Realtid > Ekonomi

Sunday, 25 August, 13:08

Realtid - 12 aug 19 kl. 15:13

Rusning i ABB – Rosengren köper i SandvikHyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
ABB, Sandvik, Björn Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rusningi , ABB, Rosengren, köperi , Sandvik
DI - 20 feb 17 kl. 16:49

Björn Rosengren köper förra Fastator-vd:ns optioner

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren (näringsminister 1998-2002) har köpt den nyligen avgångne vd:n Daniel Hummels 125.000 teckningsoptioner för 300.000 kronor..

Affärsvärlden - 20 feb 17 kl. 16:49

Tidigare näringsminister Björn Rosengren köper storpost i Fastator

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren (näringsminister 1998-2002) har köpt den nyligen avgångne vd:n Daniel Hummels 125.000 teckningsoptioner för 300.000 kronor..

Affärsvärlden - 23 maj 19 kl. 14:38

Sandviks vd Björn Rosengren köper aktier för 1,5 miljoner

Verkstadsföretaget Sandviks vd Björn Rosengren har på torsdagen köpt 10.000 aktier i verkstadsbolaget..

DI - 16 maj 16 kl. 17:53

ABB-chef köper aktier i bolaget

Pekka Tiitinen, chef för divisionen Discrete Automation and Motion på kraft- och automationsföretaget ABB, har ökat innehavet med 2.000 aktier till totalt 32.706 aktier..

BT - 27 feb 11 kl. 16:14

Minskad rusning efter ekomat

I fjol såldes ekologiska produkter för 7,2 miljarder kronor i Sverige. Men den spikraka försäljningsökningen har planat ut ? och ekojätten Saltå kvarn väntas gå back efter flera vinstår.

VA - 27 apr 11 kl. 11:50

"Bra läge att satsa på ABB"

27 april Förstora Trägen vinner. Till slut når de varma konjunkturvindarna också fram till sencykliska ABB. Morgonens kvartalsrapport från verkstadskoncernen visar tecken på islossning även för de tidigare lite frostiga delarna inom kraftverksamheten, även om det fortfarande är en bit kvar tills det lossnar ordentligt.

Dagens PS - 25 jul 19 kl. 07:42

ABB:s orderingång nära pricka förväntan

Verkstadsjätten ABB redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Orderingången var något lägre än väntat medan ebita-resultatet var högre än väntat. Orderingången landade på 7 401 miljoner dollar (7 133), vilket är -1 procent lägre än analytikerkonsensus.

BT - 16 mar 14 kl. 14:52

Rusning efter vatten i Örebrobutiker

Beskedet om att avloppsvatten kan ha läckt ut i dricksvattnet i Örebro har skapat en rusning efter vatten i stadens matbutiker. Befolkningen uppmanas att koka vattnet i flera minuter.Avloppsvatten har sipprat ned i reservoaren i vattentornet Svampen i Örebro.

YLE - 30 nov 16 kl. 04:24

Borgådesign bakom ABB:s nya trumfkort

Tack vare lokal produktutveckling kan ABB i Borgå nu tredubbla tillverkningen av strömbrytare. Den nya produktionslinjen invigdes på tisdagen. I ett hörn av den stora industrihallen i Östermalm blänker den splitternya maskinen och produktionslinjen.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 07:00

ABB slår förväntningarna

Industrikoncernen ABB slår förväntningarna och ökar utdelningen till aktieägarna.
Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat enligt måttet ebit på 863 miljoner dollar för fjärde kvartalet 2012, motsvarande cirka 5,4 miljarder kronor. Det kan jämföras med vinsten på 1 123 miljoner dollar motsvarande period i fjol.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

"Man kan inte räkna på allt"

Urban Edenström, vd och grundare av Stronghold Invest, berättar om resan från orienteringen i Ronnebys skogar till att bli en av Sveriges tyngsta entreprenörer. "Visst har jag ett stort självförtroende men samtidigt ifrågasätter jag mig hela tiden"..

Realtid - Igår: 08:00

Gör som Sveriges Warren Buffett – skriv hos oss

Alfred Bergs krasch, förvaltarnas B-lag och Sveriges Warren Buffett. Det är något av innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 06:35

Två debatter extra heta i veckan

Ekobrottslingar, kryptobörser och fondpengar. Några teman bland de mest lästa artiklarna på Realtid den senaste veckan. Här är topp-tio!.

Realtid - Igår: 16:57

Fed-chefen ger inga tydliga signaler 

Den amerikanska centralbanken kommer att agera på ett lämpligt sätt för att hålla ekonomin igång, sade Fed-chefen Jerome Powell på fredagen i ett tal som SEB:s ekonom Elisabet Kopelman beskriver som “neutralt”..

Realtid - Igår: 16:45

"Revisionsbranschen är en förtroendebransch" 

“Vi vill bidra till ett välfungerande näringsliv där företag litar på varandra. Samhällsnyttan är något som utmärker revisionsbranschen”. Det säger Malin Nilsson, vd för revisionsbyrån BDO..

Realtid - I förrgår: 12:06

”Finanssektorn kan ställa om på tio år med hållbara pengar”

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för klimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser..

Realtid - Igår: 15:15

SPP stärker ledningen

SPP Pension & Försäkring inrättar funktionen strategiska initiativ som ska ledas av Jan Ridderwall, tidigare Försäljningsdirektör. I samband med detta blir Jenny Rundbladh ny Försäljningsdirektör..

Realtid - Igår: 15:16

Kinas hämndtullar tynger börser

Alla större börser i Europa vände till minus på fredagen efter att Kina meddelade planer om importtullar för fler amerikanska varor..

Realtid - Igår: 15:00

Ändra reglerna för kapitalförsäkringar om minskade klyftor önskas

Finansdepartementet har inte lyckats stoppa att kapitalförsäkringar används för att undanhålla skatt på onoterade tillgångar. Realtids krönikör Claes Folkmar har några förslag till departementet..

Realtid - Igår: 14:17

Fundler rekryterar Nordnets före detta nordenchef

Carnegies tidigare vd  Thomas Eriksson och Nordnets före detta vd Håkan Nyberg sitter i styrelsen. Nu rekryterar Fundler Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.