Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 August, 22:47

Skånskan - 12 aug 19 kl. 17:10

Så mycket pantar MellanskåneMellanskåne Pantamera.se har tagit fram statistik angående hur många burkar och PET-flaskor vi svenskar pantade förra året. Bara i Eslöv pantades över 55 miljoner stycken, Höör låg på 3,8 miljoner, Hörby näst intill 2,8 och lilla Svalöv kom upp i 1,7.
Tillsammans pantade hela Sveriges invånare över 2 miljarder stycken. Detta motsvarar i snitt 201 burkar och PET-flaskor per person.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mellanskåne, Pantamera, PET, Eslöv, Svalöv, Sveriges, Värmlands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , pantar, Mellanskåne
Skånskan - 11 aug 19 kl. 11:42

Så mycket pantar mellanskåne

Mellanskåne Pantamera.se har tagit fram statistik angående hur många burkar och PET-flaskor vi svenskar pantade förra året.
Bara i Eslöv pantades över 55 miljoner stycken, Höör låg på 3,8 miljoner, Hörby näst intill 2,8 och lilla Svalöv kom upp i 1,7.

Magazin24 - 08 maj 12 kl. 18:49

Kungsörs invånare pantar för lite

Statistik från Returpack avslöjar att Kungsörsborna pantar för lite. De hamnar under snittet på 154 pantade burkar och flaskor per person. Enligt statistik från Returpack från år 2011 så pantar varje Kungsörsbo i snitt 89 flaskor och burkar under ett år, medan snittet i landet ligger på 154 pantade burkar/flaskor per person.

Skånskan - 27 maj 19 kl. 11:59

SD största EU-parti i Mellanskåne

mellanskåne Sverigedemokraterna blev de stora vinnarna i EU-valet i Eslöv, Hörby, Höör och Svalöv. Partiet ökade med 9-13 procentenheter jämfört med 2014 och är nu största parti i samtliga fyra mellanskånska kommuner.q SD gick om Socialdemokraterna som största parti i Eslöv, Höör och Svalöv (i Hörby var SD störst redan i EU-valet 2014).

Skånskan - 31 maj 19 kl. 22:15

På ”fel” planhalva i mellanskånsk serie

FOTBOLL Han bor i Hörby och har tränat mellanskånska lag som Hörby FF, Önneköps IF och Maglasäte IF. Nu är det dock på den mellanskånska motståndarplanhalvan han står. Som tränare i Sösdala IF har Dan Sandberg redan hunnit med att besegra Norra Rörum, Löberöd och Örtofta samt spelat oavgjort mot Höörs IS.

Skånskan - 04 feb 19 kl. 16:28

Mellanskåne förlorare på bussbesparing

MELLANSKÅNE Hörby är en av de stora förlorarna i Mellanskåne när Region Skåne ska spara pengar på busstrafiken i länet.
Kommunen riskerar att tappa busstrafik för dryga två miljoner kronor. Både Skåneexpresstrafik och busslinjer till grannkommunerna drabbas.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 22:20

Lågan gästas av Eslöv i mellanskånskt division 2-derby

HANDBOLL Nykomlingarna IK Lågan fick en smakstart i handbollens division 2 södra, när HK Ankaret besegrades på bortaplan med 29-26. På kuppen bäddade förra säsongens obesegrade division 3-seriesegrare väl för sig inför torsdagskvällens mellanskånska derby mot Eslövs HF.– Ja, vi lyckades ”stjäla” två poäng av Ankaret i premiären.

YA - 14 nov 15 kl. 03:00

Sjöbogrannar hamnar i Mellanskåne

Lövestads IF och Vanstads IF kommer 2016 att spela i Mellanskånes division 5-serie. I förbundets första förslag ingick man i den södra serien, men i det slutgiltiga hamnade man alltså i Mellanskåne..

YA - 14 nov 15 kl. 03:00

Sjöbogrannar hamnar i Mellanskåne

Lövestads IF och Vanstads IF kommer 2016 att spela i Mellanskånes division 5-serie. I förbundets första förslag ingick man i den södra serien, men i det slutgiltiga hamnade man alltså i Mellanskåne..

Skånskan - 23 nov 15 kl. 10:32

Lugnt i Mellanskåne trots snön

Mellanskåne Trots att snövädret överraskade så har helgen varit lugn för räddningstjänsten i Mellanskåne.
– Vi har varit bärhjälp åt en ambulans som inte kunde köra fram, men det är allt, säger Rune Olsson på räddningstjänsten i Höör-Hörby.Många hade inte hunnit byta sommardäck mot vinterdäck när det i lördags föll ett par decimeter snö i Eslöv, Höör och Hörby.

