Skånskan > Opinion

Saturday, 24 August, 23:48

Skånskan - 12 aug 19 kl. 16:00

Flera bråk på HVB-hemEslöv Polisen larmades vid middagstid i lördags då två män bråkade på ett HVB-hem i Harlösa. Anmälaren i 39-årsåldern förklarade att en ung man i 19-årsåldern slog honom med knytnäve. Polisen fick inte en motanmälan av 19-åringen.
Vid besöket framgick det att en 14-åring i samma veva hade betett sig aggressivt mot personalen genom att kasta diverse saker mot dem..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HVB, Polisen, Harlösa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera bråk, HVB-hem
Dagen - 03 aug 11 kl. 03:00

HVB-hem inte bra för ensamkommande flyktingbarn

Att placera ensamkommande flyktingbarn, som nu kommer i stort antal från främst Afghanistan, i HVB-hem (hem för vård och boende), är ingen humanitär gärning. Under mina 8 år som ledamot isocialnämnden och socialutskottet i vår kommun fick jag en grundlig insyn i hur dåligt HVB-hemmen fungerar. Placeringen uppfattades av barnen som en bestraffning och gav i de flesta fall ingen rehabilitering.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 14:34

HVB-hem undervisar utan tillstånd

En del av de ungdomar som omhändertagits av samhället går i skolor utan tillstånd eller tillsyn. Trots att lagen ändrats fortsätter en del HVB-hem att undervisa i egen regi, skriver Lärarnas Tidning.Tidigare kunde kommuner överlåta ungdomarnas undervisning till aktuellt HVB-hem.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 14 kl. 17:30

HVB-hem kan utökas

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Pensionatet på Dalköpinge som tidigare var ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn omvandlades i våras till ett HVB-hem. Nu kan verksamheten utökas efter att man beviljats bygglov.
Ett HVB-hem, hem för vård eller boende, drivs nu av Attendo i det som tidigare var ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn på Dalköpinge pensionat.

SmålandsPosten - 22 nov 14 kl. 09:56

HVB-hem ska ge kommunen sju miljoner i överskott årligen

Matematiskt är det enkelt. Staten, läs Migrationsverket, betalar 18 miljoner kronor. Social­nämndens kostnader beräknas till 11 miljoner.

Skånskan - 06 dec 18 kl. 05:00

Godsägare anmäls för olovligt HVB-hem

Malmö En känd skånsk godsägare och finansman och fem andra styrelsemedlemmar har polisanmälts av IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Orsaken är att de bedrivit stödboende och HVB-hem utan tillstånd.IVO fick upp ögonen för verksamheten efter ett tips från en polis om att personal på boendet förekom i belastningsregistret.

Sydsvenskan - 27 jan 16 kl. 13:06

Fack vill att HVB-hem kollas oftare

Ensamarbetet på hem för vård eller boende, ofta kallade HVB-hem, får nu mer kritik. Akademikerförbundet SSR, som är facklig organisation för bland annat socionomer, kräver att ensamarbete förbjuds och att Arbetsmiljöverket får i uppdrag att göra fler inspektioner på hemmen.Många HVB-hem tar emot ensamkommande flyktingbarn.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 13:06

Fack vill att HVB-hem kollas oftare

Ensamarbetet på hem för vård eller boende, ofta kallade HVB-hem, får nu mer kritik. Akademikerförbundet SSR, som är facklig organisation för bland annat socionomer, kräver att ensamarbete förbjuds och att Arbetsmiljöverket får i uppdrag att göra fler inspektioner på hemmen.Många HVB-hem tar emot ensamkommande flyktingbarn.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

HVB-hem åter hotat efter nazistpatruller

SKivarp Medborgargardet Soldiers of Odin patrullerade förra onsdagen utanför HVB-hemmet i Skivarp.
– Den kommunala verksamheten var hela tiden i säker drift, säger kommundirektören Marcus Willman.Vid 21-tiden på onsdagen förra veckan stannade flera bilar till i Skivarp.

