DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 05:19

DI - 12 aug 19 kl. 16:38

Räntor & valutor: Stökigt i Argentina och lägre räntorMåndagens räntehandel präglades av nedgångar i italienska räntor, efter att Fitch bekräftat landets kreditbetyg, BBB med negativa utsikter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Argentina, Fitch, BBB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntor, valutor, Stökigti , Argentinaoch , lägre, räntor
TA - 31 jul 14 kl. 09:34

Argentina i praktiken bankrutt

Argentina och en grupp hedgefonder har misslyckats att komma överens om hur landet ska betala sina skulder. Därmed är landet i praktiken statsbankrutt för andra gången på 13 år.
Argentinas ekonomiminister Axel Kicillof bekräftade sammanbrottet i förhandlingarna med fonderna på en presskonferens i New York.

DI - 30 nov 18 kl. 16:48

Räntor och valutor: Dollarn stärkt inför G20-mötet

Marknadsrörelserna var lite trevande på fredagen inför G20-mötet i Argentina som avslutas på lördagen. Börserna var blandade medan räntorna letade sig svagt ned och dollarn stärktes lite. .

Trelleborgs Allehanda - 17 jan 13 kl. 09:51

Borg: 2013 riskerar bli "stökigt"

Trots en viss stabilisering i ekonomin i omvärlden är det för tidigt att blåsa faran över, enligt finansminister Anders Borg (M) på ett seminarium som arrangerades av Studieförbundet näringsliv och samhälle (SNS) i dag. Borg sade även att 2013 fortfarande riskerar att bli "stökigt".
Borg anser inte att problemen med den amerikanska skuldsättningen är lösta, inte heller problemen i ekonomin i flera länder i Sydeuropa.

DI - 10 sep 15 kl. 19:02

Låga räntor lyfter börsen

Det är stökigt nu. Börserna har fallit, räntor sjunkit och tillväxtoron breder ut sig.Vart är vi på väg?.

DN - 31 aug 18 kl. 20:00

Carl Johan von Seth: Turkiet och Argentina har samma valutakris men väsensskilda problem

Turkiets lira och den argentinska peson följs åt mot botten. Vanskliga skuldberg tynger båda ekonomier. Men i övrigt har denna tandemkris i ländernas valutor helt olika orsaker..

DN - 24 aug 15 kl. 10:35

Fortsatt stökigt på valutamarknaderna i tillväxtländer


Tillväxtländernas valutor fortsätter att försvagas på måndagen gentemot dollarn efter farhågor om att Kinas ekonomi håller på att avmattas och att USA:s centralbank inom kort väntas höja styrräntan framöver..

SmålandsPosten - 29 mar 17 kl. 04:00

Löfven för tråkigt EU

För Sverige innebär britternas val att lämna EU att vi förlorar en viktig allierad i unionen. Storbritannien och Sverige har båda kvar sina respektive valutor och har dominerats av en skepsis inför EU-centralism..

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 07:23

Valutorna som kommit och gått

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

BT - 31 jul 14 kl. 15:13

Argentinas hopp står till bankerna

Argentina är i praktiken statsbankrutt för andra gången på 13 år. Nu står hoppet till landets banker som hoppas kunna ta över skulderna. Argentinas ekonomiminister Axel Kicillof bekräftade sammanbrottet i förhandlingarna med fonderna på en presskonferens i New York.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA till Grekland: Hjälp till båten är terrorstöd

USA har uttryckt en ”stark åsikt” till den grekiska regeringen om att inte bistå den iranska oljetankern Adrian Darya 1, som tidigare hette Grace 1..

DI - 15 minuter sedan

Stilla öppning på Asiens börser

För tredje dagen i rad öppnade börsen i Tokyo positivt, under tisdagen dock bara svagt. Nikkei 225-index hade under den tidiga handeln gått upp 0,2 procent medan det bredare….

DI - 7 timmar sedan

Nytt hopp för utbombade börsbolag

Välfärdsbolagen sätter nya bottenrekord på börsen trots att konjunkturoron borde gynna sektorn. Nya politiska initiativ kan dock få vinden att vända för de pressade bolagen..

DI - 7 timmar sedan

Tangiamo Touch får order på 1,2 miljoner kronor

Tangiamo Touch, som är verksamma inom sensorteknologi för touchskärmar, har erhållit en första serieorder om cirka 1,2 miljoner kronor från TCS John Huxley på ADR system, utifrån….

DI - 7 timmar sedan

S&P 500 och Dow Jones upp för tredje dagen i rad

Återhämtningen på Wall Street fortsatte på måndagen med uppgångar för de ledande indexen på hopp om nya stimulanser från regeringar och centralbanker..

DI - 7 timmar sedan

Postnord skjuter upp planer på postutdelning varannan dag

Postnord skjuter upp planerna på att testa postutdelning varannan dag, rapporterar SVT och Sekotidningen..

DI - 8 timmar sedan

Efter rapportfiaskot – analytiker splittrade om Ekholms sanering

Efter sommarens rapportfiasko är synen på Ericsson mer splittrad än på länge. Bland analytikerna finns en som tycker att aktien ska upp med 50 procent - medan en annan ser en….

DI - 8 timmar sedan

Oljepriset fortsätter att stiga – guldet backar

Råoljan steg kraftigt under måndagen med 2,5 procent i kölvattnet av att risksentimentet i fredags hittade tillbaks till marknaden. .

DI - 8 timmar sedan

Vd:ns oro över handelskriget: ”Hela Asien är skakat”

Milljöteknikbolaget Nederman växer snabbt tack vare flera förvärv och valutamedvind.  Men bolaget visar en svag organisk tillväxt och framför allt går det trögt i Kina.    ”.

DI - 8 timmar sedan

Twitter anklagar Kina för desinformationskampanj i Hongkong

Enligt CNBC anklagar mikrobloggen Twitter Kina för att bedriva en desinformationskampanj riktad mot protesterna i Hongkong..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.