Expressen > Opinion

Thursday, 22 August, 02:15

Expressen - 12 aug 19 kl. 16:58

Att trygga gatorna borde vara statens kärnuppgiftI går kväll var vi ute och nattvandrade i Uppsala med några av de kvinnor som nu tar saken i egna händer för att trygga stadens gator. Det är både imponerande och berömvärt, men det borde inte behöva ske, skriver Ebba Busch Thor och Sarah Havneraas (KD)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uppsala, Ebba Busch Thor, Sarah Havneraas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att trygga, gatorna, bordevara , statens, kärnuppgift
SvD - 04 mar 16 kl. 22:49

Högerextrema patrullerar gatorna – är själva dömda för brott

Odens soldater påstår sig vara ett medborgargarde som ska trygga gatorna i Norge. Men 14 av 20 i den högerextrema gruppens ledning är själva dömda för brott, visar en granskning..

Corren - 03 okt 18 kl. 18:30

De vill ha hjälp att trygga gatorna

Sexuella övergrepp sker i hemmet liksom på offentliga platser, och inte sällan i kombination med alkohol..

YLE - 16 jan 13 kl. 15:21

SDP vill öka statens ägande

Socialdemokraterna vill se över statens ägandepolitik. Nya statsbolag ska kunna grundas i växande framtidsbranscher, lyder en av teserna i partiets nya visioner för hur man ska trygga förutsättningarna för den inhemska industrin. Enligt partisekreterare Reijo Paananen kan statens insatser också vara tillfälliga, men han vill inte gå närmare in på var insatserna borde ske.

Nerikes Allehanda - 07 apr 16 kl. 22:07

Kriminell Soldiers of Odin-ledare vill göra gatorna trygga

I november förra året dömdes Örebros ledare för Soldiers of Odin för narkotikabrott och för att ha burit kniv, batong och skruvdragare på allmän plats. – Jag har gått med i Soldiers of Odin för att göra gatorna trygga för alla medborgare, säger han till NA..

Sydsvenskan - 17 apr 16 kl. 19:41

Polis i kris riskerar att öppna för garden på gatorna.

De säger att de vill göra gatorna tryggare för alla. Tro dem inte.I ett reportage i söndagens tidning beskrivs hur organisationen Soldiers of Odin, med ursprung i Finland, försöker bygga upp ett nätverk i Sverige.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:14

Trygga vår landsbygd lockade 500

Viss förståelse för att polisen inte alltid räcker till märktes när Trygga vår landsbygd i?går anordnade ett dialogmöte i Södra Ljunga. Men störst applåder drogs ner då en ur publiken tyckte att det medborgargarde som nyligen dömts till 1,5 års fängelse i?

HBL - 28 sep 12 kl. 16:19

"Stor-Vasa kan trygga svenskan i Österbotten"

Tvisten mellan Vasa och Korsholm har präglat kommunreformen i Vasaregionen. Nu vill de båda utreda förslaget om tre kommuner i Österbotten: en kring Vasa, en kring Jakobstad och en sammanslagning av de sydösterbottniska kommunerna.Både Korsholm och de mindre kommunerna kring Vasa har varit kritiska till att bli en del av ett framtida Stor-Vasa.

Sydsvenskan - 29 sep 11 kl. 00:05

Trygga jobbet

Att begränsa möjligheterna till visstidsanställning är ett av LO:s viktigaste krav i årets avtalsrörelse.
Och av de senaste årens debatt är det lätt att få intrycket att de fasta jobben blivit stadigt färre och att allt fler arbetare och tjänstemän är hänvisade till korta, otrygga, tidsbegränsade anställningsformer. Men enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv, Språngbräda eller återvändsgränd?

YLE - 17 apr 13 kl. 05:40

Hautala: Solidiums ställning borde omarbetas

Statens ägaransvariga minister Heidi Hautala (Gröna) anser att statens investeringsbolag Solidiums roll borde omarbetas. Hautala säger till Helsingin Sanomat att Solidiums roll i förhållande till statens ägarstyrning inte fungerar i dagsläget. I dag kan de som styr statens ägande inte offentligt ta ställning till frågor som gäller Solidium.

