SR > Nyheter

Wednesday, 21 August, 06:51

SR - 12 aug 19 kl. 16:53

Klimatfrågan högst på agendan i TysklandI Tyskland står klimatfrågan högst upp på agendan när förbundskansler Angela Merkel har återvänt från sin semester. Merkels parti, CDU, har kommit med egna förslag och i nästa månad ska regeringen lägga fram ett klimatpaket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tyskland, Angela Merkel, CDU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatfrågan, högst, agendani , Tyskland
Politikerbloggen - 04 feb 13 kl. 13:00

Klimatfrågan kan inte längre ignoreras


DEBATT. Alliansregeringens klimatpolitik får gång på gång underkänt i internationella jämförelser och i nuvarande omställningstakt når vi EU:s utsläppsmål först 2173 ? 123 år för sent.

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

SVT - 29 aug 13 kl. 18:13

Klimatfrågan på agendan vid Obamabesök

När President Obama och Statsminister Reinfeldt möts nästa vecka blir, enligt vad SVT erfar, klimatfrågan en av de viktigaste diskussionspunkterna. Tanken är att komma överens inför klimatförhandlingarna i Paris..

Skånskan - 04 jan 17 kl. 10:00

Lyfter klimatfrågan i färgstark bok

Naturlitteratur 1996 gjorde naturfotografen och författaren Felix Heintzenberg från Lund sin första resa till Arktis. 20 år och många resor senare resulterade det i hans och den norska kollegan Ole Jørgen Lioddens Augustnominerade bok Arktis, liv i en värld av is och snö där de beskriver vildmarken de mött i text och bild men också lyfter klimatfrågan och vad vi riskerar att förlora.
– Det är storheten man fastnar för, att man själv får känna sig liten och att det är naturen som bestämmer, säger Felix Heintzenberg om sin fascination för Arktis.

HBL - 14 dec 14 kl. 16:21

Professor: EU borde ta i hårdare i klimatfrågan

EU borde ta till hårdare åtgärder för att öppna vägen för en överenskommelse för att bromsa klimatförändringen. Det anser ordföranden för Finlands klimatpanel, miljöekonomiprofessorn Markku Ollikainen.Han säger att unionen vid behov kunde använda sig av milda hot till exempel då det gäller handelsrelationer mot de länder som inte villiga att ge efter i klimatfrågan.

Barometern - 21 nov 13 kl. 08:01

Vi behöver fler föregångsländer i klimatfrågan

När vi i Sverige släpper ut koldioxid i?atmosfären är det fattiga och ­framtida generationer som får ta ­smällen. Men den negativa trenden kan brytas.

BT - 18 maj 14 kl. 07:55

Klimatfrågan ? EU:s stora utmaning

I pannorna på Ryaverket i Borås eldas biobränsle motsvarande hela Globens volym per år. Hade det rört sig om kol eller olja skulle man fått betala klimaträkning – men bara omkring en dryg miljon kronor! För EU:s utsläppsrätter ger idag ingen styreffekt alls.

BT - 25 maj 14 kl. 08:16

Klimatfrågan ? EU:s stora utmaning

Inom några decennier hotar jordens klimat att gå över styr om inte växthusgasutsläppen minskar. Och människors hälsa kan ha påverkats allvarligt av långtidseffekterna från tusentals okända kemikalier som i?dag översvämmar vår vardag.

SmålandsPosten - 01 apr 14 kl. 00:30

Sverige föredöme i klimatfrågan

FN:s klimatpanel, IPCC, presenterade igår en delrapport som har författats fram av 309 forskare från 70 länder. Organisationens chef, Rajendra Pachauri, påpekade vid presentationen i Yokohama att ingen människa på jorden kommer förbli oberörd av de skadliga effekter som den globala uppvärmningen kommer ge upphov till de kommande decennierna. Man förutser mer extrema vädermönster med bland annat högre översvämningsrisk och där Europa, Asien och Australien ter sig mer sårbara mot de allt mer förekommande perioderna av torka.

BT - 26 aug 13 kl. 20:18

Handelsavtal högst på Obama-agenda

Nästa vecka besöker en sittande amerikansk president för första gången Sveriges huvudstad. Förväntningarna på Barack Obamas besök är stora, men frågan är om visiten resulterar i några realpolitiska framgångar. ?

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tyska företag kapar kostnader

I Tyskland förbereder sig industriföretag nu på sämre tider genom att försöka minska sina kostnader. Ett exempel är företaget Waltersheid som tillverkar delar till jordbruksmaskiner i sin fabrik i Sachsen..

SR - 45 minuter sedan

Bevis saknas för om rättspsykiatrin fungerar

Forskningen inom rättspsykiatri är eftersatt och det saknas nationella riktlinjer och bevis för att vården bedrivs på bästa sätt, det framgår av en tidigare SBU-rapport. Nu möts forskare för att diskutera hur vården kan bli mer enhetlig..

SR - 45 minuter sedan

Ryssland ska utreda utländsk inblandning i protesterna

Det ryska underhuset duman har utsett en kommission som ska utreda eventuell utländsk inblandning i sommarens politiska protester i Moskva..

SR - 45 minuter sedan

Rekordmånga ansöker om skuldsanering

Aldrig har så många ansökt om skuldsanering som hittills i år. Enligt nya siffror från Kronofogden har nästan 11 000 personer lämnat in en ansökan under årets första sex månader. Många skulder är kopplade till spel..

SR - 2 timmar sedan

Polisen håller koll när björnjakten inleds

Björnjakten inleds i dag, totalt 300 björnar får fällas den här jaktsäsongen. Polisen i region Nord kommer i år att göra en gemensam tillsyn med länsstyrelserna under jakten..

SR - 4 timmar sedan

Domen mot sexdömd kardinal står fast

Domen mot den australiske kardinalen George Pell som dömts till sex års fängelse för sexuella övergrepp mot två barn 90-talet - står fast..

SR - 4 timmar sedan

Trump skjuter på Danmarksbesök efter Grönlandsnobb

USAs president Donald Trump skjuter upp sitt möte med Danmarks premiärminister Mette Fredriksen, det skriver han på twitter..

SR - 5 timmar sedan

Världsbanken: Konstgödselutsläpp skadar barn

Världsbanken varnar i en ny rapport om dricksvattenkvalitén globalt och pekar på att utsläpp från konstgödsel till vatten skadar fattiga barns hälsa. Rapporten ifrågasätter de stora statliga subventionerna till konstgödsel..

SR - 7 timmar sedan

Sudans övergångsstyre har tagit form

Rådet som ska styra Sudan under en tre år lång övergångsperiod har nu tagit form, meddelar en talesperson för den i dagsläget styrande militärjuntan..

SR - 8 timmar sedan

Premiärministerns avgång kan hindra nyval

Under kvällen lämnade Italiens premiärminister Guiseppe Conte in sin avskedsansökan, det uppger italienska medier. Det innebär att han undviker en misstroendeomröstning och kanske ett hotande nyval. Contes besked kom efter en turbulent dag i senaten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.