternativen är att silorna rivs och ersätts av nya byggnader.

YLE - 20 sep 17 kl. 09:05

Vbl: Timo Keistinen JK-anmäld för utlåtande om Vasa centralsjukhus

Medicinalråd Timo Keistinen bör prickas av Justitiekansler för sitt utlåtande om Vasa centralsjukhus. Vasabladet skriver att Jan-Erik Granö tillsammans med Rurik Ahlberg har anmält två av social- och hälsovårdsministeriets ledande..

YLE - 01 jun 18 kl. 16:40

Sjukvårdsdirektör i Vasa: Grundlagsutskottets utlåtande väldigt kritiskt

Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Marina Kinnunen tolkar grundlagsutskottets utlåtande som väldigt kritiskt. Utskottet kräver flera korrigeringar, men något helt nytt lagförslag behöver regeringen inte producera..

YLE - 12 feb 19 kl. 16:42

Vasa sjukvårdsdistrikts styrelseordförande skeptisk till utlåtande före riksdagsvalet: "Om det inte får det här klart under den här veckan, så tror jag inte det blir till någonting"

Grundlagsutskottets utlåtande om vårdreformen låter fortfarande vänta på sig. Vasa sjukvårdsdistrikts styrelseordförande Hans Frantz (SFP) tvivlar att man hinner behandla reformen före riksdagsvalet..

YLE - 20 okt 16 kl. 14:54

Vasa sjukvårdsdistrikt invänder mot det mesta

Vasa sjukvårdsdistrikts utlåtande om regeringens landskapsreform är väldigt negativ. Man anser att Österbotten särbehandlas negativt och vill ha en ny utlåtanderunda för lagförslaget. Landskapsreformens lagförslag får ingen beröm av Vasa sjukvårdsdistrikts styrelse.

YLE - 04 sep 14 kl. 07:37

Tre kallas till teaterchefsintervju i Vasa

Tre kandidater kallas till intervju för tjänsten som chef för Wasa teater - Österbottens regionteater. Styrelsen för Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur beslöt på onsdagen kalla Håkan Omars, Åsa Salvesen och Christian Sandström till intervju Direktionen för Vasa teater ger utlåtande i valet av teaterchef senast den 7 oktober och samkommunstyrelsen utser ny teaterchef den 8 oktober. Styrelsen utsåg också en planeringsgrupp för Wasa teater.

YLE - 08 dec 16 kl. 18:00

Varför stormar det kring jouren i Vasa? Vi förklarar i sex punkter

Har du svårt att hänga med i svängarna när det gäller ödet för den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus? Vi sammanfattar det viktigaste i sex punkter! De senaste dagarna har den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus snurrat i rubrikerna och många har uttalat sig om hur det egentligen kommer att gå.

YLE - 22 mar 17 kl. 16:13

Silorna i Vasa rivs tidigast om två år

Går beslutsfattandet smidigt kan silorna intill Academill i Vasa rivas om två år. Men planläggningsdirektör Päivi Korkealaakso på Vasa stad säger att det är mycket som kan dra ut på tiden. Speciellt om någon lämnar in besvär till Vasa förvaltningsdomstol.

YLE - 05 sep 16 kl. 12:37

Landskapsstyrelsen: Förödande med utebliven jour i Vasa

Förödande, tendetiöst och grundlagsvidrigt. Österbottens förbund skräder inte med orden i sin kritik av regeringens vårdreform där Vasa blir utan fulljour. Landskapsstyrelsen kräver att också Vasa centralsjukhus ska ha status som enhet med omfattande jour dygnet runt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

EIF:s drömstart ledde ingen vart – Jaro knep full poängpott på hemmaplan efter snabb vändning

0–1 till Ekenäs IF efter bara fyra minuter. Men innan matchen hunnit bli fyra minuter äldre hade Jaro redan vänt. Till slut blev det en komfortabel 4–1-seger för Jakobstadslaget hemma på Centralplan.

YLE - 12 timmar sedan

Ljusparken i Nykarleby ska lysa upp höstkvällarna – "hit är alla välkomna för att njuta"

I slänten mellan Topeliparken och kraftverksdammen i Nykarleby döljer sig en lite pärla. Där ligger en nyanlagd terrasserad park, Ljusparken, som alldeles snart ska invigas..

YLE - 20 timmar sedan

Det kunde ha gått illa för jordbrukaren: "Ett tjugotal djur dansade omkring mig och över mig"

Jordbrukaren Pauliina Holmqvist i Karleby var för några dagar sen med om en riktig nära ögat-upplevelse. Då hon flyttade familjens boskap så halkade hon och var nära att bli nertrampad av flera av djuren..

YLE - Igår: 15:20

Tillåtet att bada vid Gustavsborgs, Tropiclandias och Storvikens badstränder igen

På fredag kom nya resultat från de vattenprover som har tagits vid badstränderna i Vasa. Kvalitetskraven vid Gustavsborg, Tropiclandia och Storviken uppfylls nu och det är tillåtet att bada där igen. Vid Sandö, Smulterö och Top Campings badstränder kvarstår avrådan från att bada..

YLE - Igår: 07:10

Katalanen som blev finlandssvensk: Albert Pinilla gör årets BUU-kalender

Albert Pinilla från Barcelona är konstnären bakom BUU-klubbens traditionsenliga papperskalender 2019. Han har jobbat heltid som konstnär i fyra år och bor både i Vasa och Spanien..

YLE - Igår: 05:00

Rekordtrångt i Vasaskolor men lösningar är på väg: "Vi andas en positivitet för första gången på länge"

Utrymmesbrist har redan länge varit en del av vardagen i Sundom Gerby skolor i Vasa. Genom tillfälliga arrangemang har man ändå lyckats klämma in allt fler elever. Men medan Gerby skola kan se fram emot en permanent lösning nästa höst får elever och lärare i Sundom vänta länge än..

YLE - Igår: 05:17

Penninginsamlingar i skolor leder till diskussion - klassresor på is vid Korsholms högstadium

Ett initiativ från föräldrar och Förbundet Hem och Skola har lett till att Korsholms högstadium har lagt alla klassresor på is. De direkta konsekvenserna för skolan är besvikna elever, säger Korsholms högstadiums rektor..

YLE - I förrgår: 14:35

13-åring påkörd i Vasa – polisen efterlyser ögonvittnen

En personbilschaufför körde på en 13-årig flicka på cykel på Sandviksgatan i Vasa på onsdagen. Polisen efterlyser nu ögonvittnen..

YLE - 14 aug 19 kl. 15:19

Vasa stad stänger ytterligare tre stränder: Gustavsborg, Tropiclandia och Storviken

E-coli bakterier har konstaterats i vattnet vid stränderna Gustavsborg och Tropiclandia i Vasa. Samtidigt visar preliminära provsvar på tarmrelaterade enterokockbakterier vid Storvikens badstrand. Enligt Vasa stad beror det inte på avloppsläckan i Metviken..

YLE - 14 aug 19 kl. 17:18

Hittedjurshemmet i Barösund har tagit hand om drygt 300 djur det senaste året - på sistone tiotals österbottniska katter

Kattungar och påfåglar, åsnor och getter. Det här bara några exempel på alla de djur som bor på hittedjurshemmet Skeppsdal Family i Barösund i Ingå. För tillfället bor där kring 40-50 djur, de flesta är katter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.