Skånskan - 25 apr 16 kl. 06:00

Skolan anmäler hvb-hem

Höör Höörs kommun har genom sin gymnasieskola, och dess språkintroduktion, lex Sarahanmält ett HVB-hem i den egna kommunen. ”Det finns en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande” skriver man.Språkintroduktionen på gymnasieskolan i Höör har till uppgift att undervisa nyanlända ungdomar i åldern 16 till 19 år.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 09:40

HVB-hem utökas med en andra våning

Eslöv I december blev det klart att ett nytt HVB-hem startas i Fribrocks gamla lokaler på Lundavägen.
Nu vill fastighetsägaren utöka med ytterligare sju rum.När miljö- och samhällsbyggnadsnämnden godkände fastigheten på Lundavägen för ändrad användning i december var det tänkt att byggnaden skulle bli HVB-hem för tolv ungdomar mellan tolv och arton år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Unga konstnärer i fokus på Sevedsfestivalen

MALMÖ Seveds unga konstnärer bjöds in till Sevedsfestivalen på Skånes konstförening på lördagen.
Fotografen Vendela Bergman var en av dem.– Det betyder mycket för mig att få visa upp vad jag sysslar med och samtidigt kunna lyfta fram andra unga i Malmö och berättar vad de vill, säger Vendela Bergman.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ynglingar togs för narkotika

Hörby Klockan elva på förmiddagen den 21 augusti såg en polispatrull ett gäng ungdomar.
Tre av dem, en 15-åring och två 17-åringar, verkade, enligt poliserna, påverkade och togs med till stationen för kroppsbesiktning.
Proverna är inskickade för analys, och alla tre ynglingar är misstänka för narkotikabrott..

Skånskan - 5 timmar sedan

Nya ägare till 90-talshus i Marieholm

Marieholm Frans och Joel Brodde, båda 27 år, från Vellinge, har köpt huset på adressen Trued Trallares Väg 3 i Marieholm av säljaren Thomas och Maria Bondesson. Köpesumman blev 2 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset byggdes 1991 och har en boyta på 167 kvadratmeter.

Skånskan - 6 timmar sedan

Seger för LBK mot topplaget

FOTBOLL Lunds BK har hittat formen på allvar och besegrade under lördagen topplaget Skövde med 2-1 i söderettan.– Vi har inte förlorat på sex matcher och vunnit de senaste fyra så det känns ganska stabilt just nu. Men det är en mycket jämn serie så det gäller att göra jobbet varje gång, sa ”Krubban”-tränaren Jack Majgaard Jensen efter matchen på Klostergårdens IP.

Skånskan - 6 timmar sedan

Flera bilar i trafikolycka

Hörby Under lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Killhult i östra Hörby. Två personbilar är inblandade. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hus på 125 kvadratmeter från 1964 sålt i Eslöv

Eslöv 3 700 000 kronor fick Jonas och Annika Linnéa Madeleine Andersson, båda 48 år, ge för huset på Hundramannavägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1964 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Köpet från säljaren Daniel och Johanna Olsson blev klart i juli 2019.

Skånskan - 7 timmar sedan

Seger i genrep för HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö vann genrepet inför ligapremiären i handboll med stabila 29-25 hemma mot Kolstad.– Det såg bra ut. Vi höll ett högt tempo som vi vill göra, gick runt på många spelare och det var många som var bra, summerade HK Malmös assisterande tränare Konrad Rasmussen efter matchen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Dundersuccé när folk gick husesyn

ESLÖV Det blev en omedelbar succé när allmänheten fick se den nya Carl Engström-skolan inifrån.– Vilket ställe! utbrast en man som precis lämnade lördagens öppet hus på den nybyggda skolan.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vandring i färgstarka Istanbul

Galgatabron över Gyllene hornet förenar Istansbuls gamla kvarter och den norra stadsdelen. Att sitta och njuta av ett glas på någon av de hundratals restaurangerna på brons nedre plan, nästan i nivå med vattenlinjen, är en lisa för själen. Båtar och färjor lägger till och avgår, vågorna skvalpar, måsarna svävar på uppvindarna och stadens siluett växer runt dig mot himlen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nekas behandling hos Narconon

ESLÖV En 25-årig kvinna i Eslöv nekas socialbidrag till behandling för sitt missbruk hos Narconon i hemkommunen. Kammarrätten anser, liksom Eslövs kommun, att kommunens egna öppenvårdsbehandling är bra nog.Det är i en dom som kammarrätten fastställer vad Eslövs vård- och omsorgsnämnd tidigare har beslutat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.