Skånskan > Opinion

Monday, 26 August, 09:58

Skånskan - 12 aug 19 kl. 17:10

Flera utsatta för rån – två män häktadeVELLINGE Två misstänkta 20-åringar häktades på måndagen misstänkta för flera rån i Vellinge i torsdags kväll.
Men ännu är ingen gripen för det rån och misshandel av en 22-åring från Höllviken som skedde på Cirkel K i Vellinge i lördags.En polispatrull kallades till akuten vid Skånes universitetssjukhus i Malmö på lördagskvällen. Där befann sig en skadad 22-åring från Höllviken som berättade att han utsatts för ett rån.
Mannen ska ha befunnit sig vid Cirkel K på Falsterbovägen i Vellinge då han flera misstänkta gärningspersoner misshandlades och rånades.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
VELLINGE Två, Vellinge, Höllviken, Cirkel, Skånes, Malmö, Falsterbovägen, Magnus Nilsson, Trelleborg, Skånskan, Hjärup, Limhamn, Anna Palmqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera utsattaför , rån, två, män, häktade
UNT - 3 timmar sedan

Tre av tio klarar inte skolan i utsatta områden

I Sveriges mest utsatta områden är det i snitt bara sju av tio niondeklassare som går ut högstadiet med gymnasiebehörighet..

UNT - 3 timmar sedan

Tre av tio i utsatta områden misslyckas i skolan

I Sveriges mest utsatta områden är det i snitt bara sju av tio niondeklassare som går ut högstadiet med gymnasiebehörighet..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny rapport: Unga kvinnor mest utsatta för våld i nära relationerVad är en nära relation?Barn i utsatta hem

SVERIGE. För två år sedan fick Brottsförebyggande rådet (BRÅ) i uppgift av regeringen att kartlägga brott i nära relationer. Nu är resultat sammanställt i en rapport som visar att män och kvinnor är lika utsatta för brott i nära relationer, men att våldet mot kvinnorna är betydligt grövre och ger skador som ofta kräver läkarvård.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

Nyheter 24 - 08 mar 12 kl. 13:38

Utsatta för kvinnomisshandel: "Vi är inga jävla offer"


Nyheter24 möter ordföranden för organisationen Slagfärdiga: "Vi talar fast vi är nedstystade". ? I början var media eniga, oavsett forum, när jag skulle fotograferas.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Destruktiv debatt skadar de redan utsatta

Den offentliga diskussionen i Lund om anvisad plats där utsatta EU-medborgare exempelvis kan få bättre sanitära förhållanden har delvis varit destruktiv, och inte så konstruktiv som vi från ideellt håll hade önskat. Många som vi möter vittnar om samma verklighet som Stockholm Stadsmissions direktör Marika Markovits skriver om i Svenska Dagbladet den 1/8. Nämligen att hatbrotten mot utsatta EU-medborgare ökar i takt med att destruktiva politiska förslag eller offentliga uttalanden blir fler.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:08

Translag, utsatta flyktingbarn och nedskärningar som drabbar utsatta - det här vill organisationer ändra när FN granskar Finland

FN:s råd för mänskliga rättigheter UNHRC granskar i dag Finland. Medborgarorganisationer har prickat Finland för brister i hur flyktingar behandlas och för nedskärningar som drabbar de mest utsatta. Att Finland är uppe till diskussion inom UNHRC handlar om en periodisk granskning, som alla medlemsländer går igenom med jämna mellanrum.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 19:30

Skåningar och unga mest utsatta för brott

Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
Inom kategorin brott mot enskild person ingår brottstyperna misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägerier och trakasserier.

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 11 kl. 20:48

Skåningar mest utsatta för brott

Foto: Scanpix
Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
I hela landet är det färre personer än för fem år sedan som uppger att de har blivit utsatta för brott.

