Nyteknik > Teknik

Monday, 26 August, 00:33

Nyteknik - 12 aug 19 kl. 14:45

Deras gel byter tillstånd när den vidrörs av en saltkristallForskarnas transparenta gel kan förvandlas till ett fast ämne i rumstemperatur – och processen går även åt andra hållet. Nu tror de att material bland annat kan ge mjuka robotar ett grepp som både är hårt och försiktigt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Deras gel, byter, tillståndnär den , vidrörsav en , saltkristall
YLE - 10 okt 15 kl. 12:43

Skrämmande krasch i Sotji – nykomling vid medvetande

Carlos Sainz körde kraftigt av banan under de sista träningarna inför formel 1-tidskvalet i Rysslands GP i Sotji. Spanjoren fördes till sjukhus med ambulans, men är vid medvetande. Toro Rosso-nykomlingen Sainz körde i hård fart in i vallen efter att ha träffat väggen kort innan.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 18:00

Tafsare på bussar i Malmö

MALMÖ Malmöpolisen har den senaste tiden fått in ovanligt många anmälningar från kvinnor, som berättar om män som tafsat på dem när de åkt buss i stan. ERWP.fif(1)Den senaste anmälan gäller en händelse i onsdags.

Sydsvenskan - 22 nov 13 kl. 06:30

Svett, svek och sviniga hjältar

Gatubelysningen får regnet som strilar ner över asfalten att glimra i mörkret. Den dova musiken manar fram en suggestiv stämning. En man blickar ut genom ett kontorsfönster, och i dunklet bakom honom skymtar en märklig detalj: en elegant damsko står på bordet.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 15:11

Musik: Möten i ostörd ljudmiljö

Foto: Tom Wall
Musikmöte på Isidors kulle. Medverkande: Mats Rondinoch Huaröds Kammarorkester, Hans Pålsson, Viktoria Tolstoy, Rasmus Kihlberg, Anders Neglin, Krister Jonsson, Mattias Svensson, Bengan Janson, Carolina Eyck. Huaröd, 16/8.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 15:30

Otroligt intensivt och packat med innebörd

Marlene Monteiro Freitas solodansverk "Guintche" får mig att fundera på begreppet förförståelse. Om jag inte hade läst Inkonstkatalogens omfattande presentation, hade jag då associerat till postkolonial identitetsproblematik? Eller beror detta på upplysningen att dansaren kommer från Kap Verde, den koloniala portugisiska slavstationen som nu är en av världens mest kreoliserade kulturer?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 17 timmar sedan

Stålskroven visade vägen genom isen

För 180 år sedan blev en amerikansk båt först med att bryta is så att andra fartyg kunde komma fram. Ångmaskiner och stålskrov gjorde det möjligt att bygga riktiga isbrytare – och därmed att skeppa varor året runt..

Nyteknik - Igår: 09:46

De vill bygga en 2,4 kilometer lång zeppelinare

Med en längd på 2 453 meter skulle luftskeppet rymma 0,2 kubikkilometer vätgas – och kunna lyfta 21 000 ton i last. Forskarnas tanke är att jätten ska färdas med jetströmmarna.  .

Nyteknik - 22 aug 19 kl. 16:45

Ping Pong ligger bakom Skolplattformen – slopades av Göteborg

Det är it-företaget Ping Pong som har utvecklat den del av Skolplattformen där känsliga elevdata var åtkomlig för obehöriga. Ping Pong har tidigare tagit fram det kritiserade it-systemet Hjärntorget, som nyligen skrotades av Göteborg stad..

Nyteknik - I förrgår: 14:19

Håkäringen i Skagerrak blev nytt fiskerekord

Mitt i natten fick han napp - 430 meter under båten. Efter en timmes kamp i Skagerrak fick Mattias Jonsson upp den stora håkäringen till ytan och nu har föreningen Sportfiskarna godkänt fisken som ett nytt sportfiskerekord..

Nyteknik - I förrgår: 13:23

Frågorna som Ping Pong bakom Skolplattformen inte svarar på

Ping Pong gör miljonvinster på att sälja it-plattformar till kommuner, skolor och universitet. Men efter läckan på Skolplattformen är det locket på..

Nyteknik - I förrgår: 13:00

Kärnkraftverk användes för att gräva kryptovaluta

Anställda på ett kärnkraftverk i Ukraina misstänks ha kopplat upp anläggningen mot internet för att tillverka kryptovaluta. Nu utreds händelsen av landets säkerhetstjänst, rapporterar flera medier..

Nyteknik - I förrgår: 10:38

Harley-Davidson hintar om snar tillverkning av elcyklar

Harley-Davidson vill göra mer än motorcyklar. För första gången har bolaget nu visat upp prototyper till en ny serie elcyklar..

Nyteknik - I förrgår: 11:30

Danmark har fått världens största helelektriska färja

Elfärjan Ellen kan ta 30 fordon och 200 passagerare. Båten väger 650 ton och har det mest kraftfulla batteripacket hittills i en elfärja – på 4,3 MWh.

Nyteknik - I förrgår: 10:47

Bill Gates hade rätt om fördelar med flexibelt arbete

Balansen mellan jobb och fritid spelar en allt större roll för unga i karriären. Flexibla arbetsvillkor står därför högt i kurs, men även arbetsgivarna kan tjäna på att införa lite friare tyglar..

Nyteknik - I förrgår: 10:59

Bolsonaro: Vi klarar inte brandbekämpningen

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog – och Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att regeringen saknar resurser för att bekämpa elden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.