NSD > Nyheter

Saturday, 24 August, 23:04

NSD - 12 aug 19 kl. 16:39

Gör miljonvinster på utsläppsrätterLänets pappers- och massaindustri är stora vinnare på handeln medutsläppsrätter..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gör, miljonvinster, utsläppsrätter
Supermiljöbloggen - 16 feb 18 kl. 16:07

EU ska råda bot på överskottet av utsläppsrätter

Det lagförslag som SMB skrivit om tidigare  är nu formellt beslutat efter att blivit godkänt av EU parlamentet och EU:s ministerråd. Lagförslaget kommer att begränsa antalet tillgängliga utsläppsrätter inom EU:s handelssystem, vilket kommer göra det dyrare att smutsa ner klimatet och lönsammare att minska utsläppen. Dessutom ska fler utsläppsrätter varje år automatiskt annulleras - tas ur systemet.

Supermiljöbloggen - 26 maj 18 kl. 12:19

Så kan Sverige minska antalet utsläppsrätter i EU

På grund av finanskrisen, satsningar på förnybar energi och energieffektivisering finns överskott på 1,7 miljarder utsläppsrätter i EU. Från och med 2019 kommer en del av överskottet att hamna i en marknadsstabilitetsreserv.  Marknadsstabilitetsreserven innebär att om överskottet av utsläppsrätter är över 833 miljoner så kommer 24 procent av överskottet att hamna i marknadsstabilitetsreserven istället för att auktioneras ut.

HBL - 23 jan 13 kl. 08:22

Rekordlågt pris på utsläppsrätter

Förra veckan avbröts auktionen av EU:s utsläppsrätter när priset sjönk under miniminivån. Företagen behöver inte rätterna och inget sporrar dem att dra ner sina utsläpp just nu. Klimatmålen är inte tillräckligt ambitiösa.

Supermiljöbloggen - 17 jul 16 kl. 15:02

Efter Vattenfall: Är miljonsatsningen på utsläppsrätter rätt väg att gå?

När regeringen den 2 juni meddelade att Vattenfalls brunkol ska säljas meddelade de också att de inför en så kallad utsläppsbroms. Den innebär att 300 miljoner kronor ska avsättas årligen mellan 2018-2040 för att köpa utsläppsrätter som sedan skrotas. Det innebär att totalt 6,6 miljarder kronor kommer att satsas på detta.

Supermiljöbloggen - 04 dec 15 kl. 17:00

Utsläppsrätter motsvarande tio år av Sveriges utsläpp skrotas

Sverige, Tyskland, Storbritannien, Danmark och Holland har beslutat att skrota oanvända utsläppsrätter på 634 miljoner ton. Det motsvarar ungefär tio år av Sveriges utsläpp, skriver SVT. Dessa länder har minskat sina koldioxidutsläpp mer än vad de behövde enligt Kyotoprotokollet.

Supermiljöbloggen - 27 feb 17 kl. 15:06

M och KD bryter EU-förhandlingar om utsläppsrätter

Antalet krediter inom EU:s system för handel med utsläppsrätter har varit för många och därför blivit för billiga. Miljöutskottet i EU gjorde en överenskommelse om att minska antalet, men nu bryts överenskommelsen av den konservativa partigruppen EPP. Handelssystemet med utsläppsrätter infördes 2005 och betyder att industrier inom EU tilldelas ett visst antal krediter att använda för utsläpp.

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 14:41

Utsläppsrätter kan läggas i frysbox


Miljöpolitiker i EU-parlamentet ställer sig bakom EU-kommissionens förslag att frysa en mängd utsläppsrätter. Det är ett försök att pressa upp priset på utsläppsrätterna, som är ett av de viktigaste verktygen för att minska klimatutsläppen i EU.Just nu finns ett överskott ute på marknaden och utsläppshandelssystemet är inte den klimatpiska på företagen som det var tänkt.

Regeringen - 02 jul 16 kl. 10:35

Ny politik för utsläppsrätter ger reella utsläppsminskningar och sätter press på EU

Regeringen presenterar idag utsläppsbromsen, ett nytt program för att köpa in och skrota utsläppsrätter inom EU:s system för handel med utsläppsrätter. Regeringen kommer att föreslå att 300 miljoner kronor om året satsas på detta. Avsikten är att programmet ska löpa under hela perioden 2018-2040.

Skånskan - 13 okt 16 kl. 15:31

Nyt system för utsläppsrätter klubbat

EU Europeiska Unionens industriutskott klubbade på torsdagen med bred majoritet igenom sitt nya system för utsläppsrätter. Det nya systemet innebär bland annat: * Minst 80% av auktionsintäkterna ska gå till klimatåtgärder.
* Ökade resurser till innovationsfonden och ändrat effektiviserat regelverk.

BT - 29 nov 14 kl. 08:46

Lööf ångrar sålda utsläppsrätter

Centerpartiets ledare Annie Lööf backar om den förra regeringens beslut att sälja utsläppsrätter som Sverige inte själv behövde. - Jag kan så här i efterhand tycka att det var olyckligt, säger hon i Ekots lördagsintervju.Utsläppsrätterna, motsvarade 1,3 miljoner ton koldioxid, såldes för 38 miljoner kronor.

Supermiljöbloggen - 23 okt 14 kl. 13:07

Åsa Romson: ”Vi vill inte sälja överskottet av utsläppsrätter”

Klimat- och miljöministern säger till Supermiljöbloggen att regeringen vill annullera det överskott som finns från Kyotoprotokollets första åtagandeperiod. – Sverige har ett stort överskott eftersom vi överpresterade mot de oerhört modesta åtagandena som vi hade, säger Åsa Romson. Det är utsläppen under perioden 2008-2012 som avses.

Fler nyheter från NSD

NSD - 3 timmar sedan

Weichselbraun: "Visar pondus"

Vid Bodens förlust i Värmland så fanns det ljusglimtar..

NSD - 3 timmar sedan

Tung förlust för Bodens BK: "Inte stolt"

En olycklig hands i straffområdet snuvade Bodens BK på samtliga poäng i bortamatchen mot Carlstad United..

NSD - 4 timmar sedan

Tung förlust för jagande Boden

Boden hade poängläge borta mot Carlstad United, men en olycklig hands ledde till hemmastraff och mål med drygt tio minuter kvar..

NSD - 4 timmar sedan

Lobbnicken avgjorde för IFK: "Hade koll"

IFK Luleå tog tre riktigt viktiga poäng när man hemmabesegrade IFK Östersund med 1–0..

NSD - 4 timmar sedan

Hotell öppnar upp för Luleåborna

Luleås äldsta hotell satsar på en ny giv..

NSD - 5 timmar sedan

Förlust i toppstriden: "Bränner mycket"

Piteå IF föll i den viktiga hemmafajten mot Ytterhogdal i division 2-fotbollens toppstrid..

NSD - 5 timmar sedan

Ritatörmä fixade poäng till Ohtana/Aapua

Ohtana/Aapua var illa ute..

NSD - 5 timmar sedan

Talangen nära att slå det gamla rekordet

16-åriga Theo Mattei var inte ens född när Mikael Edman satte banrekordet för Granlunken – men under lördagen var jättetalangen nära att radera ut det gamla rekordet..

NSD - 6 timmar sedan

Ny seger och äntligen över strecket

Luleå SK fortsätter att ta poäng på hemmaplan..

NSD - 6 timmar sedan

Kalldusch för Harads: "Riktigt dålig prestation"

Harads IF åkte på en tung förlust i bortamötet med IFK Holmsund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.