Barometern > Nyheter

Sunday, 25 August, 01:06

Barometern - 12 aug 19 kl. 15:00

Radioamatörer intar Långe Erik på internationell fyrhelgI helgen är det återigen dags för den internationella fyrhelgen, där radioamatörer bemannar fyrar över hela världen för att söka kontakt med varandra. Tre öländska fyrar är anmälda..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Långe Erik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radioamatörer, intar, Långe, Erik, internationell, fyrhelg
Barometern - 20 jul 13 kl. 13:15

Hobbyn som kan bli blodigt allvar

Om elnätet slås ut kan radioamatörerna behövas för den livsviktiga kommunikationen. Ändå saknas ett samarbete med kommunen och elbolagen. Tidigare i år slogs elen ut på norra Öland i tio timmar.

Barometern - 13 aug 16 kl. 08:40

Amatörradio från fyren

Den internationella fyrdagen hålls tredje helgen i augusti varje år. Som traditionen bjuder så finns Ölands radioamatörer på plats vid Långe Erik för att berätta mer om sin verksamhet..

Barometern - 17 jul 18 kl. 06:00

Stroken fick honom att flytta till Öland

Radio är viktigt för Erik Nyberg. Femton år efter en stroke har han fullt upp med att telegrafera, skriva en tidning för radioamatörer och hjälpa Borgholm med en utredning..

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 15:03

Åtalet mot göteborgare för foton på skyddobjekt blottlägger brister i omodern säkerhet och lagstiftning

En göteborgare och aktiv i frivilliga försvarsorganisationen FRO har åtalats för att systematiskt dokumenterat skyddsobjekt, främst telesystem. Detta är den nuvarande toppen på ett intressant isberg, där bloggen nedan har mer om vad som finns under ytan. I grunden blottlägger göteborgaren de omfattande brister som finns inom säkerheten kring skyddsobjekt och en lagstiftning som inte följer verkligheten - vare sig skyddsåtgärderna eller hur världen ser ut idag.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Polisen ryter till om falska gunglarm

Barometern - 1 timme sedan

Populärt med musik och geologi i bergbrottet

Två timmar av geologi, musik och skratt i en häftig miljö en skön sensommarkväll. Det bjöds publiken på när föreställningen I Bergakungens sal ägde rum i Brånahults bergbrott under lördagen..

Barometern - 1 timme sedan

Israeliskt flygangrepp i Syrien

Barometern - 2 timmar sedan

Musikläraren Tim Lööv vann P4 nästa

Den småländske musikläraren Tim Lööv vann riksfinalen i P4 nästa. Nu ska hans låt "All I need is you" spelas regelbundet på radiokanalen..

Barometern - 3 timmar sedan

Stavfiasko för Bengtsson i Paris

Barometern - 3 timmar sedan

Ringostarr Treb ostoppbar i Sundsvall

Ringostarr Treb gick inte att stoppa i Sundsvall open trot på Bergsåker. Nioåringen ledde loppet från start till mål och hyllades av sin tränare Jerry Riordan..

Barometern - 3 timmar sedan

Kalmarpar vittne till storbrand på grekisk ö: ”Lite läskigt”

En stor brand har brutit ut på det grekiska semesterresmålet Samos och flera svenskar har fått evakueras från området. Hugo Lindbäck och sambon Olivia Kraft från Kalmar befinner sig alldeles i närheten: ”Vi känner oss säkra just nu, sedan får vi se vad som händer.”.

Barometern - 3 timmar sedan

Oavgjort för Real Madrid mot Valladolid

Barometern - 4 timmar sedan

Förlust för svenske talangen mot JuventusOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.