Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:48

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 14:01

Kina skickar in fastlandsmilitär till Hong-Kong"Ett land, två system, ett system att hantera protester."Den kinesiska diktaturen i Beijing och fastlands- Kina, har nu tröttnat på protesterna i Hong-Kong.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Hong-Kong, Beijing, Shenzhen, Taiwan, Kina, Himmelska, Ryssland, Barents Hav, Östersjön, Tsarryssland, Kreml, IT, George Orwell, Afrika, volvo, Wallersteins, Spaniens, Nederländernas, Nederländerna England, Willhelm, Oranien, USA, Kinas, Mittens Rike, England, South Sea Bubble, KinaTill, Storbritannien,  kina, Ryska Federationen, Tibet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, skickarin , fastlandsmilitärtill , Hong-Kong
Aftonbladet - 13 aug 19 kl. 19:35

Trump: Kina skickar trupper mot Hong Kong

Skånskan - 17 jun 19 kl. 01:30

Hong­kong hotat av Ki­nas kom­mu­nism

I Hong­kong fort­sätter de om­fat­tan­de de­mon­stra­tionerna mot ett lag­för­slag skulle ge möj­lig­het till ut­läm­ning till det kom­mu­nis­tiska Kina, som re­dan tagit ett allt starkare grepp om ut­veck­lingen i Hong­kong.
Den Kina­stödda pre­mi­är­mi­nis­tern Car­rie Lam tvingades av pro­testerna att skjuta upp be­hand­lingen av lag­för­slaget, men de­mon­stranterna kräver att det ska dras till­ba­ka helt.
Om det in­förs be­farar op­po­si­tionen, på goda grunder, att Kina skulle kräva inte bara brotts­lingar utan även po­li­tiska mot­stån­da­re ut­lämnade till den rätts­lös­het som råder i Kina.

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 08:42

Folkstorm i Hong Kong – 1 miljon på gatorna

Ett kontroversiellt förslag om utlämning till Kina ligger på bordet hos Hong Kongs regering, redo att klubbas igenom. Nu har förhandlingarna fått skjutas upp efter massiva protester från befolkningen. Länge har Hong Kong existerat under epitetet ”ett land, två system”, med egen lagstiftning och egen valuta – men det nya förslaget skulle potentiellt underminera landets självständighet, rapporterar BBC News.

Skånskan - 08 nov 16 kl. 01:00

För­trycket ökar i både Kina och Hong­kong

ERWP.fif(1)I Hong­kong har två unga själv­stän­dig­hets­iv­ra­re som valdes in i par­la­mentet bloc­kerats ef­ter be­slut i Pe­king. Trots löf­ten från Kina när Stor­bri­tan­ni­en läm­nade till­ba­ka Hong­kong till ”mo­der­landet” ef­ter 99 år av ko­lo­ni­sa­tion, har kom­mu­nist­par­tiet i Pe­king suc­ces­sivt stärkt sin kon­troll över Hong­kong och ökat kraven på följ­sam­het med Ki­nas po­li­tik.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:40

Cloudberry bakom initiativet #Nordicmade to Hong Kong

12 nordiska startups får genom Nordiska Ministerrådets fond Rising North finansiering på 380 000kr för att slå sig in på den asiatiska marknaden. Det svenska bolaget Cloudberry står bakom initiativet och startup-resan #Nordicmade to Hong Kong. Stockholmsbolaget Cloudberry Communications grundades av Madelene Kornfehl (t.

Skånskan - 29 mar 17 kl. 01:00

Hong­kong-med­bor­ga­rna lurade på de­mo­kra­tin

ERWP.fif(1)Kina lovade in­för övertagandet 1997 av den ti­digare brit­tiska kron­ko­lo­nin Hong­kong att det öp­pna sam­hälls­skicket skulle be­varas. Ett land – två sy­stem var slag­ordet.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Handklyver åt Hong Kong

Här står Hans Eriksson och klyver block på Minera skiffers fabrik utanför Rönnöfors. Och just det här hantverket kan mycket väl hamna i Hong Kong. Företaget har nämligen fått ett uppdrag att leverera material till ett tempel i Kina..

