DN > Utrikes

Thursday, 22 August, 20:50

DN - 12 aug 19 kl. 15:40

Friad för mord får 155.000 kronor i ersättningEn man som i två omgångar varit anhållen och häktad misstänkt för bland annat grovt vapenbrott och mord får drygt 155.000 kronor i ersättning av Justitiekanslern.  Åtal väcktes inte i något av fallen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Justitiekanslern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friadför , mordfår , 155.000kronor i , ersättning
Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 13 kl. 14:10

Frikänd för mord vill ha ersättning

Den 37-årige man från Säffle som var åtalad men blev friad för det uppmärksammade mordet på Jerry Eriksson förra våren, har begärt 63 000 kronor i ersättning för den tid han satt frihetsberövad. Han vill också ha ett väl tilltaget skadestånd för sitt lidande..

BT - 12 sep 13 kl. 18:12

Friad ulricehamnsbo får ersättning

En man i 40-årsåldern från Ulricehamn satt frihetsberövad i en och en halv månad som missänkt för flera brott. Nu har han friats och får ersättning av Justitiekanslern. Mannen satt anhållen och häktad missänkt för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och olaga hot.

BT - 16 dec 13 kl. 10:34

Friad man begär ersättning från JK

En man i 50-årsåldern från Sjuhärad som anhölls och häktades misstänkt för våldtäkt mot barn men sedan friades begär nu ersättning. Mannen anhölls i juni och fälldes av Borås tingsrätt. Hovrätten ogillade dock åtalet och han försattes i slutet av september på fri fot.

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 14 kl. 17:35

Friad för mord begär ersättning

Den 34-åriga kvinnan som var misstänkt för mordet i Fagerås, men sedan friades, begär nu ersättning från staten. Hon mår mycket dåligt av de allvarliga misstankarna som riktats mot henne, och har svårt att vistas utomhus, skriver hennes ombud i en ansökan till justitiekanslern..

Nerikes Allehanda - 17 jul 14 kl. 16:47

Friad man begär ersättning

En man i 30-årsåldern som suttit frihetsberövad och sedan friats från alla brottsmisstankar begär ersättning. Han vill ha 15 000 kronor för det lidande han utsatts för..

Barometern - 08 dec 17 kl. 13:43

Friad: Ölandsbo får ersättning för tid i häktet

En man i 50-årsåldern från Öland får 49 000 kronor i ersättning för att ha suttit häktad för ett brott han sedan friats för..

Nya Wermlands Tidningen - 26 nov 15 kl. 14:26

Friad man får ersättning

En man i 65-årsåldern från Bengtsfors kommun dömdes i tingsrätten efter att ha skurit en annan man med kniv under ett bråk och friades sedan i hovrätten. Nu får han 5 627 kronor i ersättning för den tid han suttit frihetsberövad..

YA - 06 dec 17 kl. 15:01

Friad Skurupsbo vill ha ersättning från staten

En 38-årig man satt anhållen under två dagar för bland annat misshandel och olaga hot. Han friades sedan i domstol och vill nu ha 5 560 kronor i ersättning för tiden han satt anhållen..

Västerbottens Folkblad - 21 mar 18 kl. 11:05

[PLUS] Friades för mord – JK nekar ersättning

Mannen som friades för mord på Morö Backe nekas ersättning för tiden i häkte. Beslutet är....

Sydöstran - 16 jul 19 kl. 15:19

Tvillingar friade för mord kräver ersättning

De två tvillingbröder som friades för ett avrättningsmord i Halmstad kräver nu ersättning för lidande. Bröderna har känt sig så pass utsatta i sin hemstad att de har valt att flytta därifrån..

Västerbottens Folkblad - 10 sep 13 kl. 08:12

Misstänkt för medhjälp till mord ? får ersättning för lidande

Mannen från en inlandskommun satt häktad och anhållen, misstänkt för mord. Förundersökningen las ned och nu får mannen 10.000 kronor från staten.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Regeringen vill kunna stoppa utländska investeringar: ”Kan hota rikets säkerhet”

Regeringen vill ha ett nytt system för att kunna granska och stoppa utländska investeringar inom skyddsvärda områden i Sverige..

DN - 1 timme sedan

Här är de mest lästa böckerna på Sveriges tyngsta anstalter

”Följ fucking order”, en bok om Södertäljemaffian, toppar listan över de mest lånade böckerna på både Kumla och anstalten Hall i år..

DN - 1 timme sedan

DN tipsar: Här är 10 filmer du absolut bör se i höst

Svenska komedikungar, sydkoreanska familjeterrorister och ett sensuellt fransk kärlekspar präglar filmhösten..

DN - 2 timmar sedan

Långt fängelsestraff för uppmärksammat tyskt knivdåd

BERLIN. En 24-årig man har dömts till ett långt fängelsestraff för den dödliga knivattacken i Chemnitz, i östra Tyskland för ett år sedan..

DN - 2 timmar sedan

S kräver ny utredning av Internationella bibliotekets flytt

Bara en dryg vecka innan Internationella biblioteket stänger sina portar kastar socialdemokraterna i stadshuset in en ny brandfackla i debatten..

DN - 3 timmar sedan

Ny mätning: Kanadensare numera lyckligast i världen

Andelen människor som säger sig vara lyckliga sjunker, visar en årlig global mätning. På åtta år har den gått ner med 13 procentenheter..

DN - 3 timmar sedan

Brand i radhus i Sköndal i Stockholm

Det brinner i ett radhus i Sköndal i södra Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats. – En person som är skadad initialt och har förts till sjukhus för kontroll, säger….

DN - 5 timmar sedan

Polisen anmäler sig själv efter misstänkt mord i Stockholm

Grannar hörde skrik och bråk från en lägenhet och såg en kniv kastas ut från ett fönster. Polisen larmades, men var på plats först flera timmar senare när kvinnan redan var död..

DN - 5 timmar sedan

Baryard om EM-rysaren: Allt kan fortfarande hända

ROTTERDAM. Torsdagen var inte de svenska hoppryttarnas dag i EM i Rotterdam. Bommarna föll och Sverige trillade ner från bronsplats till femte plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.