Realtid > Ekonomi

Monday, 19 August, 18:09

Realtid - 12 aug 19 kl. 14:44

Fallande oljepriser och global oro sänker norska kronanHandelskriget mellan USA och Kina samt fallande oljepriser sänker den norska kronan. Den norska centralbanken hintar nu om att styrräntan kan höjas så snart som i september..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fallande, oljepriseroch , global, oro, sänker, norska, kronan
DI - 12 aug 19 kl. 22:00

Global oro gav breda nedgångar på Wall Street

Wall Street stängde med breda nedgångar på måndagen efter att riskviljan åter dämpats i takt med ökade global oro. På bolagsfronten tillhörde banksektorn förlorarna i spåren av fallande räntor..

DI - 13 nov 14 kl. 07:48

Japan hoppas på fallande oljepriser

Fallande oljepriser är på det stora hela positivt för Japan. Det sade Haruhiko Kuroda, chef för Bank of Japan, i Japans parlament på torsdagen, rapporterar Bloomberg News..

SvD - 04 feb 15 kl. 06:24

Boj: fallande oljepriser dÄmpar kpi - kuroda

Fallande oljepriser kommer att dämpa KPI, som antagligen kommer att nå 2 procent kring räkenskapsåret 2015..

DI - 17 dec 15 kl. 18:19

New York: Global oro tynger

Några timmar in i torsdagshandeln låg Wall Street på minus och orkade således inte försvara onsdagens rally som kom efter Feds räntehöjning. Fallande råvarupriser och oro over den globala konjunkturen samt vinsttillväxten lockade fram säljarna..

DI - 18 jun 18 kl. 16:36

Räntor och valutor: Global oro tynger fortfarande

Risksentimentet tyngdes på måndagen av oro för ett globalt handelskrig och euron pressades inledningsvis av fortsatt oro kopplad till den tyska regeringskoalitionen..

Nyhetskanalen - 11 jan 11 kl. 13:24

Global oro över högre matpriser

Det finns en oro bland världens ledare för att de allt högre priserna på bland annat mat hotar den globala ekonomiska återhämtningen..

DI - 23 nov 11 kl. 07:51

Asienbörser: Global oro sänker börserna

Börserna i Asien backade på bred front under onsdagen, efter att investerarnas oro för den globala ekonomiska tillväxten spätts på av svaga indikatorer från såväl USA som Kina..

DI - 09 dec 14 kl. 17:46

Nordenbörser: Global oro satte prägeln

Nordenbörserna följde med i den globala nedgången på tisdagen, som präglades av oro för den kinesiska finansmarknaden och för ett tidigarelagt presidentval i Grekland. Två danska försäkringsbolag klarade sig dock fint efter höjda riktkurser..

DI - 17 apr 15 kl. 22:10

USA-börser: Global oro smittade av sig

Aktiekurserna på Wall Street sjönk brett på fredagen och tog därmed rygg på börserna i Europa och Asien. Oro för ett grekiskt utträde från eurogruppen och nya regler som främjar blankning i Kina sänkte investerarnas sentiment. Dessutom kom svaga rapporter från AMD och American Express..

DI - 20 jan 16 kl. 16:21

New York: Global oro tynger

Fortsatt oro för den globala tillväxten och oljan pressade Wall Street som öppnade onsdagen i rött. På rapportfronten backade IBM och Goldman Sachs samtidigt som marknaden fortsatte att detaljgranska inkommande rapporter..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Norwegians förre vd Bjørn Kjos startar kryptobörs

Den förre Norwegianchefen Bjørn Kjos startar kryptobörsen Norwegian Block Exchange, NBX..

Realtid - 1 timme sedan

Ojämställda löner bland ekonomerna

En kvinnlig ekonom tjänar nästan tolv procent mindre än en manlig ekonom och utvecklingen går åt fel håll. Det visar en färsk analys från fackförbundet Civilekonomerna..

Realtid - 1 timme sedan

Mastercard söker blockchain-experter

Betaljätten Mastercard bygger upp ett krytovaluta-team och söker just nu ett antal blockchain-experter för att utveckla kryptovalutaprodukter..

Realtid - 3 timmar sedan

Mycket starkt år för Mannheimer Swartling

Advokatbyrån Mannheimer Swartling redovisar ett resultat för moderbolaget på nästan 337 miljoner kronor för 2018 jämfört med 312 miljoner kronor 2017. “Vi måste alltid överträffa våra kunders förväntningar”, säger vd Jan Dernestam till Realtid. .

Realtid - 3 timmar sedan

Lennart Mauritzson slutar som finanschef på Thule 

Lennart Mauritzson kommer att sluta som finanschef på Thule Group för att i stället att bli vd på det privatägda familjeföretaget Backahill. .

Realtid - 3 timmar sedan

Tyskland kan redan vara i recession

Tyskland kan redan befinna sig i recession. Det slår den tyska centralbanken Bundesbank fast..

Realtid - 6 timmar sedan

Nordic Capital om norskt köp: “Möjligheten dök upp snabbt”

Expansion i och utanför Norden är den största prioriteten för Bank Norwegian, som Nordic Capital precis blivit storägare i. Det säger Christian Frick, ansvarig partner på riskkapitalbolaget, som bara hade ett par veckor på sig att utvärdera investeringen. .

Realtid - 7 timmar sedan

Ny toppchef på Nordea

Efter flera år med bottenbetyg i kundnöjdhet rekryterar nu Nordea Anette Haaning från Handelsbanken som får uppdraget som nordisk kundnöjdhetschef..

Realtid - 8 timmar sedan

Jamal Abida Norling ny vd för Öhman Fonder

Investeringschefen Jamal Abida Norling blir ny vd för Öhman Fonder. "Det var lätt att tacka ja eftersom jag kan bolaget väl efter många år som medarbetare och har stort förtroende för hela organisationen", säger Jamal Abida Norling till Realtid..

Realtid - 9 timmar sedan

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans

Nordic Capital och Sampo blir största ägare i Norwegian Finans Holding när de tillsammans förvärvar 17,47 procent för 223 miljoner euro, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.