Kristianstadsbladet - 09 nov 11 kl. 20:49

Skåningar mest utsatta för brott

Foto: Scanpix
Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
I hela landet är det färre personer än för fem år sedan som uppger att de har blivit utsatta för brott.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 10:06

Utsatta kvinnor uppmärksammas

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Funktionsnedsatta kvinnor som utsätts för våld och övergrepp uppmärksammades på ett seminarium i Hässleholm. Detta dubbla förtryck ger en blixtbelysning av hur svårt utsatta vissa människor är även i ett utvecklat land som dagens Sverige.
?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ny app hjälp vid olycka

Larm SOS Alarm släpper en ny mobilapp som lämnar en exakt position vid en olycka. En nödställd som ringer 112 med hjälp av appen lämnar automatiskt sin exakta position till SOS Alarm vilket gör det lättare att lokalisera en person eller plats för att kunna skicka hjälp.
Utan appen måste man uppge en adress eller beskrivning av den plats man befinner sig på.

Skånskan - 45 minuter sedan

Två bilar i krock på Per Albin Hanssons väg

Malmö Under måndagsmorgonen kolliderar två bilar på Per Albin Hanssons väg i Malmö.Olyckan inträffade strax innan klockan nio på måndagsmorgonen. Polis skickas till platsen för kontroll..

Skånskan - 1 timme sedan

Populärt gå på loppis i Bara

BARA Folk från hela Skåne sökte sig till Bara i helgen för att fynda på den loppisrunda som ordnades av byborna.– Framförallt på lördagen det många som kom hit för att fynda, allt från kläder och prylar till leksaker. Vi räknade till att 1200 personer har tittat på kartan för att hitta hem till oss och alla andra, säger Christina Andersson, som är en nöjd loppisarrangör tillsammans med maken Stefan.

Skånskan - 4 timmar sedan

Oklart om Hedda

lund Kommunledningen överväger att hyra lokaler på Ideon för Hedda Andersson-gymnasiet istället för att bygga i egen regi på Svaneskolans tomt.
Den 4 september ska kommunstyrelsen ta ställning till skolans framtid.Det var före sommaren som den styrande kvintetten drog i nödbromsen och ville att alla alternativ för den nya gymnasieskolan ska ses över på nytt.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bil brann vid bensinmack

LOMMA Under söndagskvällen började en bil brinna på väg in i en biltvätt. Räddningstjänsten skickades till platsen.– Elden släcktes med fyra pulversläckare, säger Gunilla Jensen.

Skånskan - Igår: 19:06

Unga konstnärer i fokus på Sevedsfestivalen

MALMÖ Seveds unga konstnärer bjöds in till Sevedsfestivalen på Skånes konstförening på lördagen.
Fotografen Vendela Bergman var en av dem.– Det betyder mycket för mig att få visa upp vad jag sysslar med och samtidigt kunna lyfta fram andra unga i Malmö och berättar vad de vill, säger Vendela Bergman.

Skånskan - Igår: 18:00

Ynglingar togs för narkotika

Hörby Klockan elva på förmiddagen den 21 augusti såg en polispatrull ett gäng ungdomar.
Tre av dem, en 15-åring och två 17-åringar, verkade, enligt poliserna, påverkade och togs med till stationen för kroppsbesiktning.
Proverna är inskickade för analys, och alla tre ynglingar är misstänka för narkotikabrott..

Skånskan - Igår: 18:00

Nya ägare till 90-talshus i Marieholm

Marieholm Frans och Joel Brodde, båda 27 år, från Vellinge, har köpt huset på adressen Trued Trallares Väg 3 i Marieholm av säljaren Thomas och Maria Bondesson. Köpesumman blev 2 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset byggdes 1991 och har en boyta på 167 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 17:19

Seger för LBK mot topplaget

FOTBOLL Lunds BK har hittat formen på allvar och besegrade under lördagen topplaget Skövde med 2-1 i söderettan.– Vi har inte förlorat på sex matcher och vunnit de senaste fyra så det känns ganska stabilt just nu. Men det är en mycket jämn serie så det gäller att göra jobbet varje gång, sa ”Krubban”-tränaren Jack Majgaard Jensen efter matchen på Klostergårdens IP.

Skånskan - Igår: 16:49

Flera bilar i trafikolycka

Hörby Under lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Killhult i östra Hörby. Två personbilar är inblandade. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.