Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 05:15

Skånskan - 12 aug 19 kl. 16:18

Säkerhetstjänsten varnar för mer terrorTerrorhotet från högerextrema miljöer betecknades som förhöjt av den norska säkerhetstjänsten PST redan innan den norska moskéskytten gjorde sitt försök. En av de individer som det varnades för var den nu åtalade. Det är vanligt att en person som begår den här typen av dåd är känd av polisen. I samråd med Oslopolisen bestämde man sig för att inte göra något åt varningen, eftersom ingenting antydde att det pågick terrorplanering.
Även på folkhögskolan där 21-åringen gick slog elever larm om att han uttryckte hat mot kvinnor och minoriteter och beskrev en snabb radikalisering.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
PST, Oslopolisen, Sverre Sjøvold, Anders Behring Breivik, Nya Zeeland, Valhall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkerhetstjänsten, varnarför , mer, terror
DN - 24 jul 14 kl. 10:12

Norska säkerhetstjänsten varnar för terrorattack

Norska säkerhetstjänsten, PST, varnar för att en terrorattack planerats mot Norge de närmaste dagarna. De vill dock inte gå in på detaljer om varifrån hotet kommer..

SvD - 02 dec 16 kl. 11:06

Ryska säkerhetstjänsten varnar för cyberattack

Den ryska säkerhetstjänsten FSB varnar för att utländska spionorganisationer planerar en så kallad cyberattack mot det ryska finans- och banksystemet nästa vecka..

SR - 12 jan 16 kl. 03:25

Säkerhetstjänsten i Norge vill stoppa terrorismen tidigt

Den norska säkerhetstjänsten, PST, bedömer att risken för terrorattentat i Norge har minskat den senaste tiden och man vill inte se hårdare terrorlagar eller mer avlyssning..

DI - 30 maj 16 kl. 11:59

Europeiska säkerhetstjänster varnar för fotbolls-EM

Terrororganisationen Islamiska Staten har siktet inställt på fotbolls-EM i Frankrike. Det säger Hans-Georg Maassen, chef för den tyska säkerhetstjänsten BfV, enligt Reuters..

SVT - 29 mar 17 kl. 21:22

Turkiska säkerhetstjänsten misstänks för spionage i Tyskland

I Tyskland har den turkiska säkerhetstjänsten lämnat över en lista med 300 namn på misstänkta oppositionella till den tyska säkerhetstjänsten. Men i stället för ett tack valde tyskarna att varna de utpekade turkarna. Man har även inlett en förundersökning för misstankar om spionage..

DN - 22 okt 13 kl. 11:21

Säkerhetstjänsten jagar maken till självmordbombare

Ryska säkerhetstjänsten letar nu efter Dmitrij Sokolov, make till den kvinnliga självmordsbombare som i går sprängde en buss i staden Volgograd. I Ryssland befarar många att dådet var det första i en serie attentat inför OS i Sotji..

Expressen - 26 okt 13 kl. 03:03

Säkerhetstjänsten NSA:s hemsida nere

Amerikanska säkerhetstjänsten NSA:s hemsida stängdes i natt. Det är inte klart ännu om sajten är hackad. ?

Metro - 05 feb 14 kl. 15:24

Snowden: ”Säkerhetstjänsten bedriver krig mot Anonymous”

Den brittiska säkerhetstjänsten angrep hackarna – med deras egna metoder. Topphemliga dokument....

SvD - 02 mar 15 kl. 20:17

Rysk expert: Säkerhetstjänsten bakom mordet – utan Putins vetskap

Ryssland kokar nu av rykten och teorier om vem det var som mördade Nemtsov. Den oberoende säkerhetspolitiska experten Pavel Felgenhauer anser att det var den ryska säkerhetstjänsten – utan Putins vetskap..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Sjöbohem satsar på en grönare utemiljö

sjöbo Sjöbohem har en ny profil. En grönare och skönare profil. Mindre asfalt som parkerings och infartsytor, och mer grönt.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ansökan om skolrivning redan inne

skurup Moderaterna vill riva halva Mackleanskolan.
Nu har Skurup Kommunala AB ansökt om rivningslov.Tidningen har tidigare rapporterat om Moderaternas planer på att riva B- och C-delen av Mackleanskolan, medan A- och D-delen fortsättningsvis kommer innehålla kommunala verksamheter.

Skånskan - 15 minuter sedan

Med nya sop­bilarna kan av­fal­let hal­veras

Staffanstorp Det kan bli flera för­delar med det nya sop­sy­stemet. Un­der två helger i rad visas den nya sop­bilen upp.
Mel­lan 70 och 90 pro­cent av in­vå­na­rna för­väntas byta till det nya flerfackssystemet, inom två år.

Skånskan - 45 minuter sedan

”Vi möter bästa laget i Sverige”

FOTBOLL Allsvenska Kalmar FF kommer till Malmö i kväll. Men inte till Stadion utan till Rosengårds IP där cupmatch väntar mot division två-laget FC Rosengård.– Det ska bli kul.

Skånskan - 45 minuter sedan

Kärlek och spel i skön harmoni

Två helt nya ansikten, och två som publiken på Kristianstad teater känner igen gör huvudrollerna i Underhållningspatrullens uppsättning av Guys and Dolls, som har premiär om en månad.
– Vi har fått ihop ett toppengäng, säger regissören Ola Hörling.Guys and Dolls
Musikalen, som är gjord av Frank Loesser, är baserad på två noveller av Damon Runyon.

Skånskan - 8 timmar sedan

Brinnande arbetsmaskin längs vägen

Trelleborg På tisdagskvällen inkom ett larm om en brinnande arbetsmaskin längs Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 20 42. Enligt larmet ska en arbetsmaskin stå  i lågor utmed Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon föll för frieserhästen

Personligt Hästbiten. En dag ska jag ha en frieser.
Det lovade Rita Eriksson sig själv sedan hon haft sin första närkontakt med en frieserhäst.

Skånskan - 9 timmar sedan

Centralt gymnasium som byggts utan korridorer

ESLÖV 100-talet inbjudna gäster deltog på tisdagen i invigningen av Eslövs nya stolthet:
Carl Engström-skolan är kommunens stora gymnasiesatsning, bara några minuters promenad från centrum och järnvägsstationen, som redan lockat mer än dubbelt så många sökande elever som det gamla Bergagymnasiet.Det handlar om en av kommunens största satsningar någonsin. Öppet hus för övriga intresserade är det på lördag 24 augusti kl 10-12.

Skånskan - 9 timmar sedan

Eddie hjälper barnen att lära sig att läsa

lund Papillonen Eddie började träna till att bli terapihund när han var fem veckor gammal. Nu är han fyra år, men fortfarande inte riktigt fullärd.
På tisdagseftermiddagen var han på Lunds stadsbibliotek och hjälpte barn att läsa.

Skånskan - 10 timmar sedan

Larm om gräsbrand i Eslöv

Eslöv Strax innan klockan sju på tisdag kväll inkommer ett larm om en gräsbrand på Lejesta gård i Eslövs kommun.Enligt larmet, som inkom klockan 18 51, ska det ryka från en åker intill Lejesta gård i Roslöv, Eslövs kommun. Brandens omfattning är inledningsvis okänd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.