Skånskan > Opinion

Monday, 26 August, 00:54

Skånskan - 12 aug 19 kl. 17:10

Vill ha svar från skolaESLÖV Skolinspektionen vill ha svar från Eslövs kommun på hur en skola agerat för en elev vars föräldrar riktat klagomål mot skolan. Föräldrarna anser bland annat att en lärare ”tog sönder” elevens mobiltelefon. Telefonen ska ha gått sönder när läraren tog telefonen från eleven. Enligt föräldrarna anklagas eleven och får skulden för allt möjligt som häbnder på skolan.
– Vet inte hur många gånger jag blivit inringd till skolan, skriver föräldern som menar att skolan inte kan hantera de situationer eleven hamnar i.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Skolinspektionen, Eslövs, Skolinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill ha svarfrån , skola
YLE - 10 apr 17 kl. 14:09

Så här tycker Pargas nya fullmäktige om Sunnanbergs skola

De allra flesta invalda i Pargas vill bevara Sunnanbergs skola. Men en del kan tänka sig skära i skolnätet genom att stänga Sunnanberg. Frågan om Sunnanberg skolas varande eller icke-varande har diskuterats flitigt under de senaste åren.

YLE - 16 maj 16 kl. 21:56

Jurist: Gåvobrev gör att Billnäs skola bör fortsätta

År 1945 gav Fiskars Ab Billnäs skola i gåva åt dåvarande Pojo kommun, nuvarande Raseborg, med kriteriet att den ska fortsätta som svensk skola. Därför måste skolan fortsätta i enlighet med gåvobrevet. Det sägs i det juridiska utlåtande som Billnäsföräldrar överlämnade till stadsstyrelsen på måndag kväll (16.

YLE - 07 jan 15 kl. 19:44

Många frågor kring hotad skola i Jakobstad

Ett 80-tal personer dök upp vid Ruusulehto skola på onsdag kväll för att ta del av det senaste kring skolhotet. Ett av förslagen är att gå in för tvåspråkiga skolhus. Med sina 113 elever i allt från förskola till sjätte klass är Ruusulehto skola den minsta av Jakobstads tre finska skolor.

Kristianstadsbladet - 16 nov 13 kl. 09:30

Barn fick byta skola till slut

Barnen fick inte byta skola. Men då Skolinspektionen tog upp ärendet förändrades situationen och i dag har barnen börjat i en ny skola.
Ärendet startade som en vårdnadstvist.

YLE - 19 okt 16 kl. 05:17

Oroade föräldrar: Planerna för Virkby skola hotar elevernas hälsa

Föräldrar till Virkby skolas elever är oroade över att barnens hälsa lider när de flyttar till de nya lokalerna i Källhagens skola. Det finns många frågetecken men inga svar menar föräldrarna. Lojo stadsfullmäktige har beslutat att flytta Virkby skolas verksamhet till Källhagens skola hösten 2017.

YLE - 10 dec 16 kl. 13:47

Två språk i en skola fungerar i Sjundeå

Det är en aning trångt och ljudnivån är tidvis ganska hög. Men det kommer att bli tomt den dagen eleverna i Päivärinteen koulu inte längre finns i Sjundeå svenska skola. Det tycker Robert Siro, Walter Forsén, Wilma Holmberg och Leia Seppä som delar sin skola med finska elever sedan höstterminens början.

Barometern - 14 aug 13 kl. 08:06

Skola får juridiskt efterspel

Det blir ett fortsatt juridiskt efterspel i den pågående nedläggningen av Runsten skola. Det är Justitieombudsmannen, JO, som begär en förklaring av Borgholms kommun. Det var Ölandspartiets Per Lublin som för en tid sedan anmälde kommunens agerande i det omtvistade skolärendet till JO.

Skånskan - 21 apr 16 kl. 11:00

Skola på Trekanten kritiseras av MP igen

STAFFANSTORP Miljöpartiet i Staffanstorp har redan från början kritiserat beslutet att bygga ny skola på Trekanten i stället för på Annero.I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) vill David Wittlock (MP) få svar på flera frågor om den nya Norra skolan som planeras på Trekanten.
– Vi tyckte redan från början att det gick alldeles för fort.

