Nyteknik > Teknik

Saturday, 24 August, 20:18

Nyteknik - 12 aug 19 kl. 14:03

Möss kan bli ett vapen mot deepfakesDe ska vara bra på att uppfatta ljudavvikelser. Därför tänker amerikanska forskare dra nytta av möss i kampen mot deepfakes..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mösskan bli ett , vapenmot , deepfakes
Dagensanalys.se - 24 feb 18 kl. 14:15

Forskare larmar nu om Deepfakes

Det var när över tjugo ledande forskare inom AI diskuterade de hot som tekniken kan komma att ha över oss människor. Ett av dessa är Deepfakes. I en rapport som forskarna tagit fram visar det sig att en av de som områden som är känsligast och som de idag ser som störst är Deepfakes.

Dagensanalys.se - 19 aug 19 kl. 06:51

Nu kan du köpa skydd mot Deepfakes

Deepfakes, när mjukvara används för att byta ansikte och röst i en video så att det ser ut som om någon annan person har filmats, blir allt mer övertygande. Inför det amerikanska presidentvalet, nästa år, har företaget ZeroFOX börjat erbjuda skydd för politikerna mot Deepfakes och annan desinformation. Deepfakes kan numera enkelt skapas av vem som helst på ett par minuter.

IDG - 31 jan 18 kl. 06:01

Deepfakes är det läskigaste på nätet just nu – och ett tydligt exempel på riskerna med AI


Blir det fejkade porrfilmer som startar den första konkreta debatten om baksidorna med AI? Deepfakes är nätfenomenet som visar både möjligheterna och riskerna med den snabba utvecklingen inom maskininlärning, skriver Marcus Jerräng..

Computer Sweden - 31 jan 18 kl. 06:01

Deepfakes är det läskigaste på nätet just nu – och ett tydligt exempel på riskerna med AI


Blir det fejkade porrfilmer som startar den första konkreta debatten om baksidorna med AI? Deepfakes är nätfenomenet som visar både möjligheterna och riskerna med den snabba utvecklingen inom maskininlärning, skriver Marcus Jerräng..

IDG - 07 feb 18 kl. 11:15

Kraftsamling mot AI-porren – nu bannlyser Twitter och Pornhub deepfakes


Enligt Pornhub bryter deepfakes mot deras regler om samtycke..

SVT - 03 jul 19 kl. 19:44

Enorma juridiska utmaningar med deepfakes: ”Sverige ligger efter”

Deepfake-programmet Deepnude tar fotografier av kvinnor och ”klär av” dem nakna. Just deepfakes, och liknande program, innebär en stor utmaning för svensk lagstiftning, som enligt IT-juristen Ängla Eklund ligger långt efter. – Många länder har varit mycket snabbare än Sverige när det gäller detta, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 09 jul 19 kl. 09:00

Svensk app ska stoppa deepfakes

Debatten om deepfakes – falska videos gjorda med AI-teknik – har eskalerat under våren sedan flera politiker och kända personer figurerat i manipulerade videoklipp. Med hjälp av en ny app vill forskare i Lund nu ta upp kampen mot falska nyheter..

VA - 25 jul 19 kl. 15:58

Så avancerade har deepfakes blivit – här är videon som visar hur de skapas

I en TED Talk berättar datorforskaren Supasorn Suwajanakorn hur deepfakes skapas och kan användas. .

YLE - 24 jan 16 kl. 09:21

Vapen får inte lämnas obevakade i sommarstugan

Västnylänningar är noggranna med sina vapen och förstår allvaret med dem, säger äldre kriminalkonstapel Bjarne Holmström. I Västnyland finns många vapeninnehavare vilket innebär en hel del arbete för polisen. Holmström arbetar heltid med vapen i regionen.

YLE - 29 maj 17 kl. 04:41

Kemiska vapen brännhet fråga på Natokonferens i Helsingfors

Finland står värd för en årlig Nato-konferens i dag (29.5). En av de mest brännande frågorna är användningen av kemiska vapen i Syrien.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

De vill bygga en 2,4 kilometer lång zeppelinare

Med en längd på 2 453 meter skulle luftskeppet rymma 0,2 kubikkilometer vätgas – och kunna lyfta 21 000 ton i last. Forskarnas tanke är att jätten ska färdas med jetströmmarna.  .

Nyteknik - I förrgår: 16:45

Ping Pong ligger bakom Skolplattformen – slopades av Göteborg

Det är it-företaget Ping Pong som har utvecklat den del av Skolplattformen där känsliga elevdata var åtkomlig för obehöriga. Ping Pong har tidigare tagit fram det kritiserade it-systemet Hjärntorget, som nyligen skrotades av Göteborg stad..

Nyteknik - Igår: 14:19

Håkäringen i Skagerrak blev nytt fiskerekord

Mitt i natten fick han napp - 430 meter under båten. Efter en timmes kamp i Skagerrak fick Mattias Jonsson upp den stora håkäringen till ytan och nu har föreningen Sportfiskarna godkänt fisken som ett nytt sportfiskerekord..

Nyteknik - Igår: 13:23

Frågorna som Ping Pong bakom Skolplattformen inte svarar på

Ping Pong gör miljonvinster på att sälja it-plattformar till kommuner, skolor och universitet. Men efter läckan på Skolplattformen är det locket på..

Nyteknik - Igår: 13:00

Kärnkraftverk användes för att gräva kryptovaluta

Anställda på ett kärnkraftverk i Ukraina misstänks ha kopplat upp anläggningen mot internet för att tillverka kryptovaluta. Nu utreds händelsen av landets säkerhetstjänst, rapporterar flera medier..

Nyteknik - Igår: 10:38

Harley-Davidson hintar om snar tillverkning av elcyklar

Harley-Davidson vill göra mer än motorcyklar. För första gången har bolaget nu visat upp prototyper till en ny serie elcyklar..

Nyteknik - Igår: 11:30

Danmark har fått världens största helelektriska färja

Elfärjan Ellen kan ta 30 fordon och 200 passagerare. Båten väger 650 ton och har det mest kraftfulla batteripacket hittills i en elfärja – på 4,3 MWh.

Nyteknik - Igår: 10:47

Bill Gates hade rätt om fördelar med flexibelt arbete

Balansen mellan jobb och fritid spelar en allt större roll för unga i karriären. Flexibla arbetsvillkor står därför högt i kurs, men även arbetsgivarna kan tjäna på att införa lite friare tyglar..

Nyteknik - Igår: 10:59

Bolsonaro: Vi klarar inte brandbekämpningen

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog – och Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att regeringen saknar resurser för att bekämpa elden..

Nyteknik - Igår: 09:22

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

It-jätten Microsoft expanderar företagets utvecklingsplaner för datacenter i Sverige. I ett pressmeddelande meddelas nu att bolaget köpt mark i Staffanstorps kommun i Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.