Nyan > Svenskfinland

Saturday, 24 August, 00:18

Nyan - 12 aug 19 kl. 17:00

Chatt för skolbarnDen här veckan börjar skolorna igen och under veckan ordnar evangelisk-lutherska kyrkan en chatt för barn och ungdomar. Chatten är öppet måndag till fredag klockan 12-16 och finns på adressen www.evl.fi/ungdomschatt. – I chatten kan ungdomarna dela sina tankar kring skolstarten och vardagen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sara Grönqvist, Kyrkostyrelsen, Kyrklig, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chattför , skolbarn
Dagensanalys.se - 18 maj 16 kl. 18:23

Google på väg att börja med egna chatt-botar

Det tycks som om Google också öppnat för egna chatt-botar, något som exempelvis Facebook verkar hårdlansera (något vi skrivit om på Dagensanalys.se). Microsofts misslyckande med deras rasistiska bot verkar heller inte skrämma sökmotorjätten.

Dagensanalys.se - 19 maj 16 kl. 11:09

Google lanserar en chatt-bot som kan bli din nya bästa vän

Vi skrev tidigare på Dagensanalys.se om en kommande chatt-bot från Google. Nu verkar den ha kommit, och den kan bli din bästa vän när du inte har någon att chatta med i Googles nya meddelandetjänst, Allo.

Kristianstadsbladet - 30 maj 13 kl. 01:30

Miljöministerns chatt censurerades


När miljöminister Lena Ek deltog i en chatt i sociala medier under sitt besök Kina i veckan grep den kinesiska censuren in. Det var när någon ställde en fråga om vad Lena Ek tycker om luften i Peking som inlägget plötsligt plockades bort och ersattes av orden: "Ursäkta, det här inlägget har raderats". Det rapporterar Svenska Dagbladet.

YLE - 02 apr 15 kl. 05:00

VF:s dag: fåordig chatt och ärtpurélogga

Partiordförande Paavo Arhinmäki bjöd på tidernas mest fåordiga chatt, den typiska kandidaten är både arbetare och högskoleutbildad, teknologer ställde frågor om ekonomin och grafikern Kasper Strömman levererade en rad teorier om ränderna i loggan: blod, aprikossylt, wasabi, ärtpuré? Under valsatsningen Väljaren i fokus får varje riksdagsparti i tur och ordning en egen dag på Yle. Här har vi samlat det viktigaste av det innehåll som publicerades under Vänsterförbundets dags den 1.

YLE - 10 apr 15 kl. 05:00

Centerns dag: Skrattig chatt med Nagubro och regering

Juha Sipilä chattade gemytligt om skarvar, Nagubron och regeringsbildning och berättade också att han talar skolsvenska, tyska och engelska. Den typiska centerkandidaten visade sig vara en företagare stadd vid god valkassa och sajtdetektiven Kasper Strömman såg både "qeskusta" och plyschhundar på partiets webbsida. Under valsatsningen Väljaren i fokus får varje riksdagsparti i tur och ordning en egen dag på Yle.

Nyhetsverket - 18 jan 16 kl. 13:46

IS har sin egen chatt-app

Terrorist-organisationer och dess anhängare har successivt kastats ut från populära chatt-appar såsom WhatsApp, Telegram, and other liknande meddelandetjänster. Istället kommunicerar de nu via en meddelande-app för Android som kallas AlRawi. AlRawi krypterar meddelandena så att det är svårare för utomstående, såsom regeringar och säkerhetstjänster, att övervaka aktiviteten, enligt Rappler.

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 11:00

Chatt-dekaler kan generera miljardbelopp

Chatt-dekaler, alltså de större, avancerade versionerna av emojis kan dra in enorma summor. Detta kan ses i exemplet med chattappen Line, som bara på försäljningen av dekalerna håvar in 2,2 miljarder kronor årligen. Line är inte jättekänt här i norden, men det japanska företaget är ett stort namn på den asiatiska marknaden.

