Dagens Media > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 07:30

Dagens Media - 12 aug 19 kl. 16:20

Metros journalister arbetsbefrias – Facket: ledsamt och tråkigtFörhandlingar mellan fack och arbetsgivare på Metro är nu avslutade. Alla journalister arbetsbefrias från och med i dag..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Metros, journalister, arbetsbefrias, Facket, ledsamtoch , tråkigt
Dagens Media - 25 jun 19 kl. 11:16

Metro sparkar alla journalister – facket meddelades genom Expressen-artikel

Metro planerar att köpa in innehåll från contentbyrå, vilket Metros medarbetare fick reda på via Expressens artikel om saken..

YLE - 23 sep 14 kl. 16:52

"Rädda journalister hot mot demokratin"

Det att Hbl-journalisterna uteblev från gårdagens debatt om KSF Medias framtid väcker många frågor bland branschfolket.
- Om journalisterna tiger av rädsla för att förlora jobben är hotet mot demokratin redan förverkligat, dundrar en finlandssvensk samhällsdebattör. Då Finlands svenska publicistförbund i går kväll ordnade en debatt om KSF Medias framtid uteblev Hbl-journalisterna på uppmaning av sin fackavdelning.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Facebook menar allvar med sin nyhetssatsning – anställer journalister

Facebook har i flera år försökt att gulla med nyhetssajter och få dem att bli sina kompisar. Nu har man fått nog med att inget händer och ska istället satsa på egna nyheter. Först ville Facebook att nyhetssajterna skulle lägga sitt innehåll på Facebooks plattformar.

Dagens Media - 16 maj 17 kl. 11:44

Metros redaktion får stöttning

En ägare vill sparka förändringsobenägna "stalinister". Flera journalister har sagt upp sig i protest. Men idag stöttas Metros redaktion.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 10:35

Metro sparkar samtliga journalister

Inrikes Metro behöver inte längre journalister, säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen till Expressen. Nu ska samtliga sägas upp.I våras fick Metro Media House, bolaget som äger tidningen Metro, rekonstruktion beviljad.

YLE - 23 sep 14 kl. 09:05

Barbro Teir: Facket vill skapa misstro

Det jäser bland journalisterna på Hufvudstadsbladet, mitt under pågående samarbetsförhandlingar. Då Finlands svenska publicistförbund i går kväll ordnade en debatt om den finlandssvenska journalistikens och KSF Medias framtid uteblev Hbl-journalisterna, på uppmaning av sin fackavdelning. Facket anser att ledningen har uttalat sig hotfullt mot dem som kritiserar den nya utvecklingen inom KSF, och att kritikerna har belagts med munkavle.

SVT - 25 jun 19 kl. 17:35

Medieforskaren om Metros nya inriktning: ”Ingen långsiktig lösning”

Under tisdagen kom beskedet att Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, vill att tidningen byter inriktning. Att journalister sägs upp och att innehållet köps in skulle, enligt Ager-Hanssen, kunna skulle göra att tidningen sparar pengar. Men medieforskaren Ingela Wadbring menar att det inte är ekonomiskt hållbart..

Resume - 09 dec 14 kl. 13:01

Facket viker sig för Talentum-ledningens tuffa krav

Talentums ledning har hotat med att alla journalister ska sägas upp och nu har facket gått med på att slopa ett antal förmåner. Ledningens motprestation är att inte byta ut några journalister mot bemanningspersonal under det närmaste året..

Expressen - 25 jun 19 kl. 10:06

Metro gör sig av med alla sina journalister

Journalister passar inte längre in i tidningen Metros affärsmodell.Det säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen.Företaget ska göra sig av med sina reportrar.

YLE - 22 sep 14 kl. 18:50

Hbl-debatt hölls utan Hbl-journalister

Finlands svenska publicistförbund arrangerade i dag en debatt om de KSF-ägda tidningarnas framtid. Men i debatten deltog inga journalister från Hufvudstadsbladet. Fackklubben på Hbl rekommenderade sina medlemmarna att i nuvarande situation ligga lågt och utebli från Publicistförbundets debatt.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 14 timmar sedan

Facebook om nya annonsverktyget: ”Inte en adblocker”

I efterdyningarna av Cambridge Analytica-skandalen släpper Facebook verktyg som kan komma att vända upp och ned på plattformens annonsaffär..

Dagens Media - 15 timmar sedan

Claes de Faire ny delägare i Mitt i

Efter tre år på Fokus lämnar Claes de Faire tidningen. Nu avslöjar han sitt senaste drag – lokaljournalistik..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Spotify uppdaterar sitt Premium Family-abonnemang

Under hösten kommer Spotify att lanseras ett uppdaterat familjeabonnemang. ”Föräldrar kan välja att tillåta eller blocka innehåll för varje kontoanvändare”, säger Spotifys kommunikationschef till Dagens Media..

Dagens Media - 17 timmar sedan

Den sista riskkapitalisten i printmedia?

Inte mycket gick Segulahs väg vad gäller Mitt i-tidningarna. Nu säljs bolaget vidare till Citypress. Men vilka motiv har säljare och köpare till affären?

Dagens Media - 18 timmar sedan

TV4 om åtalet: ”Rör sig inte om en medarbetare”

TV4-profilen ska ha tagit tag i målsägandets kön och fört det till sin mun, enligt stämningsansökan. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande. ”Det rör sig inte om en medarbetare på TV4”, säger kanalens presschef Charlie Forsberg..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Här är nomineringarna till Guldörat 2019

Den 18 september går årets upplaga av Guldörat (fd Stora Radiopriset) av stapeln. Nytt för i år är att publiken avgör vinnaren av Årets podd. Här är alla nominerade..

Dagens Media - 20 timmar sedan

Bästa tipsen för att vinna i Inhouse

Inhousetävlingens jurymedlem Christel Hedin, till vardags vd på Abakus, delar med sig av sina bästa tips för att gå riktigt långt i tävlingen..

Dagens Media - 22 timmar sedan

Lista: Här är årets mest lyssnade sommarprat

Svenskarna fortsätter att flockas runt Sommarpraten – i år slogs lyssnarrekord på poddsidan..

Dagens Media - 23 timmar sedan

Hoppet ute för 24Sverige – köpare drar sig ur

På måndagen kom beskedet att förhandlingarna om 24Sverige avbrutits. Konkursförvaltaren beklagar att han inte har lyckats finna en lösning för mediekoncernen..

Dagens Media - 23 timmar sedan

”Blankspot har gjort mig till ofrivillig entreprenör”

När Blankspot startades 2015 var det med crowdfunding som affärsmodell. Fyra år senare kämpar bolaget med att hålla sig flytande ekonomiskt. ”Det har blivit en annan resa än vad man tänkte”, säger medgrundaren Martin Schibbye..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.