Nyan > Svenskfinland

Sunday, 25 August, 07:55

Nyan - 12 aug 19 kl. 15:32

16 800 felaktiga skattebeslut har postatsSkatteförvaltningen har 27 000 felaktiga brev till finländare, av vilka 16 800 är beskattningsbeslut. De berörda kommer kontaktas.

De felaktiga breven är daterade 6.8 och de har börjat komma fram till kunderna per post från och med 8.8.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skatteförvaltningen, Jarkko Levasma, MinSkatt, TEXT, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 16 800, felaktiga, skattebesluthar , postats
Ekonomistas - 27 maj 19 kl. 12:00

Amorteringskraven: Felaktiga grunder och negativa effekter

Finansinspektionen har de senaste åren infört amorteringskrav och genomdrivit en övrig åtstramning på bolånemarknaden. Detta har skett på felaktiga grunder, har negativa välfärds- och fördelningseffekter och försämrar bolånemarknadens funktionssätt. Syftet har varit att öka bolånetagarnas motståndskraft och minska risken för djupare lågkonjunkturer, men i själva verket minskar amorteringskraven motståndskraften och snarast ökar risken för djupare lågkonjunkturer.

EU-Parlamentet - 01 jun 15 kl. 15:40

Artikel - Särskilda utskottet om skattebeslut: Vi förklarar begreppen

Allmän information : Europaparlamentets särskilda utskott om skattebeslut fortsätter sitt arbete på måndagen den 1 juni med en utfrågning om internationella dimensionen av skattebeslut med bland andra den tidigare kommissionären med ansvar för skattefrågor Mario Monti, samt Antoine Deltour, som avslöjade LuxLeaks. Men vad är egentligen ett skattebeslut, och vad är skillnaden mellan skatteflykt och skattebedrägeri? Vi förklarar några av juridiska och tekniska termerna i vår ordlista.

EU-Parlamentet - 26 okt 15 kl. 12:48

Artikel - Särskilda utskottet om skattebeslut ger sina rekommendationer - Utskottet för ekonomi och valutafrågor - Särskilt utskott för skattebeslut och andra åtgärder av liknande karaktär eller med liknande effekt

Efter åtta månaders arbete kommer parlamentets särskilda utskott om skattebeslut att rösta på måndagen den 26 oktober om sin rekommendation för en rättvis och öppen företagsbeskattning. Den slutliga omröstningen i kammaren sker i november. Samtidigt har multinationella företag bjudits in återigen till utskottet för att förklara sin syn på utvecklingen.

EU-Parlamentet - 16 nov 15 kl. 15:19

Artikel - Skatteflykt: Multinationella företag möter parlamentarikerna - Särskilt utskott för skattebeslut och andra åtgärder av liknande karaktär eller med liknande effekt

Enligt EU-kommissionen leder skatteflykt och skattebedrägeri till förlorade budgetintäkter på upp till 1 000 miljarder euro. Luxleaks-skandalen visade hur länder, genom att fatta skattebeslut, kan hjälpa multinationella företag att betala så lite skatt som möjligt. Parlamentet har inrättat ett särskilt utskott för att undersöka metoderna.

EU-Parlamentet - 14 mar 16 kl. 12:50

Artikel - Live: Skattemyndigheter och multinationella företag i skattebeslutsutskottet - Särskilt utskott för skattebeslut och andra åtgärder av liknande karaktär eller med liknande effekt (TAXE 2)

Parlamentets andra särskilda utskott om skattebeslut träffar representanter från ett antal länder/jurisdiktioner och från multinationella företag på måndagen och tisdagen, den 14-15 mars. Bland de bekräftade deltagarna finns Andorra, Liechtenstein, Monaco och Kanalöarna, samt företag som Ikea, Apple, Google och McDonalds. Ledamöterna kommer att kunna fråga ut dem, särskilt avseende den senaste utvecklingen på bolagsskatteområdet.

Trelleborgs Allehanda - 17 jan 12 kl. 19:30

S vill vänta med skattebeslut

Socialdemokraterna i Trelleborg vill vänta till november med att fatta beslut om nästa års skattesat?
? Vi menar att det är dumt att binda upp sig vid ett beslut redan i juni och inte utnyttja att man kan ta beslutet i november, säger Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg.

VBL - 11 mar 13 kl. 11:25

Skattebeslut villkor för förhandlingar

Akava och FFC har godkänt uppgörelsen om de tre utbildningsdagarna, men det förutsätter att ett skattebeslut om utbildningsledigheten fattas..

