Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 26 August, 12:07

Dagens Medicin - 12 aug 19 kl. 14:33

Ovanligt många drabbade av harpestFler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanligtmånga , drabbadeav , harpest
SR - 09 aug 19 kl. 08:32

Flera hundra fall av harpest väntas

Under sommaren har ovanligt många rapporter om människor drabbade av harpest kommit in från olika delar av landet. Hittills har minst 50 smittade i år upptäckts..

Sydsvenskan - 12 aug 19 kl. 10:15

Ovanligt många drabbade av harpest

Fler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten. Myndigheten har tagit emot 212 anmälningar hittills i år. Ökningen har framför allt skett i slutet på juli oc.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 19 kl. 10:15

Ovanligt många drabbade av harpest

Fler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten. Myndigheten har tagit emot 212 anmälningar hittills i år. Ökningen har framför allt skett i slutet på juli oc.

UNT - 12 aug 19 kl. 10:15

Ovanligt många drabbade av harpest

Fler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..

DN - 12 aug 19 kl. 10:23

Ovanligt många drabbade av harpest

Fler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten..

GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 11:19

Ovanligt många drabbade av harpest

Fler än dubbelt så många människor har smittats av harpest under 2019 som under hela förra året, enligt ny statistik från.

YLE - 08 okt 13 kl. 09:57

Få fick harpest i höst

I år har klart färre österbottningar drabbats av harpest än ifjol. Förra året växte sig harstammen ovanligt stor och antalet bekräftade fall av harpest bara i mellersta österbotten nådde över 30. I år har bara en handfull drabbats, vilket är det normala.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 13 kl. 09:27

Fler smittades av harpest

Ovanligt många i norr smittades av harpest förra året. 590 fall anmäldes 2012, vilket innebär en ökning med 69 procent sedan föregående år. Det visar statistik från Smittskyddsinstitutet.

DN - 08 aug 19 kl. 23:07

Misstänkt utbrott av harpest i Sverige

Minst 50 personer har smittats av bakteriesjukdomen harpest hittills i år. Enligt Folkhälsomyndigheten är det ovanligt många och mörkertalet kan vara stort.  – Harpest är en säsongsjuka som smittar från år till år, och i år ser det ut att bli väldigt mycket, säger Anders Tegnell, stadsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten..

Nyhetskanalen - 13 sep 12 kl. 15:12

Ovanligt många harpestsjuka i Norrbotten i år

Fler än 150 personer har insjuknat i harpest i Norrbotten hittills i år.- Det är ett gigantiskt utbrott jämfört med tidigare år då det brukar vara ett tiotal fall, säger smittskyddsläkaren Anders Nystedt till P4 Norrbotten.Harpest är en anmälningspliktig sjukdom som oftast drabbar gnagare.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 15 minuter sedan

Vårdförbundet riktar kritik mot VGR:s karenskrav

Nu riktar också Vårdförbundet kritik mot Västra Götalandsregionens, VGR:s, krav i två upphandlingar på en sex månaders karenstid för medarbetare som slutar sin anställning för att arbeta hos en privat aktör..

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

Kraftig kritik mot planerna att öppna Karlskogas förlossning

”Vi tycker att vi borde ha involverats”. Åtta chefläkare reserverar sig mot utredningen om att öppna förlossningen i Karlskoga..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Ny larmapp ska hjälpa SOS att hitta fram

Med hjälp av en ny app kommer SOS Alarm enklare kunna lokalisera de som ringer in till nödnumret. ”Det kan rädda liv”, säger Niclas Cholodov på SOS Alarm..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

MSB kritisk efter strömavbrott på lasarett

Nyköping lasarett var utan ström under flera timmar. Det bör inte hända, menar MSB och efterlyser dubbla reservlösningar även för mindre sjukhus, rapporterar SVT Sörmland..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:28

Region Kronoberg: ”Kvalitetsregistren tar onödig tid”

Region Kronoberg överväger att dra sig ur vissa av de nationella kvalitetsregistren. Att administrera uppgifterna tar för mycket arbetstid..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:07

Karolinska ska öppna ÖNH-mottagning på Danderyds sjukhus

Vårdvalet har försvårat utbildningsuppdraget och för att förbättra kvaliteten i ST-utbildningen i öron- näs- och halssjukdomar får Karolinska universitetssjukhuset ett utökat uppdrag..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:01

Tjänstefel misstänks efter grov våldtäkt

En man som nekats hjälp på en psykakut misstänks ha begått en grov våldtäkt mot en 16-årig flicka strax därefter. Nu ska åklagare utreda om någon på sjukhuset gjort sig skyldig till tjänstefel..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:03

”Verksamheterna är nog inte nöjda”

Socialstyrelsens personal har fått jobba övertid i sommar för att se till att läkare utan legitimation får vikariera..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:39

VGR: ”Karenstid säkerställer ökad tillgång till vård”

Praktikertjänst riktar i en debattartikel stark kritik mot Västra Götalandsregionens krav i två aktuella upphandlingar på en sex månaders karenstid för legitimerade medarbetare som slutar sin anställning i regionen för att arbeta hos en privat aktör. ”Karenskravet har varit ett verktyg för att säkerställa en total ökad tillgång till vård vid upphandlingar”, hävdar VGR..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:18

KI riskerar 8 miljoner i upphandlingsböter

Karolinska institutet har genomfört en otillåten direktupphandling av molekylärbiologiska produkter. Det anser Konkurrensverket, KKV, som nu yrkar hos Förvaltningsrätten i Stockholm att KI ska dömas att betala 8 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.