Dagensanalys.se - 05 nov 18 kl. 05:15

Adlingo lanserar chatt i banners

Adlingo är en startup som fått pengar från bland annat Google för sina experimentella annonsformat. Senast är en banner med chatt. I själva bannern kan du ha en chatt som gör att konsumenten kan få en direktkontakt med varumärket.

BT - 06 mar 11 kl. 08:50

Vart femte skolbarn överviktigt:"Information som har saknats"

Studien visar också ett samband mellan låg utbildningsnivå i området där barnet bor och övervikt hos barnet. Vart femte skolbarn i Sverige har övervikt. Det visar den första nationella kartläggningen som gjorts av övervikt och fetma hos skolbarn.

Västerbottens Folkblad - 16 maj 11 kl. 10:10

Skolbarn hjälper forskare med experiment

SKELLEFTEÅ I höst ska skolbarn hjälpa forskare att ta reda på vilken temperatur Skellefteåborna och andra svenskar har i sina kylskåp. Foto: Scanpix SKELLEFTEÅ I höst ska skolbarn hjälpa forskare att ta reda på vilken temperatur Skellefteåborna och andra svenskar ? Continue reading ?.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Hållbarhet i fokus på ny gratisfestival

Kökart blir Hållbart när Nordens institut på Åland i samarbete med Bärkraft.ax och Regeneration 2030 bjuder på gratisfestival. .

Nyan - 6 timmar sedan

Tillfälligt stopp för tandställning

Just nu saknar ÅHS en tandläkare som kan sätta tandställning på patienter. – Vi håller på att rekrytera en specialist och tänka ut andra möjligheter också, säger Riikka Lindholm, ledande tandläkare hos ÅHS. Hon tillägger att tandställning inte är en akut behandling utan kan utföras senare, och att ÅHS ordnat vård för de av sina patienter som redan har tandställning.

Nyan - 7 timmar sedan

Arbeten på Vårdövägen

Landskapet genomför diverse arbeten på Vårdövägen mellan Töftö färjfäste och Vårdöbron från och med måndagen den 26 augusti till och med fredagen den 6 september. – Trafikanter som ska till färjavgångar ombedes ta vägarbetet i beaktande då det tidvis kan vara begränsad framkomlighet samt hastighetssänkning på sträckan, sägs i ett pressmeddelande. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

107 sidor finska blev en på svenska

Justitieministeriets betänkande om uppgiftsfördelningen mellan riksdagens justitieombudsman och justitiekanslern i statsrådet är 107 sidor långt – på finska. .

Nyan - 10 timmar sedan

Byggfirman Hans Mattsson får inte bygga polishuset

På grund av skatteskulder petas byggföretaget Hans Mattsson Ab som huvudentreprenör för bygget av polishuset i Mariehamn. Istället går uppdraget till Ålands bygg Ab. Det skriver Fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Eckerökoncernen har storsatsat

40 miljoner euro: så mycket ökade Eckerökoncernens investeringar under första halvåret jämfört med samma period 2018. .

Nyan - 12 timmar sedan

Medvind för Andelsbankens kundrörelse

Andelsbankens halvårsrapport som publicerades idag bjuder på stigande räntenetto och nettoprovisionsintäkter. Rörelsevinsten för första halvåret landade på 2 560 000 euro. Räntenettot ökade med 6,1 procent.

Nyan - 12 timmar sedan

Djävulsdans när Bomarsundscenter invigs

En nyskriven opera, ”Djävulsdansen i Skarpans”, planeras få sin urpremiär lagom till invigningen av Bomarsunds nya besökscenter sensommaren eller hösten 2022. .

Nyan - 14 timmar sedan

Bil filmar för digital vägkarta

En polskregistrerad bil som kört längs åländska vägar är utskickad av ett företag som säljer digitala vägkartor och navigationsredskap. .

Nyan - 15 timmar sedan

Finansministrar pratade miljoner

Finlands nya finansminister Mika Lintilä (C) vet mer om Åland i dag än i går. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.