Skånskan > Nyheter

Sunday, 25 August, 17:56

Skånskan - 12 aug 19 kl. 16:18

Djur och människor måste kunna samexisteraMalmö kommun har fått in ett förslag om att kommunjägarna ska skjuta bort fiskmåsar, eftersom deras höga ljud upplevs som störande.
Efter ett antal år i måstäta bostadsområden vet jag att de kan vara skrikiga om natten. Det är därför jag blivit expert på apotekens öronproppssortiment. Det finns andra lösningar på problemen med nattliga störningar än bössan.
När människor och djur möts i det offentliga rummet förväntas djuren flytta på sig.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmös, Jarminder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Djuroch människor måste kunna , samexistera
Expressen - 22 feb 16 kl. 07:36

Människor är djur på Skärholmens scen

Margareta Sörenson ser olika varelser mötas och samexistera på Stadsteatern i Skärholmen..

Nerikes Allehanda - 02 jun 16 kl. 21:26

Birgittaskolan: "Ska se om vi kan samexistera"

Nu ska ett lokalsamarbete mellan Birgittaskolan och kommunen utredas. – Vi ska se om vi på något sätt kan samexistera på den här tomten, säger Jessica Ekerbring (S), ordförande i programnämnd barn och utbildning..

Skånskan - 22 mar 18 kl. 13:36

Lantbrukare förbjuds att inneha djur

SJÖBO Döda djur, undernärda djur och vanvårdade djur – den synen mötte länsstyrelsens djurskyddsinspektörer vid en kontroll av en gård utanför Sjöbo i januari.Ägaren lovade att åtgärda bristerna. Men vid en ny kontroll hittades inspektörerna fler döda djur och sjuka djur som inte fått vård.

Barometern - 06 feb 14 kl. 09:48

Ibland har våra djur rätt att få dö

Att vara djurägare innebär att man förutom för sitt eget, ansvarar för ett eller flera liv. Det innebär också att det är ditt ansvar att besluta när ditt djur ska få dö. Ibland föds sjuka djur som redan från början saknar förutsättningar för ett gott liv.

Barometern - 14 apr 14 kl. 13:16

Djuräng på historisk mark

Djurängen minner om gamla tider. Där finns backen som är översållad med fornlämningar och gravar, troligen från vikingatiden. Och där finns hagen som i århundraden betats av djur från Skälby kungsgård.

Barometern - 15 jul 14 kl. 07:32

Att överge djur är förbjudet

– Det är ett stort lidande för den enskilda individen. Tyvärr tycks det bli vanligare att djur släpps ut när man inte vill behålla dem. Det säger Siw Ågren, sakkunnig rådgivare hos Djurens rätt, med anledning av artiklarna om övergivna katter i Mönsterås kommun.

Skånskan - 21 mar 17 kl. 01:00

Läns­sty­rel­sen måste följa djur­skydds­dom

ERWP.fif(3)Läns­sty­rel­sen i Mal­mö har fått bak­läxa i högsta in­stans, Högsta för­valt­nings­dom­stolen, i ett vik­tigt djur­skydds­ären­de. Det var ett be­slut för tre år se­dan om djur­för­bud och fö­re­läggande om att sälja alla djur inom en månad som upp­hävdes av Högsta för­valt­nings­dom­stolen som up­pen­bart orim­ligt.

Skånskan - 07 feb 19 kl. 05:00

Ter­ro­rister – inte djur­vänner

Den ter­ror­ism som djur­rätts­ak­ti­vister be­driver riktade mot bön­der i Sverige har på senare tid upp­märk­sammats ock­så i riks­me­di­erna.
Det är po­si­tivt att för­hål­lan­det nu blivit en riks­po­li­tisk fråga. Det sätter fo­kus på en ut­veck­ling som hårt drabbar många hårt ar­betande fö­re­ta­ga­re och deras fa­miljer.

