Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 24 August, 06:17

Blekinge Läns tidning - 12 aug 19 kl. 16:00

Miljöarbete ger pengar till föreningslivetÅ-rummet i Jämshög ska städas ifrån skräp längs ån. Nu skickas en intresseförfrågan till kommunens föreningar att genomföra städuppdraget. I potten finns 20 000 kronor som ska fördelas mellan medverkande föreningar..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Jämshög

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöarbeteger , pengartill , föreningslivet
Skånskan - 03 maj 18 kl. 17:51

Styret vill ge mer till barnen och miljön

Lund Barn och unga samt miljö och klimat är två prioriterade områden i S/MP-styrets förslag till kommunbudget för 2019.– Det handlar om 50 miljoner respektive tio miljoner extra, plus tunga investeringar inom båda områdena, förklarar kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S).
Hela budgetförslaget, nämnd för nämnd plus finansiering, presenteras först nästa vecka men under torsdagen avslöjades alltså vissa delar i nämndövergripande form.

Regeringen - 17 jun 16 kl. 15:50

Gemensamt arbete i Fisksätra ger ökad trygghet och förebygger brott

I Fisksätra samarbetar kommunen, bostadsbolagen, föreningslivet och religiösa organisationer tillsammans för att skapa en tryggare miljö för de boende. Ett långtgående samarbete som gett resultat. Morgan Johansson besökte onsdagen 14 juni området strax öster om Stockholm för att ta del av arbetet..

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 13:46

Forskaren: ?Ödesfråga hur alla ska kunna leva ett drägligt liv?

Arbetslinjen slår igenom i välfärdssystemen. Men forskaren Rickard Ulme­stig menar att politikerna missar den verkliga ödesfrågan inför framtiden – att det inte kommer att finnas behov av alla på arbetsmarknaden. Tendensen i vår undersökning av välfärdssystemens ersättningar är densamma som 2006 och 2010.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 15:37

Liberaler skär i byråkratin

lund Liberalerna vill inte höja skatten, men effektivisera stadens byråkrati samt höja utdelningen från det kommunalt ägda bolaget Kraftringen för att få in nya pengar.
Dessa ska satsas på bland annat skolan, föreningslivet, vissa strategiska nämnder samt på trygghet och vuxenutbildning.Hur resultatet än blir i budgetmanglingen i juni är Liberalerna nöjda.

YLE - 05 jul 16 kl. 12:21

SFP tar tag i döda och slarviga lokalavdelningar

Många politiska strömningar har kommit och gått genom Svenskfinland. Det ser man på listan över inaktiva eller döda föreningar som presenteras i föreningsregistrets lista.
Inom SFP var man medveten om en del döda lokalavdelningar.

Skånskan - 18 maj 18 kl. 05:00

Handlingsplan för att stoppa extremism

HÖRBY Hörby kommun har för första gången arbetat fram en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Kommunstyrelsen ställde sig bakom planen på senaste mötet.
– Det är för att ha bra förebyggande åtgärder för dem som befinner sig riskzonen, säger kommunalrådet Susanne Meijer.

TA - 14 jun 13 kl. 06:30

Slöseri att inte utnyttja skjutbanan

Öppet brev till politikerna i Trelleborgs kommun.
Det är glädjande att se att fritidsnämnden jobbar vidare med att ta tillvara alla delar av föreningslivet genom att föreslår ett anslag för att vidta bullerdämpande åtgärder vid Maglarps Skyttecentrum i budgetförslaget till kommunstyrelsen för 2014. Detta innebär förhoppningsvis att kommunen nu tar sitt ansvar och hjälper alla dem som kämpar för att även fortsättningsvis kunna utöva sina sport och fritidsaktiviteter på den fina anläggningen i Maglarp.

Barometern - 19 sep 13 kl. 10:19

Lilla Gnosjö växer utan någon ?kreativ klass?

Få personer har blivit mer uppmärksammade när det gäller hur städer ska växa och attrahera invånare än den amerikanske forskaren Richard Florida. Det centrala i Floridas teori är att städer ska satsa på tre T:na, teknologi, talang och tolerans. Genom att fokusera på den ?

Barometern - 19 sep 13 kl. 10:19

Lilla Gnosjö växer utan någon ?kreativ klass?

Få personer har blivit mer uppmärksammade när det gäller hur städer ska växa och attrahera invånare än den amerikanske forskaren Richard Florida. Det centrala i Floridas teori är att städer ska satsa på tre T:na, teknologi, talang och tolerans. Genom att fokusera på den ?

Barometern - 21 aug 14 kl. 08:19

Nybro behöver ett grönt styre

”Tyvärr ser vi hur Nybro, av ideologiska skäl, ­fortfarande förvägrar äldre människor möjligheten att bestämma över sina egna liv.” Centerpartiet i Nybro söker väljarnas förtroende för att bygga en öppen, grön, trygg och företagsam ­kommun.
En öppen kommun
Efter ett antal turbulenta år inom kommunpolitiken i Nybro så finns mer att önska ur en demokratisk aspekt.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

”Den var riktigt chockerande”

Övergångar vi minns – eller kanske har glömt? Friidrott, finnar och kamp. Sommarminnen att glädjas åt.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Lista: Här är planen som visas upp på flygdagen

Det är ont om internationella gäster. Men den som vill se gamla svenska stridsflygplan har mycket att se fram emot på flygdagen. Här är planen och helikoptrarna som visas upp i Kallinge.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Lista: Bästa råden till dig som besökare

För den som inte besökt en flygdag tidigare, finns några saker att tänka på..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

F 17 redo för folklig invasion

Försvarsmakten räknar med att upp till 75 000 besökare kan dyka upp på Flygdagen i Kallinge på söndag. Det skulle i så fall innebära att F17 inte bara bjuder in till Blekinges största endagsevenemang någonsin - utan möjligen också Sveriges största publikarrangemang i år..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ny metod för att ställa ebola-diagnos

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kraftigt publiklyft efter VM – upp 30 procent

Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsframgång i fotbolls-VM. Och i dag hoppas Göteborg på säsongsrekord när laget flyttar in på Gamla Ullevi för match mot Linköping..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Konsulatsanställd hemma i Hongkong

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Brott: Man misshandlad med tillhygge

Vid 01-tiden under natten till lördag larmades polisen ut på att misshandelsärende i de östra delarna av Karlskrona..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Obi-Wans återkomst i ny tv-serie

Ewan McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi. Det var det största avslöjandet när nöjesjätten Disney presenterade utbudet i den kommande strömningstjänsten Disney+..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Har januarigänget vad som krävs?

Kris i Kommunsverige på uppsegling och vikande internationell konjunktur. Har januaripartierna vad som krävs för att reformera svensk ekonomi och säkra välfärden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.