Alingsås tidning - 31 jan 19 kl. 18:17

Molla skola finalklara

Molla skolas segertåg i Vi i Femman fortsätter. De vann en jämn och spännande semifinal med 29-26 mot Myråsskolan från Borås och är nu klara för Sjuhäradsfinal.
Mollaeleverna Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson hade kontroll på nerverna och visade på stor kunskap.

YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 27 okt 15 kl. 09:51

”Kiva Skola” får skarp kritik

Studerande Emma Henelius anser att antimobbningsprojektet KiVa Skola inte fungerar och att ingen elev tar det på allvar. Själv svarar KiVa Skolas utvecklingsansvariga att miljonprojektet visst har fungerat bra. Emma Henelius kritiserar KiVa Skola.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Bil brann vid bensinmack

LOMMA Under söndagskvällen började en bil brinna på väg in i en biltvätt. Räddningstjänsten skickades till platsen.– Elden släcktes med fyra pulversläckare, säger Gunilla Jensen.

Skånskan - Igår: 19:06

Unga konstnärer i fokus på Sevedsfestivalen

MALMÖ Seveds unga konstnärer bjöds in till Sevedsfestivalen på Skånes konstförening på lördagen.
Fotografen Vendela Bergman var en av dem.– Det betyder mycket för mig att få visa upp vad jag sysslar med och samtidigt kunna lyfta fram andra unga i Malmö och berättar vad de vill, säger Vendela Bergman.

Skånskan - Igår: 18:00

Ynglingar togs för narkotika

Hörby Klockan elva på förmiddagen den 21 augusti såg en polispatrull ett gäng ungdomar.
Tre av dem, en 15-åring och två 17-åringar, verkade, enligt poliserna, påverkade och togs med till stationen för kroppsbesiktning.
Proverna är inskickade för analys, och alla tre ynglingar är misstänka för narkotikabrott..

Skånskan - Igår: 18:00

Nya ägare till 90-talshus i Marieholm

Marieholm Frans och Joel Brodde, båda 27 år, från Vellinge, har köpt huset på adressen Trued Trallares Väg 3 i Marieholm av säljaren Thomas och Maria Bondesson. Köpesumman blev 2 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset byggdes 1991 och har en boyta på 167 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 17:19

Seger för LBK mot topplaget

FOTBOLL Lunds BK har hittat formen på allvar och besegrade under lördagen topplaget Skövde med 2-1 i söderettan.– Vi har inte förlorat på sex matcher och vunnit de senaste fyra så det känns ganska stabilt just nu. Men det är en mycket jämn serie så det gäller att göra jobbet varje gång, sa ”Krubban”-tränaren Jack Majgaard Jensen efter matchen på Klostergårdens IP.

Skånskan - Igår: 16:49

Flera bilar i trafikolycka

Hörby Under lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Killhult i östra Hörby. Två personbilar är inblandade. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Skånskan - Igår: 16:43

Hus på 125 kvadratmeter från 1964 sålt i Eslöv

Eslöv 3 700 000 kronor fick Jonas och Annika Linnéa Madeleine Andersson, båda 48 år, ge för huset på Hundramannavägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1964 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Köpet från säljaren Daniel och Johanna Olsson blev klart i juli 2019.

Skånskan - Igår: 16:44

Seger i genrep för HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö vann genrepet inför ligapremiären i handboll med stabila 29-25 hemma mot Kolstad.– Det såg bra ut. Vi höll ett högt tempo som vi vill göra, gick runt på många spelare och det var många som var bra, summerade HK Malmös assisterande tränare Konrad Rasmussen efter matchen.

Skånskan - Igår: 15:34

Dundersuccé när folk gick husesyn

ESLÖV Det blev en omedelbar succé när allmänheten fick se den nya Carl Engström-skolan inifrån.– Vilket ställe! utbrast en man som precis lämnade lördagens öppet hus på den nybyggda skolan.

Skånskan - Igår: 15:30

Vandring i färgstarka Istanbul

Galgatabron över Gyllene hornet förenar Istansbuls gamla kvarter och den norra stadsdelen. Att sitta och njuta av ett glas på någon av de hundratals restaurangerna på brons nedre plan, nästan i nivå med vattenlinjen, är en lisa för själen. Båtar och färjor lägger till och avgår, vågorna skvalpar, måsarna svävar på uppvindarna och stadens siluett växer runt dig mot himlen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.