DI > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 02:27

DI - 12 aug 19 kl. 14:44

Volvo ökade utsläppen från nya bilar mestDe genomsnittliga utsläppen från Volvo Cars nybilsförsäljning ökade med 8 gram koldioxid per kilometer mellan 2017 och 2018. Ökningen är den största bland alla biltillverkare med mer än 250 000 registrerade bilar under 2018..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volvo Cars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, ökade, utsläppenfrån nya , bilar, mest
Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Nya Wermlands Tidningen - 12 nov 12 kl. 13:44

Utsläppen av växthusgaser i Värmland ökar

Utsläppen av växthusgaser i Värmland ökar, trots att regeringens mål är att de ska minska med 40 procent jämfört med år 1990. I Värmland ökade utsläppen med 6,1 procent under 2010 jämfört med föregående år..

SR - 27 feb 19 kl. 05:48

Utsläppen från vägtrafiken ökar

I fjol ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken och utsläppen skulle behöva minska kraftigt för att Sverige ska nå klimatmålet. En oroväckande ökningen, menar Trafikverket..

GöteborgsPosten - 27 feb 19 kl. 11:57

Expansiv lastbilstrafik bakom ökade utsläpp

Stick i stäv med nuvarande klimatmål ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med 76 000 ton förra året, enligt en prognos från Trafikverket..

UNT - 27 feb 19 kl. 11:57

Expansiv lastbilstrafik bakom ökade utsläpp

Stick i stäv med nuvarande klimatmål ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med 76 000 ton förra året, enligt en prognos från Trafikverket..

GöteborgsPosten - 27 feb 19 kl. 14:46

Expansiv lastbilstrafik bakom ökade utsläpp

Stick i stäv med nuvarande klimatmål ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med 76 000 ton förra året, enligt en prognos från Trafikverket..

Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 16:08

Utsläppen fortsätter öka i USA

Trots att en dubblering av antalet stängda kolkraftverk under 2018, så har USAs koldioxidutsläpp inte sjunkit. Både transportsektorn och industrin fortsätter bidra till en stor del av utsläppen. Även om utsläppen från fossilenergiproduktion fortsatte att sjunka förra året, vilket det gjort sedan 2005, så räcker det inte för att balansera upp andra skadliga delar av den amerikanska ekonomin.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 10:57

Utsläppen från lastbilstrafiken ökar

Inrikes De sammanlagda utsläppen från vägtrafiken ökar trots att bilar med låga koldioxidutsläpp premieras. Och det är inte oväntat lastbilarna som står för de största utsläppen. Antalet sålda lastbilar slog rekord i fjor.

Cornucopia - 25 aug 16 kl. 11:22

Nya rekord för CO2-utsläppen 2015 - ökade med nästan ett Sverige

Enligt BP Statistical Review of World Energy 2016 slog utsläppen av fossil CO2 via olja, gas och kol nya rekord under 2015. De globala utsläppen ökade med nästan ett helt Sverige och inte ens om Sverige och alla svenskar utplånats från jordens yta skulle utsläppen minskat.
Globala CO2-utsläpp i megaton åren 1965 - 2015.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler börjat brinna

Varuhuskedjan Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler på flera butiker börjat brinna, detta enligt en stämningsansökan vid en domstol i New York..

DI - 4 timmar sedan

Esport: The International blir världens största turnering med över 33 miljoner dollar i prispott

Esport har växt explosionsartat de senaste 10 åren. I takt med esportens tillväxt har turneringarna gått från att arrangeras i lagerlokaler till att fylla stora arenor världen….

DI - 4 timmar sedan

Dämpad riskaptit på Wall Street – går mot stängning nedåt

Efter några dagars återhämtning vek USA-börserna ner i negativt territorium på tisdagen. Det osäkra läget mellan USA och Kina fortsätter att prägla sentimentet..

DI - 4 timmar sedan

Kommitté rekommenderar Kappahls ägare att tacka ja till bud

Den oberoende budkommittén i Kappahl rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka ja till Rune Anderssons Mellby Gårds bud på 20 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande..

DI - 4 timmar sedan

Så påverkas pensionen av börskaoset

Svenskarnas pensioner påverkas av börsfall. Med risk för lågkonjunktur är det dags att se över sitt sparande, hävdar Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.  ”Mer ansvar ligger….

DI - 5 timmar sedan

M vill se en ny energikommission

Moderaterna vill se en ny energikommission och sträcker ut en hand till partier som delar deras inställning i kärnkraftsfrågan..

DI - 5 timmar sedan

Trump överväger skattesänkningar för att elda på ekonomin

USA är ”mycket långt ifrån en recession”, enligt Donald Trump. Men i Vita huset diskuteras ändå olika åtgärder i syfte att stimulera ekonomin, bland annat en betydande….

DI - 5 timmar sedan

Anrik förvaltare går i graven – plantskola för näringslivstoppar

Efter en lång utförslöpa går nu den anrika kapitalförvaltaren Alfred Berg i graven. Det är den Altorägda fondutmanaren Carneo som köper Alfred Bergs svenska fonder och förvaltning….

DI - 5 timmar sedan

Boom i svenska säkerhetsbranschen – tusentals väktare behövs

Svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Under de närmaste åren måste säkerhetsföretag rekrytera fler än 5.300 personer för att möta efterfrågan på väktare och ordningsvakter..

DI - 6 timmar sedan

Storbritannien kan avvakta med att utse ny BoE-chef tills efter brexit

Storbritannien kan komma att avvakta med att utse en ny chef för Bank of England tills efter brexit, rapporterar Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.