Barometern > Nyheter

Sunday, 18 August, 04:35

Barometern - 12 aug 19 kl. 14:48

Frågor om tid på förskolanJanita Kirchberg (SD) har många frågor om beslutet att ändra schemat för 15-timmarsbarnen i förskolan..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kirchberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frågorom , tid, förskolan
GöteborgsPosten - 14 maj 13 kl. 06:30

Fyra frågor om förskolan

Fyra frågor till Annika Haptén, en av sex Majorna-Linnéföräldrar som på dagens GP Debatt uppmanar stadens styrande politiker att infria sina vallöften om mindre barngrupper..

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:47

Förskolan, en helig lök?

Plötsligt händer det. Svenska Dagbladets debattsida har den senaste tiden publicerat flera artiklar där både forskare och föräldrar ifrågasätter den heliga förskolan. Tidigare har det varit en del av den så kallade åsiktskorridoren att man inte får kritisera förskolan, och att försök till sådan kritik möts av idiotförklaringar i stället för sakargument.

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:47

Förskolan, en helig lök?

Plötsligt händer det. Svenska Dagbladets debattsida har den senaste tiden publicerat flera artiklar där både forskare och föräldrar ifrågasätter den heliga förskolan. Tidigare har det varit en del av den så kallade åsiktskorridoren att man inte får kritisera förskolan, och att försök till sådan kritik möts av idiotförklaringar i stället för sakargument.

Skånskan - 09 apr 16 kl. 10:46

Striden över om förskolan vid slottet

ÖRTOFTA Eslövs kommun och Örtofta slottsförvaltning har nu nått en överenskommelse i tvisten om den nya förskolan.
Peter och Christina Melinder får bland annat 160 000 kronor mer i årlig hyra för förskolan.Det har pågått diskussioner och överläggningar under en längre tid.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

Trelleborgs Allehanda - 30 nov 12 kl. 08:30

15-timmarsregeln i förskolan kan utökas

Arkiv: Scanpix
Barn till föräldralediga eller arbetslösa ska kunna gå på förskolan mer än de lagstadgade 15 timmarna per vecka. Ett system med 20 timmars garanterad förskola ska utredas.
Anledningen är att mer tid i förskolan sägs vara gynnsamt för barnens språkutveckling.?

Barometern - 26 apr 14 kl. 18:05

Föräldrar positiva till mer tid på förskolan

De föräldrar Barometern träffar på familjecentralen i Mörbylånga tycker att det är bra att Mörbylånga erbjuder barn till arbetslösa mer tid i förskolan. Läs även: Kalmar öppnar för fler timmar Efter sångstunden är det dags för fruktstund i köket på öppna förskolan i den nybyggda familjecentralen i Färjestaden. Vid bordet sitter tre barn med föräldrar och alla barnen ska börja i förskolan fram emot hösten.

YLE - 14 sep 17 kl. 05:30

Utomhusförskolan i Kimito: Här får alla plats

Nöjd personal och glada barn. Så kan man beskriva Kimitoöns utomhusförskola, ett år efter start. Men är barnen sjukare än andra barn eller har vargar, fästingar och ormar ställt till det för förskolan i skogen?

BT - 09 sep 13 kl. 08:04

Hög tid att höja maxtaxan

?Verksamheten är inte likvärdig och förskolans arbete mot målen brister i och med att planerade aktiviteter inte genomförs och verksamheten inte utvärderas.? Skolinspektionens kritik mot förskolan i Borås är hård.

BT - 27 feb 14 kl. 21:19

Beskedet: Inget fel på förskolan

Det har inte hittats några fel på Hedvigsborgsgården som förklarar varför förskolebarnen drabbats av magproblem. Men nu ställs föräldrarna inför ett val; flytta tillbaka ändå eller stanna kvar på Götagården. På torsdagskvällen hölls det ett stormöte på Götagården för föräldrarna som haft sina förskolebarn på den problemdrabbade Hedvigsborgsgården.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Novak Djokovic utslagen i Cincinnati

Barometern - 30 minuter sedan

Ny teori i jakt på utomjordingar

Barometern - 15 minuter sedan

Argentinas finansminister avgår

Barometern - 2 timmar sedan

Flera gripna vid protester i USA

Barometern - 3 timmar sedan

Vännen omkom under träning – hedrades av Bernhard i Kalmar

En nära vän omkom när han blev påkörd av en lastbil under ett träningspass för tre veckor sedan. När österrikaren Bernhard Weihsinger kom till Kalmar för att köra Ironman var det vännen som fanns i hans tankar..

Barometern - 2 timmar sedan

Ung man stickskadad i buken

Barometern - 2 timmar sedan

Johan Persson om Ironmanfesten: ”Det finaste man kan göra”

Han har inga planer på att delta i loppet själv, men kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) sluter gärna upp kring Ironmanfesten hela dagen..

Barometern - 2 timmar sedan

Matbrist förutspås vid hård brexit

Barometern - 3 timmar sedan

Stefan Ahlgren: ”Jag var tvungen att väga mig efter varje varv”

Efter tre njurtransplanationer har ölänningen Stefan Ahlgren särskilda direktiv för att kunna köra ett Ironmanlopp..

Barometern - 5 timmar sedan

Efter Ironman – Måns Möller laddar om för ryskt äventyr

På tunga ben tog sig Måns Möller i mål på lördagskvällen. Glad över att slagit Bingo Rimérs tid och satt nytt pers. Nu har komikern nästa utmaning i sikte: 200 mils cykling genom Asien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.