DN > Kultur

Saturday, 24 August, 02:54

DN - 12 aug 19 kl. 15:06

Så fördärvade medierna det politiska samtaletHur kunde demokratier med aldrig tidigare skådade resurser, kunskaper och erfarenheter hamna i ett läge där politik bara handlar om känslor och narrativ? Niklas Ekdal vänder blicken mot medierna. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ekdal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fördärvade, mediernadet , politiska, samtalet
Dagen - 31 aug 11 kl. 03:00

Medierna har redan valt ny centerledare

Långt innan de glesnande leden av hårt prövade medlemmar i Centerpartiet fick tillfälle att inom organisationen diskutera efterträdare till Maud Olofsson hade de stora medierna inte bara tagit fram tre kandidater utan också utsett Annie Lööf-Johansson till ny partiledare.Varför är då Annie Lööf så populär bland de politiska reportrarna? Jo, Annie Lööf passar som handen i handsken på huvudstadens trendsättande innegäng av välbetalda politiska reportrar och kommentatorer.

SVT Debatt - 16 sep 13 kl. 14:53

Medierna köper USA:s krigshets mot Syrien

SYRIENKRISEN Alla är överens om att världssamfundet måste agera mot kriget i Syrien ? däremot är det inte självklart att en USA-ledd attack är det enda alternativet. Men läser man de svenska mediernas rapportering om kriget får man definitivt det intrycket.

YLE - 27 aug 15 kl. 13:18

Medierna Sannfinländarnas värsta politiska motståndare

Sannfinländarna vill inte sätta punkt för fallet Olli Immonen, det säger Anu Koivunen som är professor i medieforskning vid Stockholms universitet. Enligt henne är det ett medvetet beslut och en mediestrategi att hålla följetongen levande. På onsdagen höll Sannfinländarna en presskonferens där partiets riksdagsledamot Olli Immonen för första gången trädde framför medierna sedan uppståndelsen kring hans Facebookinlägg i juni.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 17:37

Se upp för fallgroparna i de sociala medierna!

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Sociala medier är ju en plattform där vi socialiserar, det vill säga att vi pratar med varandra. Dock måste vi vara medvetna om vilka som finns i eller i direkt anslutning till vårt nätverk. Numera är det inte bara individer, organisationer och företag som finns i de sociala medierna, utan även underrättelse och säkerhetstjänster.

Dagen - 24 jan 12 kl. 03:00

Partiet beslutade - inte medierna

På Luciadagen förra året träffade Håkan Juholt journalister i riksdagen. Kaffeträffar kallas de här informella samlingarna med politiker. Mats Knutson, ordförande i riksdagsjournalisternas förening, brukar leda.

Trelleborgs Allehanda - 29 jul 14 kl. 15:38

Styr medierna åt vänster?

Foto: Hasse Holmberg / TT
Valår 2014; snart är politikerna tillbaka från semestrarna och då lär Sverige kvickt fyllas med käcka slagord och bländande leende. Partiledardebatter och valbroschyrer. Knappar och löften.

YA - 30 jul 14 kl. 03:55

Styr medierna åt vänster?

Foto: Hasse Holmberg / TT
Valår 2014; snart är politikerna tillbaka från semestrarna och då lär Sverige kvickt fyllas med käcka slagord och bländande leende. Partiledardebatter och valbroschyrer. Knappar och löften.

SVT Debatt - 02 jun 13 kl. 05:41

Medierna tiger när KD står upp för de svaga

KRISTDEMOKRATERNA Medierna osynliggör de bra insatser som Kristdemokraterna gör i regeringen ? samtidigt som exempelvis Aftonbladets ledarsida snabbt citerar en enskild riksdagsledamot som går emot partilinjen. KD är inte ett populistiskt parti, som Marcus Birro påstår.

Dagens PS - 11 nov 16 kl. 09:43

PS krönikör: Medierna totalt oförstående

I den bästa av världar står vi inför ett riktigt paradigmskifte, och jag skulle ljuga om jag påstod att jag blev förvånad över Donald Trumps seger på tisdagsnatten. Som jag tidigare skrivit är USA – och större delen av västvärlden – uppdelad i två läger. Vinnare och de som upplever sig vara förlorare.

Nyheter 24 - 04 feb 12 kl. 14:13

Utländska politiska skandaler vi minns - Lewinskyaffären


Detta är fjärde delen i Nyheter24:s skandalföljetong. Följ med oss bland politikens mörkaste och skummaste hörn över hela världen. Politiska skandaler?

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Skivrecension: Taylor Swift är rakare och mognare men lika smart

Efter all turbulens som har varit kring Taylor Swift vore det logiska för en popstjärna i hennes position att backa tillbaks till utgångspunkten..

DN - 20 timmar sedan

”Jag vill att min pappa ska känna likadant”

Fredrik Strage: Vad skulle pappa tycka om Tarantinos nya film? .

DN - 20 timmar sedan

Bokrecension: ”Äpplen och päron” kommer inte loss

Naima Chahboun belönades med Katapultpriset för sin diktdebut 2011. Nu är hon tillbaka med samlingen ”Äpplen och päron”..

DN - Igår: 21:06

Nour El Refai spelar Maja i ”Störst av allt”

”Störst av allt” har redan blivit en tittarsuccé som Netflixserie. Nu blir berättelsen teater. Att Nour El Refai är 31 år och blivande mamma hindrar henne inte från att spela….

DN - 15 maj 19 kl. 09:01

Vad känner du till om Jim Jarmusch?

Nio frågor om den amerikanske regissörens filmer..

DN - Igår: 20:57

Skivrecension: Celia Lindes ”Shades in blue” skimrar av närvaro och saknad

Gitarristen Celia Linde har gjort en oändligt vacker skiva, vars ömsinta tonfall är lika intimt oavsett hur hon rör sig över jordklotet, från Malmö till Paris eller Kina till….

DN - Igår: 18:50

Bokrecension: Lina Wolff har skrivit en burlesk idéroman om köttets makt

Det är tvära kast i Lina Wolffs nya roman ”Köttets tid” som utspelar sig i Madrid. Språket förändras beroende på vem som för ordet i denna makabra och mångbottnade historia..

DN - Igår: 14:39

Janice och Jonas Gardell gör podd om Harry Potter

För att uppmärksamma att det har gått 20 år sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska lanseras "Potterpodden – Harry Potter bok för bok"..

DN - Igår: 14:05

Filmrecension: ”Koko-di Koko-da” blandar skräck och sorg

Johannes Nyholm följer upp ”Jätten”-succén med ett skogigt skräckdrama om sorg. Formmässigt lite tjatig, men den som hastigt förlorat en närstående kommer att känna igen sig,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.