Expressen > Opinion

Wednesday, 21 August, 02:28

Expressen - 12 aug 19 kl. 16:58

SSU är sig likt – idel mygel och maktspelSkandalen med Philip Botström är bara den senaste i en lång rad. SSU är inte så mycket ett växthus för idéer som en plantskola för fifflare..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SSU, Philip Botström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSUär sig , likt, idel, mygeloch , maktspel
Sydsvenskan - 02 mar 11 kl. 06:30

Förvaltaren som arbetat nära idel ädel gråsosseadel

Han är 39 år och är starkt förankrad i partiet. Pappa var parti­kassör, mamma finländsk SSU-bas. Själv har han varit ordförande för svenska SSU och styr just nu över partidistriktet i Stockholms län.

Expressen - 26 okt 17 kl. 14:25

Hanif Bali petas ner av Moderaterna: "Mygel"

Moderaternas förslag till riksdagslistor i Stockholms stad och län är klara och ska röstas om i november. Riksdagsledamoten Hanif Bali toppar provvalet i länet men kommer först på plats sju i valberedningens förslag. – Folk åker upp och ner, säger han.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 11:05

SSU central hotar att strypa finanisering till Skånedistriktet

Skåne Efter de senaste dagarnas turbulens inom SSU Skåne tillsätter riksorganisationen en granskningsfunktion med syfte att säkerställa att alla förtroendevalda lever upp till SSU:s värderingar.
Om inte hotar man från central håll att strypa finansieringen till Skåne-avdelningen. – Förbundet kommer med kraft göra allt för att det inte ska finnas något som helst tvivel om att alla våra företrädare runt om i landet står upp för våra värderingar både i ord och handling, därför tillsätter vi nu en granskningsfunktion för att säkerställa det, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare SSU i ett pressmeddelande.

BT - 15 okt 12 kl. 19:04

SSU Norrbotten anmält för miljonfusk

Genom avancerat och systematiskt fiffel svindlade SSU Norrbotten landstinget på minst 1,2 miljoner i bidrag mellan 2005 och 2010, enligt en extern granskning.
Landstinget kräver nu tillbaka pengarna och har polisanmält SSU-distriktet.
- Jag är upprörd och besviken, både över omfattningen och att det pågått så lång tid, sade Kent Ögren, landstingsråd (S), vid en presskonferens på måndagen när granskningsrapporten presenterades.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:13

SD kräver tillbaka SSU:s bidrag

Skåne Sverigedemokraterna vill att Region Skåne kräver tillbaka bidraget på en kvarts miljon som SSU Skåne har fått under 2018.– Vi vill att regionstyrelsen utreder möjligheten till återbetalning, säger Niclas Nilsson, gruppledare för SD i Region Skåne.
SD vill även förvissa sig om att stoppa framtida bidrag till SSU Skåne tills det är ställt utom allt tvivel att SSU Skåne inte längre styrs av ”islamistiska, antisemitiska, homofobiska och antidemokratiska krafter”.

Skånskan - 10 nov 18 kl. 01:00

SSU be­höver lösa sina inre kon­flikter

Is­la­mister verkar ha in­fil­trerat SSU Skåne, en­ligt väl un­der­byggd rap­por­te­ring i me­dia. SSU:s för­bunds­ord­fö­ran­de Philip Botström har fått väl­för­tjänt kri­tik för att han inte in­gripit ti­digare, med tan­ke på de an­ti­se­mi­tiska och ho­mo­foba ut­ta­lan­den som nu av­slöjats.
Botström har sä­kert varit med­ve­ten om kon­flikten i SSU Skåne.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 19:36

Även SSU Skånes vice ordförande lämnar

Skåne Även SSU Skånes vice ordförande, Khloe Abdel Wahab, avgår. Nyligen kom beskedet att SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed valt att lämna sin plats. Nu avgår även vice ordförande Khloe Abdel Wahab.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 14:13

SSU fördömer förbud om ritualslaktat kött

STAFFANSTORP SSU i Staffanstorp reagerar starkt mot den borgerliga majoritetens beslut att skriva in förbud mot ritualslaktat kött i kommunens kostpolicy.”Skolan ska förhålla sig neutral till religionsutövande”. Så förklarade kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson (M), den borgerliga majoritetens beslut att säga ja till förslaget som kom från Sverigedemokraterna.

