Realtid > Ekonomi

Saturday, 24 August, 06:18

Realtid - 12 aug 19 kl. 14:03

Trendbrott: Nu ökar arbetslöshetenArbetslösheten ökar för första gången sedan hösten 2017. Antalet nyinskrivna har ökat samtidigt som övergångar till arbete har minskat. Det visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrendbrottNu , ökar, arbetslösheten
Kristianstadsbladet - 15 maj 19 kl. 05:00

Trendbrott i arbetslösheten – ”Det är jätteroligt”

Arbetslösheten dyker kraftigt i Hässleholm. Statistiken för april visar nu att man ligger under genomsnittet för Skåne. Lars Johnsson (M) gläds åt trenden, som kan lätta på trycket i en tuff kommunekonomisk situation.

SR - 02 okt 15 kl. 14:51

Oljekris ökar arbetslösheten i Norge

I Norge kommer nya tecken på hur oljekrisen slår mot landets ekonomi. Arbetslösheten stiger, framför allt i regionen runt "oljehuvudstaden" Stavanger. Fast i stora delar av Norge är det ekonomiska läget mer stabilt..

Barometern - 12 jan 17 kl. 13:02

Därför ökar arbetslösheten snabbast i Kalmar län

Kalmar län hade den snabbast växande arbetslösheten under december 2016. Det visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen..

Norrtelje Tidning - 13 jun 17 kl. 11:03

Trenden vänder – nu ökar arbetslösheten i länet

Arbetslösheten i Stockholms län har varit sjunkande, men nu vänder trenden..

YLE - 28 maj 15 kl. 06:26

Arbetslösheten börjar minska nästa vinter

Arbetslösheten ökar i hela landet. Det visar den senaste statistiken. I Österbotten ökar arbetslösheten till och med lite fortare än i landet i övrigt, men Österbotten kan fortfarande uppvisa lägre siffror än Nyland.

YLE - 21 jun 16 kl. 12:12

Arbetslösheten ökade i Österbotten

Enligt ny statistik från Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) ökar arbetslösheten i Österbotten. I jämförelse med i fjol i maj har arbetslösheten stigit med 8,8 procent. - I hela landet är Österbotten den region där arbetslösheten ökat mest i maj, säger Stefan Lassander, servicechef vid Österbottens arbets- och näringsbyrå.

YLE - 25 jul 17 kl. 08:44

Arbetslösheten minskar i Österbotten

Det blir ljusare tider för sysselsättningen i Österbotten. Landskapet har landets näst lägsta arbetslöshetsgrad och antalet lediga jobb ökar. Arbetslösheten minskade med 11,6 procent jämfört med samma tid förra året, ungdomsarbetslösheten har minskat rejält på ett år och långtidsarbetslösheten minskar också.

Expressen - 14 aug 19 kl. 11:24

Arbetslösheten ökar i Västra Götaland

Medan arbetslösheten ökat i övriga Sverige har Västra Götaland lyckats hålla undan.Men nu ökar arbetslösheten för första gången på sex år i länet – och förväntas öka i snabbare takt nästa år, skriver Göteborgs-Posten..

Barometern - 11 aug 16 kl. 15:00

Arbetslösheten minskar bara för vissa invånare

Arbetslösheten i Kalmar län fortsätter minska, men inte för alla. Verkligheten ser betydligt mörkare ut för dem som inte är födda i Sverige. I den gruppen ökar arbetslösheten i stället stort och nästan var tredje utrikesfödd saknar arbete..

Vimmerby Tidning - 10 okt 17 kl. 12:41

Så ser arbetslösheten ut i din kommun

Arbetslösheten minskar i Sverige – men stiger i alla kommuner i Kalmar län. Det visar månadsrapporten från Arbetsförmedlingen som kom i dag. I flera fall ökar arbetslösheten mer bland kvinnor.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 13 timmar sedan

Fed-chefen ger inga tydliga signaler 

Den amerikanska centralbanken kommer att agera på ett lämpligt sätt för att hålla ekonomin igång, sade Fed-chefen Jerome Powell på fredagen i ett tal som SEB:s ekonom Elisabet Kopelman beskriver som “neutralt”..

Realtid - 13 timmar sedan

"Revisionsbranschen är en förtroendebransch" 

“Vi vill bidra till ett välfungerande näringsliv där företag litar på varandra. Samhällsnyttan är något som utmärker revisionsbranschen”. Det säger Malin Nilsson, vd för revisionsbyrån BDO..

Realtid - 18 timmar sedan

”Finanssektorn kan ställa om på tio år med hållbara pengar”

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för klimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser..

Realtid - 15 timmar sedan

SPP stärker ledningen

SPP Pension & Försäkring inrättar funktionen strategiska initiativ som ska ledas av Jan Ridderwall, tidigare Försäljningsdirektör. I samband med detta blir Jenny Rundbladh ny Försäljningsdirektör..

Realtid - 15 timmar sedan

Kinas hämndtullar tynger börser

Alla större börser i Europa vände till minus på fredagen efter att Kina meddelade planer om importtullar för fler amerikanska varor..

Realtid - 15 timmar sedan

Ändra reglerna för kapitalförsäkringar om minskade klyftor önskas

Finansdepartementet har inte lyckats stoppa att kapitalförsäkringar används för att undanhålla skatt på onoterade tillgångar. Realtids krönikör Claes Folkmar har några förslag till departementet..

Realtid - 16 timmar sedan

Fundler rekryterar Nordnets före detta nordenchef

Carnegies tidigare vd  Thomas Eriksson och Nordnets före detta vd Håkan Nyberg sitter i styrelsen. Nu rekryterar Fundler Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. .

Realtid - 18 timmar sedan

”Finanssektorn kan ställa om på tio år med hållbara fonder”

Förra veckans debattartikel "Dags att syna hållbarhetsbluffen i fonderna" väckte stor uppmärksamhet. Instämmer fler i att de "hållbara fonderna" mest är dyra och inte har någon positiv effekt för kimatet? Se här vad Realtids fredagspanel anser..

Realtid - 19 timmar sedan

Granskningen av SEB och Swedbank tar längre tid än väntat

Finansinspektionen senarelägger tidsplanen för granskningen av SEB:s och Swedbanks hantering och kontroll av penningtvättsrisker i Estland, Lettland och Litauen. "Undersökningsmaterialet är mycket omfattande", framgår det av ett pressmeddelande..

Realtid - 19 timmar sedan

Starkt halvårsresultat för tredje AP-fonden

Tredje AP-fonden presenterade sentunder torsdagskvällen rapport för första halvåret 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.