BT > Nyheter

Friday, 23 August, 23:56

BT - 12 aug 19 kl. 15:58

Historien tar plats på höstens tisdagarHistoriens vingslag slår på Tisdagar på Kulturhuset i höst. Årets tema behandlar stora viktiga historiska händelser från vikingatiden till nutid..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tisdagar, Kulturhuset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historien, tarplats på , höstens, tisdagar
Barometern - 11 mar 16 kl. 06:47

Tar över Stensökrogen: "Det ska bli en oas"

Johan Marin har med sin food truck tagit gatumaten till Kalmar. Nu tar han nästa kliv och tar över Stensökrogen. För att markera nystarten byter krogen namn till Mojo Kafé och Kök.

Dalarnas tidningar - 03 dec 14 kl. 06:43

Roland tar prästens ord på allvar

Att kärleken kan såväl bestå som växa genom åren är Roland och Elsa Johansson ett gott exempel på. De träffades för 67 år sedan och har nu varit gifta i hela 65 av dessa år. Att de bägge hittade rätt i sökandet efter livskamrat behöver man inte tvivla över..

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 14 kl. 09:47

Migration tema i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan.
Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 09:47

Migration tema i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan.
Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

BT - 27 sep 14 kl. 08:04

Migration centrum i höstens böcker

Europas hårda gränskontroller hindrar inte människor från att fly för sina liv. Migranters rättigheter lyfts nu fram som en av vår tids stora frågor, både i höstens böcker och på Bokmässan. Nyheterna om båtkatastrofer i Medelhavet verkar aldrig ta slut.

BT - 20 nov 13 kl. 08:19

I höst tar maktens människor större plats i bokhögen

Det märks i höstens bokutgivning att vi är intresserade av makt. Historikern Gunnar Wetterberg har i Wallenberg: Ett familjeimperium (Bonniers) ringat in vad som bidragit till att Sveriges mäktigaste finansfamilj förblivit mäktigast. Det handlar om långsiktighet, men också om något så pass orättvist som uppfostran.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:46

Lundaspexarna tar sig an de danska grannarna

lund I höstens nyskrivna föreställning tar sig Lundaspexarna sig varken långt geografiskt eller tidsmässigt. Handlingen är förlagd till slutet av 1800-talet i den danska bryggerifamiljen Jacobsen.– Vi tänkte att det var en rolig premiss att förlägga handlingen i en bryggerimiljö i Danmark.

Sydsvenskan - 23 feb 11 kl. 14:14

Zelmerlöw tar över efter Lundin

Arkiv: Fredrik Sandberg Scanpix, Johanna Wallin
Måns Zelmerlöw tar över som programledare för "Allsång på Skansen" i sommar.
Nyheten presenterades på onsdagseftermiddagen av Sveriges Television. ?

YA - 10 jan 14 kl. 06:30

Sonen tar över entreprenaden

Foto: Anette Sjöstrand
Ola Ambuhm tar över ansvaret för kommunens fritidsanläggningar efter pappa Håkan Erlandsson. Efter nio år som eventproffs i Malmö flyttar han hem och tar över verksamheten han vuxit upp med.
Generationsskiftet har planerats en tid.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 14 kl. 09:56

Höstens tv-nyheter finns på nätet

Historien om Göteborgs rockscen på 90-talet och schlagerdrottningen från 80-talet. Det ser ut att bli de stora snackisarna inför tv-hösten 2014.Men allt mer tv flyttar ut på nätet.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Nykomlingen tog första PL-segern

BT - 45 minuter sedan

Öga mot öga med människan

”Jag hade så mycket” är en extraordinär roman. Recensenten Annika Wall älskar Trude Marsteins förmåga att skildra människan så som den är, i all fåfänglighet..

BT - 1 timme sedan

Debutroman som säger för mycket om för litet

Spelet mellan vad som är kärlek och vad som är vänskap har stor betydelse i Alba Mogensens debutroman ”Hon den roliga”. Den kunde ha blivit en betydligt bättre bok om författaren haft bättre kontroll på vad som med fördel kunde lämnats osagt, tycker recensenten Christian Swalander..

BT - 1 timme sedan

Eliann Web tillbaka i elitloppsform

För två år sedan tävlade Elian Webb i Elitloppet. Därefter har den finländske sjuåringen dragits med diverse hälsoproblem. Nu verkar hästen hittat tillbaka i gammal god form.

BT - 1 timme sedan

Trump sänkte Wall Street

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.