YA - 21 jan 14 kl. 11:32

Djur hölls i för små utrymmen

För trånga och smutsiga utrymmen, ont om foder, dålig skötsel och en i övrigt farlig och olämplig miljö att vistas i. En djurägare i Tomelilla kommun måste omedelbart förbättra tillvaron för sina djur.
Redan för drygt fyra år sedan upptäckte länsstyrelsen att den berörde djur-ägaren inte städade ordentligt hos sina djur, som dessutom hölls i för små och olämpliga utrymmen.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 12:01

Polisen tar hand om allt fler djur

En tilltufsad katt, skadade kor eller en misskött häst. Alla kan de bli polisens ansvar, vilket stjäl tid från andra uppgifter.Polisens arbete med att omhänderta djur har femdubblats sedan 2006.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ställ inte Brasilien vid skampålen

Det brinner i skogarna i Amazonas i Brasilien. 72.000 bränder har registrerats i år.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stopp för turistflygande effektivt för klimatet

I lördags, på väg hem efter en 60 mils bilresa till mina gamla hemtrakter ser jag polisens blåljus flimra i centrala Malmö. Efter en stund inser jag att det är aktionsgruppen Extinction Rebellion, en proteströrelse, som kräver att politikerna utlyser klimatnödläge. Ett krav som i praktiken är en tom klyscha eftersom Extinction Rebellion lika lite som andra som uttrycker upphetsad klimatoro har några konstruktiva förslag hur det skall gå till, om vi inte skall bli ett fattigsamhälle.

Skånskan - 1 timme sedan

Bykändis firade in 100-årsdagen

LÖBERÖD Det var en pigg och munter 100-åring som under söndagen tog emot sina gratulanter.
I hembyn Löberöd vet de flesta vem Elsa Ljungdahl är. Som kokerska på Ölyckehemmet mättade hon många magar och andra har njutit av hennes mat under fester eller högtider.

Skånskan - 1 timme sedan

Arbetsmaskin började brinna

ÖRTOFTA Vid 13-tiden på söndagen fick SOS in ett larm om att en arbetsmaskin i Benstorp hade fattat eld. Enligt SOS Alarm var det en balpress som hade börjat brinna. Räddningstjänsten larmades ut till platsen..

Skånskan - 1 timme sedan

Maskinbrand spred sig till åker

Örtofta Under söndagen inträffade en brand i en balpress på en åker i Örtofta. Räddningstjänsten skickades till platsen.Första larmet kom klockan 13.

Skånskan - 1 timme sedan

Skördedag blev tidsresa

KÅGERÖD Mängder av besökare lockades av möjligheten att se hur skördearbetet utvecklats över tiden.
Skördedagen på Åkesholm blev en riktig nostalgifest.Jättelika jordbruksmaskiner från i dag fanns naturligtvis också att beskåda på Skördedagen på gården Åkesholm utanför Kågeröd.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Det tog tid att förstå vad jag saknade”

Reportage Längtan efter ett eget hus kan vara stor. Konstnären Olga Magnusson vet. För henne tog det åtskilliga år och husvisningar innan hon hittade hem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Se fler bilder från aktionen

Bildspel Hundratals klimataktivister intog Malmö..

Skånskan - 8 timmar sedan

14 omhändertagna – kedjade fast sig i lastbil

Malmö Under de tidiga morgontimmarna slog polisen till mot klimataktivister som spärrade trafiken på Pildammsvägen.Under lördagen hade klimataktionsgruppen Extinction Rebellion ett stort antal aktioner med hundratals deltagare runt om i Malmö. Klockan 04.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ungdomar ringer falska larmsamtal – och filmar

Skåne På sin hemsida skriver man att det inte bara är olagligt att ringa in falska larm, det höjer även risken att räddningstjärnsten är upptagna med dem när verkliga nödsitutationer inträffar.Den senaste tiden har polisen uppdagat ett nytt fenomen som går under namnet ”Stuck in the swing”. Fenomenet går ut på att man slår larm till SOS om att ett barn fastnat i en gunga på en lekplats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.