Skånskan - 06 nov 18 kl. 17:09

Bra markering av SSU

SSU hotar med att dra in hela bidraget till SSU Skåne efter Kvällspostens avslöjanden om att distriktet styrts av personer som stört den demokratiska ordningen och skrämt andra medlemmar. De ska också ha uttryckt sig antisemitiskt och nedsättande om homosexuella. Detta har tillåtits pågå suspekt länge och det råder olika meningar om hur mycket SSU har vetat om saken på riksnivå.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 15:53

Regionen drar in bidrag till SSU

Skåne Sverigedemokraterna är mer än nöjda efter regionstyrelsens beslut att stoppa utbetalningen av bidrag till SSU Skåne på en kvarts miljon kronor.– Vi kom med förslaget att stoppa bidraget efter skandalerna inom SSU Skåne där ledande personer uttalat antisemitiska och homofoba påståenden i sociala medier, säger regionrådet Niclas Nilsson (SD). Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, Mufc, har granskat SSU Skåne och beslutade i förra veckan att dra in det statliga bidraget på 60 000 kronor till dem.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Varför i herrans namn ska SJ köra tåg i Norge?

Om statliga direktörer inte har vett att göra halt för sina expansionsplaner vid landsgränsen måste regeringen sätta stopp för dem..

Expressen - 19 timmar sedan

Helgalet att ta bort läkarrock och domarklubba

Läkarrock och domarklubba blir en allt ovanligare syn på sjukhus och domstolar. Det är inget fel med auktoritetssymboler - tvärtom.  .

Expressen - Igår: 16:27

Löfvens omfördelning för välfärd gäller pluttpengar

Förslaget till ny ekonomisk utjämning mellan kommuner är inte fel, men statens bidrag bör öka betydligt mer och vara generella..

Expressen - I förrgår: 19:00

Klimatkrisen kan bara lösas med fler ingenjörer

Jo, den tekniska utvecklingen har orsakat många av dagens problem. Men det är svårt att komma ur dem utan ingenjörernas hjälp..

Expressen - I förrgår: 18:16

Inför en nationell vårdjournal

Regeringen vill skapa ett nationellt register för vaccinationer. Det är förhoppningsvis första steget på vägen mot gemensamma journaler..

Expressen - 17 aug 19 kl. 17:50

I kris är Januarigänget inget att hålla i handen

Tuffa tider betyder tuffa prioriteringar framöver. Fixeringen vid att uppfylla Januariavtalet är en sällsynt dålig utgångspunkt..

Expressen - 17 aug 19 kl. 07:00

Polisen hinner inte med - låt Göteborg anlita vakter

Göteborgs stad vill anställa fler ordningsvakter, men nekas av polis och domstol. Regelverket måste anpassas till verkligheten..

Expressen - 16 aug 19 kl. 19:00

Sverige har redan sjabblat bort Ylva Johanssons makt

Det ska vara inflytelserikt. Det är enda kravet statsministern har på vilket ansvarsområde vår svenska kandidat till EU-kommissionen, Ylva Johansson, ska få.Men i Bryssel är det enda inflytande Johansson kommer att få, det som hon lyckas grabba åt sig själv..

Expressen - 16 aug 19 kl. 06:45

Låt varken präster eller politiker viga

En majoritet av de religiösa samfunden vill inte viga homosexuella. Och den som vill gifta sig borgerligt får vända sig till politiker. Det är dags att modernisera vigselrätten..

Expressen - 15 aug 19 kl. 19:00

Politiker måste lära sig att lärare inte växer på träd

Dagens lärarbrist var lätt att förutse. Men i stället för att bekämpa problemet har regeringar drivit politik som kräver ännu fler av de lärare som inte finns..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.