Skånskan - 03 jan 16 kl. 16:00

Förstoppningsdöd och demenskaos i Mellanskåne

MELLANSKÅNE I Mellanskåne ligger många vårdhem och behandlingshem, och flera av de kritiska beslut som Ivo kommit med under 2015 rör sådana verksamheter.q Ett av de mer anmärkningsvärda exemplen gäller en 70-årig patient som avled efter en allvarlig förstoppning.
En granskning visade att personalen på ett vårdboende i Höör slarvat på flera punkter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Rosengård utslaget av Pehrssons Kalmar

FOTBOLL Ex-MFF:aren Magnus Pehrssons Kalmar FF på allsvenskt finbesök.
Då blev det respass för division 2-klubben FC Rosengård 1917 ur Svenska cupen efter förlust med knappa 1-2.– Jag är nöjd med mina spelares insats.

Skånskan - 1 timme sedan

Genarpsbor luftade åsikter

Genarp Diskussionerna var konstruktiva och lösningsinriktade när tekniska nämnden träffade Genarpsbor under ett öppet möte i Medborgarhuset på onsdagskvällen.
Politikerna visade ett tydligt intresse av att ta tag i de problem som byborna har lyft fram i decennier, som fler bostäder, ett nytt centrum och bättre kommunikationer samt infrastruktur.Byborna vill att kommunen tar krafttag när det gäller att få byggherrar att satsa i Genarp.

Skånskan - 1 timme sedan

Matnatten förförde gästerna med smaker

lund Krogarna i Lund öppnade på onsdagskvällen portarna på vid gavel för arrangemanget Matnatten. 400 Lundabor och tillresta gick från ställe till ställe för att avnjuta olika specialiteter och ta ett och annat glas.– Det är ett jättebra koncept.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kolonistuga står i lågor

Trelleborg En brand utbröt i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg under onsdagskvällen.Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 19 37. Enligt larmet brinner det i en kolonistuga på Maskingatan i Trelleborg.

Skånskan - 4 timmar sedan

50 blir 40 när vägen går genom tätbebyggt område

Ekeboda En Hörbybo vill i ett medborgarförslag sänka farten i Ekeboda från 50 till 40 och sätta upp skylten ”Lekande barn”.
Kommunstyrelsen går förslagsställaren halvvägs till möte.Förslagsställaren menar att det finns mycket växtlighet på båda sidor av den krokiga vägen förbi Ekeboda handelsträdgård ut mot ridhuset.

Skånskan - 4 timmar sedan

29-åring ny ägare till 20-talshus i Eslöv

Eslöv Stefan Gösta Dennis Dalros, 29, är ny ägare till huset på adressen Selarps Fälad 22 i Eslöv. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 148 kvadratmeter. Säljare är Ulf och Monica Andersson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Knivman på lager åtalas

Hörby Den 21-årige man som tidigare i augusti greps av polis på lagret till Hörby lågprisaffär åtalades i Lunds tingsrätt i tisdags för försök till stöld och brott mot knivlagen.
Han ska, enligt stämningsansökan, försökt stjäla två eller tre flak med läsk, och stoppades endast ”på grund av tillfälliga omständigheter” efter att en kund och en butiksanställd upptäckt honom.
Vid gripandet upptäckte polisen att mannen i en väska hade med sig en kniv ”trots att det inte var befogat”.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tidigare häktad vill ha pengar

Hörby En 40-årig Hörbybo anhölls den 10 maj i år för mordförsök alternativt grov misshandel i Helsingborg.
Tre dagar senare, den 13 maj, häktades han, ett beslut som upphävdes redan två dagar senare.
Nu har han skickat in en ansökan till Justitiekanslern (JK) om ersättning enligt JK:s praxis eftersom han anser sig ha suttit oskyldigt häktad..

Skånskan - 6 timmar sedan

Påkörd person i Holma

Malmö På onsdag eftermiddag körde en förare på en person vid Shellmacken i Holma, Malmö.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 15 59. Enligt larmet har en person blivit påkörd av en bilförare vid Shellmacken i Holma, Malmö.

Skånskan - 6 timmar sedan

Försökte lura 72-åring

HÖÖR En 72-årig kvinna i Höör har utsatts för ett bedrägeriförsök av en okänd person som kontaktade henne per telefon. Uppringaren påstod att han representerade ett kreditföretag, och att kvinnan hade beviljats ett lån. Han ringde från okänt nummer och ville att hon skulle logga in på sin internetbank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.