GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 24 August, 02:52

GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 06:49

Asylsökande enkla mål för kriminella gängDe flyr från fattigdom och våld i sina hemländer, men hamnar ofta hos kriminella gäng i USA..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asylsökande, enklamål för , kriminella, gäng
Sydsvenskan - 12 aug 19 kl. 06:46

Asylsökande enkla mål för kriminella gäng

De flyr från fattigdom och våld i sina hemländer, men hamnar ofta hos kriminella gäng i USA. Unga från Centralamerika som kommer till USA för att söka asyl fångas i allt större utsträckning upp av det ökända gänget MS-13, enligt myndigheter i USA. – Det.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 19 kl. 06:46

Asylsökande enkla mål för kriminella gäng

De flyr från fattigdom och våld i sina hemländer, men hamnar ofta hos kriminella gäng i USA. Unga från Centralamerika som kommer till USA för att söka asyl fångas i allt större utsträckning upp av det ökända gänget MS-13, enligt myndigheter i USA. – Det.

UNT - 12 aug 19 kl. 06:46

Asylsökande enkla mål för kriminella gäng

De flyr från fattigdom och våld i sina hemländer, men hamnar ofta hos kriminella gäng i USA..

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 04 sep 15 kl. 04:30

Ingen byråkratidjungel för den som vill hjälpa asylsökande

Intresset för att hjälpa de asylsökande som kommer till Finland har varit stort. Många vet ändå inte vad de kan eller får göra och tror att byråkratin sätter stopp.
Asylsökande är inga fångar, poängterar Ann-Charlotte Sirén-Borrego på Röda Korset.

Cornucopia - 05 nov 15 kl. 18:06

"Jag hoppas det får en dämpande effekt" - slut på boenden för asylsökande

"Your ego is writing checks your body can't cash." - Top GunSituationen som alla någorlunda tänkande människor visste skulle komma är nu här, och Sverige kan rent praktiskt inte ta emot fler asylsökande. Till och med migrationsminister Morgan Johansson (s) medgav nu på en presskonferens att boendeplatserna helt enkelt är slut.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Paatero håller fast vid påstående om asylsökande - "det är enkel slutledningsförmåga"

Den pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig.

Kristianstadsbladet - 05 jan 14 kl. 14:35

Massprotest av asylsökande i Israel


Minst 30 000 asylsökande människor har protesterat i dag i Tel Aviv i Israel. Majoriteten är människor som illegalt tagit sig in i Israel genom Egypten och proteserna handlar bland annat om att den israeliska staten håller asylsökande i fängsligt förvar under långa perioder. Vreden är också stor över Israels ovilja att ge gruppen flyktingstatus.

BT - 05 jan 14 kl. 14:37

Massprotest av asylsökande i Israel

Minst 30 000 asylsökande människor har protesterat i dag i Tel Aviv i Israel. Majoriteten är människor som illegalt tagit sig in i Israel genom Egypten och proteserna handlar bland annat om att den israeliska staten håller asylsökande i fängsligt förvar under långa perioder. Vreden är också stor över Israels ovilja att ge gruppen flyktingstatus.

YLE - 03 sep 15 kl. 11:52

Lina Teir vill inspirera andra att kontakta asylsökande

Lina Teir i Henriksdal har inspirerat andra att går från ord till handling, utanför bekvämlighetszonen. Hon bestämde sig för att åka och hälsa på de aslysökande som kommit till pensionärsbostäderna i Sideby. Lina Teir ville inte komma tomhänt, så hon samlade ihop lite saker, fick med en kvinna hon inte kände från förr, och åkte.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

AIK straffas – tvingas böta knappt en miljon

AIK straffas med miljonböter efter de stökiga scener som utspelade sig på Friends arena i samband med Champions League-kvalmatchen mot Maribor i slutet av juli..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Stensils en hundradel från VM-final

De svenska kanotisterna hade mer eller mindre tur med hundradelarna under VM i ungerska Szeged på fredagen. Petter Menning hade dem på sin sida när han paddlade in som trea i sitt semifinalheat på K1 200 meter – och med två hundradelars marginal tog sig till lördagens A-final som sista kanotist..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Lastbilsolycka på Älvsborgsbron

Under fredagseftermiddagen kolliderade en personbil och en lastbil på Älvsborgsbron. Ett körfält var avstängt på platsen i samband med olyckan..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

"Dags att bojkotta Brasilien"

Skövlingen av Amazonas måste få ett stopp, skriver Gröna studenters Aleese Rydlund och Katarina Folkesson.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Färjeolycka i Indonesien krävde fyra liv

Fyra människor har omkommit och minst 33 personer saknas sedan en färja fattat eld och totalförstörts utanför Javas kust i Indonesien. Färjan var på väg från Surabaya till Balikpapan på Borneo när olyckan inträffade..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Risat ryskt kärnkraftverk på resa i Arktis

Ryssland har sjösatt världens första flytande kärnkraftverk och skickat iväg kolossen på en 500 mil lång resa till nordöstra Sibirien..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Duplantis: Finnkampen ett bitterljuvt minne

15 år ung gjorde Armand Duplantis seniordebut med en tredjeplats i Finnkampen 2015..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Södra länken åter öppen för trafik

Biltunnelsystemet i södra Stockholm har åter öppnats för trafik efter att under fredagseftermiddagen ha stängts efter ett strömavbrott..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Spelet stoppades på Hills efter sjukdomsfall

Ambulans tog hand om person vid banan..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Gravida programledaren lämnar "Love island"

"Love island Sverige" får klara sig utan programledaren Malin Stenbäck. 32-åringen lämnar produktionen, eftersom hon är höggravid, skriver.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.