YLE - 27 mar 13 kl. 19:48

Gräl mellan regeringspartier om skattebeslut

Ett gräl har blossat upp inom regeringen om skattebeslut som fattades i rambudgetförhandlingarna. Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki kräver justeringar i beslutet om skatt på dividender, eftersom besluten enligt honom fattades på basen av bristfälliga uppgifter. Enligt Arhinmäki uppskattades i rambudgetförhandlingarna att bara några företag skulle beröras av dividendbeskattningen, men nu har det kommit fram att beskattningen gäller hundratals, kanske tusentals företag.

EU-Parlamentet - 12 feb 15 kl. 11:50

Pressmeddelande - Parlamentet skapar särskilt utskott om skattebeslut

Plenarsammanträde : På torsdagen röstade parlamentet för att inrätta ett särskilt utskott som ska titta närmare på "skattebeslut och andra åtgärder av liknande karaktär eller effekt" och sedan anta rekommendationer för framtiden. Utskottet kommer att ha 45 ledamöter och inledningsvis verka under sex månader.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 03 mar 15 kl. 15:29

Artikel - Lamassoure leder nya utskottet om skattebeslut: Vi måste undvika ”skattekrig”

Allmän information : EU-kommissionen har startat en serie utredningar om skattebeslut i de 28 medlemsländerna som potentiellt gagnar multinationella företag. Nu har Europaparlamentet också upprättat ett särskilt utskott som ska titta närmare på dessa påstådda skattelättnader. Franske ledamoten Alain Lamassoure (EPP) som leder utskottet, ger sin syn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 timmar sedan

Larm om byggnadsbrand var terrassvärmare

På lördagskvällen kom ett larm om en byggnadsbrand. Personer hade på håll sett eldslågor vid ett vitt hus, men uppgifterna om var huset låg var oklara. Räddningsverket åkte först till Möckelö i Jomala och sedan till Mariehamn.

Nyan - 16 timmar sedan

Maskinhall brann ned till grunden

En maskinhall brann på lördagen ned till grunden i Lemland Bistorp. Hallen var redan övertänd då brandkåren anlände till platsen, uppger befäl Ted Andersson. TEXT: Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 18 timmar sedan

500 kaffekoppar och lika många historier

Hon har 500 kaffekoppar i sin samling. .

Nyan - Igår: 18:56

Hållbarhet i fokus på ny gratisfestival

Kökart blir Hållbart när Nordens institut på Åland i samarbete med Bärkraft.ax och Regeneration 2030 bjuder på gratisfestival. .

Nyan - Igår: 18:00

Tillfälligt stopp för tandställning

Just nu saknar ÅHS en tandläkare som kan sätta tandställning på patienter. – Vi håller på att rekrytera en specialist och tänka ut andra möjligheter också, säger Riikka Lindholm, ledande tandläkare hos ÅHS. Hon tillägger att tandställning inte är en akut behandling utan kan utföras senare, och att ÅHS ordnat vård för de av sina patienter som redan har tandställning.

Nyan - Igår: 17:00

Arbeten på Vårdövägen

Landskapet genomför diverse arbeten på Vårdövägen mellan Töftö färjfäste och Vårdöbron från och med måndagen den 26 augusti till och med fredagen den 6 september. – Trafikanter som ska till färjavgångar ombedes ta vägarbetet i beaktande då det tidvis kan vara begränsad framkomlighet samt hastighetssänkning på sträckan, sägs i ett pressmeddelande. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - Igår: 15:56

107 sidor finska blev en på svenska

Justitieministeriets betänkande om uppgiftsfördelningen mellan riksdagens justitieombudsman och justitiekanslern i statsrådet är 107 sidor långt – på finska. .

Nyan - Igår: 13:21

Byggfirman Hans Mattsson får inte bygga polishuset

På grund av skatteskulder petas byggföretaget Hans Mattsson Ab som huvudentreprenör för bygget av polishuset i Mariehamn. Istället går uppdraget till Ålands bygg Ab. Det skriver Fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Nyan - Igår: 13:26

Eckerökoncernen har storsatsat

40 miljoner euro: så mycket ökade Eckerökoncernens investeringar under första halvåret jämfört med samma period 2018. .

Nyan - Igår: 12:12

Medvind för Andelsbankens kundrörelse

Andelsbankens halvårsrapport som publicerades idag bjuder på stigande räntenetto och nettoprovisionsintäkter. Rörelsevinsten för första halvåret landade på 2 560 000 euro. Räntenettot ökade med 6,1 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.