UNT - 02 jan 15 kl. 09:36

Uppåt i Hong Kong

Under en handelsdag med stängda börser både i Japan och i Kina låg fokus i Asien på Hong Kong..

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 15 kl. 09:41

Uppåt i Hong Kong

Under en handelsdag med stängda börser både i Japan och i Kina låg fokus på Hong Kong. Hang Seng-index klättrade där 1,1 procent under årets första dag med finans- och fastighetsaktier i topp. Tokyobörsen kommer att hålla stängt fram till 5 januari..

SvD - 02 jan 15 kl. 09:36

Uppåt i Hong Kong

Under en handelsdag med stängda börser både i Japan och i Kina låg fokus på Hong Kong..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

Regeringen stoppar renovering av Karlsborgs flygplats - svenska luftburna förbanden saknar flygplats

Flygplatsen i Karlsborg servar de svenska luftburna förbanden, elitförbanden och specialförbanden på Karlsborg, men har varit belagd med flygplansförbud på grund av bristande underhåll. Regeringen stoppar nu renoveringen av denna för riket vitala flygplats, i ett rätt spektakulärt ingrepp i svensk myndighetsutövning.K 3 Livregementets husarer.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Påminnelse: Boksignering på Center Syd idag lördag 13:00 - 14:30

En sista påminnelse om att jag signerar min nya roman Fallet (och mina pocketböcker) på Center Syd i Löddeköpinge norr om Lund idag lördag mellan 13:00 och 14:30. Vi ses där!Fallet hos Akademibokhandeln.

Cornucopia - 20 timmar sedan

OMXS30 kvar vid stödet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 är kvar vid stödet runt 1500, efter en ordentlig upprekyl under fredagen, som avslutade den tredje röda veckan på raken.Dagschart OMXS30.OMXS30 föll 0.

Cornucopia - Igår: 14:23

Fredagsmys: Var finns världens bästa hamburgare?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Eftersom hipstertrenden nu är inne i sina sista dödsryckningar är det väl dags att utse Världens Bästa Hamburgare (tm). Vilka ställen föreslår du?

Cornucopia - Igår: 11:28

Bloggläsarna tror på sänkt styrränta

Bloggläsarnas dom är inne. Läsarna tror att Sveriges Riksbanks styrränta reporäntan står lägre om ett år än idag. Läsarnas tro på reporäntan om ett år.

Cornucopia - Igår: 09:24

Icke-inflationen: Matpriserna upp 4% - är den svagare kronan orsaken?

Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har på ett år stigit 3.83% enligt SCB:s KPI, trots att KPI bara stigit 1.7%.

Cornucopia - I förrgår: 18:19

Vad tror du reporäntan står i om ett år?

Dags för en enkät. Denna gång om Sveriges Riksbanks ("Riksbankens") styrränta reporäntan. Vad tror du att den står i om ett år?

Cornucopia - I förrgår: 16:40

Påminnelse: Signerar böcker på Center Syd på lördag 13:00 - 14:30

På lördag finns jag på plats hos Akademibokhandeln på Center Syd och signerar Fallet (och mina tidigare pocketböcker) mellan klockan 13:00 och 14:30. Vi ses där!Akademibokhandeln Center Syd inför signering av Höstsol.

Cornucopia - I förrgår: 15:47

Ryska Norra flottan övar på att skära av Norge

Den ryska Norra flottan, baserad på Murmansk, övar just nu på att skära av Norge från omvärlden. 30 ryska örlogsfartyg med förstärkningar från Östersjöflottan och Svarta Havsflottan genomför övningen i Norska havet, dvs Nordatlanten mellan Norge och Island, rapporterar Barents Observer och även det ryska försvarsministeriet i ett pressmeddelande. Övningen kan bara ses som offensiv, eftersom man skär av ett grannland och inte begränsar sig till att försvara sitt eget territorium.

Cornucopia - 14 aug 19 kl. 13:48

Statsminister Stefan Löfven (S): Knarkare lever 18 år längre

Statsminister Stefan Löfven (S) snöade in en hel del på knark i hans DN-intervju. Hans slutsatser är bland annat att knarkare lever 18 år längre, och det är ett exempel på en orättvis klyfta i det svenska samhället.
Ahhh...Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.