YLE - 26 maj 17 kl. 16:46

Överläkare: "Patienterna ska vara i trygga händer"

I samband med den nya smittskyddslagen krävs att den vårdpersonal som jobbar med speciellt utsatta patienter ska ha ett skydd mot smittsamma sjukdomar. Enligt överläkare Hanna Nohynek borde det vara en självklarhet för personalen att göra sitt bästa för att skydda sina patienter. Lagen trädde i kraft den första mars i år och om ett år måste arbetsgivarna börja se till att vårdpersonalen har det skydd som krävs mot smittsamma sjukdomar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - Igår: 07:00

Ditt utspel om knarkandet är ovetenskapligt, Löfven

Regeringen pekar ut en specifik socioekonomisk grupp och några enskilda kommuner som särskilt ansvariga för narkotikahandel och skjutningar. Det är orättvist mot de utpekade och leder fel i arbetet för att stoppa gängkriminaliteten.Stefan Löfvens resonemang är befängt, skriver Mattias Lindberg..

Expressen - I förrgår: 17:17

Vill Hyresgästföreningen cementera segregationen?

Den bild som Hyresgästföreningens Marie Linder ger i sin artikel stärker de krafter som vill cementera segregationen i vårt samhälle. Att hennes försvar av segregationen dessutom bygger på direkt felaktiga påståenden är ledsamt, skriver Reinhold Lennebo och Oskar Öholm från Fastighetsägarna..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vem bryr sig om skadan som dödar flest i Sverige?

Fallskador är den vanligaste skadan som dödar flest – men var är den politiska viljan för våra äldre? Jämför med det strukturerade arbetet mot barnolycksfall, eller trafikdöden som i dag bara är några procent jämfört med 1950, skriver professor Olle Svensson..

Expressen - 18 aug 19 kl. 07:15

Gui Minhais öde lyfts fram i Hongkong-protesterna

Varför bär demonstranterna i Hongkong bilder på en svensk under protesterna? Jo, ingen vill råka ut för Gui Minhais hjärtskärande öde: Kidnappad och fängslad av Kina. Nu får det vara nog, Margot Wallström.

Expressen - 17 aug 19 kl. 07:15

Balis inställning till muslimer är fanatism

Om du anser dig vara en rakryggad politiker Hanif Bali, då är jag för evigt tacksam för varenda ödmjuk politiker med krökt rygg i vårt land.Det du predikar om är motsatsen till våra svenska värderingar. Det är högst oetiskt och omoraliskt i din position som riksdagsledamot, skriver Menekse Mermer..

Expressen - 16 aug 19 kl. 07:05

Strama åt migrationen och hjälp människor på plats

Det är en stor sorg att migrationen gjorts till ett val om att tillhöra det onda eller det goda laget.Nu offrar S de mest utsatta på MP:s och C:s migrationspolitiska altare. Det är ett enormt hyckleri, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - 15 aug 19 kl. 16:42

Sätt dit de kriminella – inte laglydiga jägare

Vapendirektivet ämnade från början sätta dit terrorister och kriminella, men i stället är det just jägare och sportskyttar som får det svårare. Regeringen har valt att inte lyssna på vår och andras kritik och lägger fram ett oacceptabelt förslag på riksdagens bord, skriver Johan Hedin (C)..

Expressen - 14 aug 19 kl. 16:55

Det vore tjänstefel att inte driva fallet till HD

Det är anmärkningsvärt att debattören Isak Skogstad lyfter fram ett enskilt fall, reviderar sanningen och använder en elev som slagträ i ett politiskt spel för ”hårdare tag”, skriver Leo Gerdén, ordförande för Sveriges elevråd..

Expressen - 15 aug 19 kl. 06:45

Vinstmaximerande bolag förstör våra hem

Den svenska bostadskrisen utnyttjas av utländska riskkapitalister. En ny finansiell bubbla växer och FN har varnat Sverige. Trots detta har våra politiker inte gjort något för att hindra den allvarliga utvecklingen, skriver Marie Linder, Hyresgästföreningen​..

Expressen - 14 aug 19 kl. 07:15

Genusmoralismen skämmer ut Sverige

Jag skämdes inför de utländska besökare som valt vårt Nationalmuseum i hopp om stora estetiska upplevelser, men som möttes av en genusanalys à la Södertörn, skriver Sebastian Marquez von Hage..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.