GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 25 August, 00:10

GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 04:45

Varför är kvinnor sjukare än män?De höga sjuktalen hos kvinnor har samband med könsroller. Här finns mycket att göra, skriver Jonas Ericsson, Vision..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jonas Ericsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför är kvinnor, sjukare, än, män
YLE - 17 mar 14 kl. 13:52

Män rikare, oftare arbetslösa och begår mer brott - kvinnor sjukare

Männen i Helsingfors tjänar mer än kvinnorna, men är samtidigt i större utsträckning arbetslösa och begår oftare brott. Kvinnor är däremot sjukare än män. Det här visar jämställdhetsstatistik som Helsingfors faktacentral har tagit fram.

Barometern - 19 jan 18 kl. 18:00

Kvinnor sjukare i Mörbylånga

Kvinnor som jobbar i Mörbylånga kommun är sjukare än genomsnittet i riket. Samtidigt är männen friskare än genomsnittet. Det visar en granskning som kommunens revisorer gjort..

E24 - 14 apr 11 kl. 15:39

Kvinnor sjukare än män

Långtidssjukfrånvaron har minskat betydligt de senaste åren, men skillnaden mellan män och kvinnor består. Kvinnor har nära dubbelt så hög sjukfrånvaro som män, visar nya mätningar från Nyckeltalsinstitutet..

GöteborgsPosten - 08 mar 14 kl. 07:00

Västsvenska kvinnor sjukare än andra

Kvinnor är sjukskrivna nästa dubbelt så mycket som män. I Västra Götaland är sjuktalen för kvinnor dessutom högre än rikssnittet. Lika löner kan vara ett sätt att minska sjukklyftan..

Affärsvärlden - 31 jan 12 kl. 11:01

Därför är kvinnor sjukare än män

Fler kvinnor än män är borta från jobbet på grund av sjukdom. Arbetsmiljön är en av förklaringarna till det, anser Arbetsmiljöverkets generaldirektör: -Vi är därför glada för regeringens uppdrag att satsa på kvinnors arbetsmiljö, säger Mikael Sjöberg..

SvD - 26 jul 15 kl. 13:52

Oreda på arbetsplatsen gör kvinnor sjukare

Sjukdomar orsakade av hög arbetsbelastning ökar kraftigt. Bland kvinnor har antalet anmälningar nästan fördubblats på två år. Värst drabbade är personal inom vård, omsorg och utbildning..

YLE - 30 jan 16 kl. 13:53

Att jobba i öppna kontor kan göra oss sjukare

De flesta kontorsarbetare i Finland jobbar i kontorslandskap. Ofta för att det är billigare för arbetsgivaren och för att det gynnar samarbetet. Men de här öppna utrymmena kan göra folk sjukare med högre sjukfrånvaro som följd.

YLE - 16 jan 16 kl. 06:11

Studie: Män kan ha sämre skydd mot influensa än kvinnor

Influensa verkar drabba män hårdare än kvinnor. Myten om att män gör sig till och tycker de är sjukare än de egentligen är får sig en törn i ny forskning. På många håll i världen får influensadrabbade män ibland höra att de överdriver sitt sjukdomstillstånd jämfört med kvinnor som drabbas av samma sjukdom.

Sydsvenskan - 13 feb 11 kl. 06:30

Kvinnor får för mycket medicin - män för lite

Det är lätt att familjesituationen blir en belastning för kvinnan när läkaren gör sin bedömning. Men?
Det är lätt att familjesituationen blir en belastning för kvinnan när läkaren gör sin bedömning.

Nyteknik - 30 dec 14 kl. 12:48

Larm: Män sjukare av utmattning

Antalet fall av stressjuka har fördubblats på bara två år. Ökningen sker bland både män och kvinnor. ”Männen som kommer hit är oftare sjukare än kvinnorna”, säger docent Aleksander Perski på Stressmottagningen vid Karolinska institutet..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Kvinna död efter mc-olycka i Kärra

Man vårdas på sjukhus för allvarliga skador..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

De har skapat serierutan där mobilen har huvudrollen

”Den bär nog på en sorts ironisk, svart humor, och viss igenkänning”..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Velebit toppar tabellen efter seger mot IF Mölndal

Velebit är ny serieledare i division 4 Göteborg B i fotboll. Detta efter hemmaseger med 4–0 (2–0) mot IF Mölndal. Velebit leder nu serien med två poäng före Öckerö.

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Sävedalen föll borta mot Grebbestad

Bortalaget Sävedalen fick se sig besegrat av Grebbestad i lördagens match i division 2 norra Götaland i fotboll. 2–0 (2–0) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Stenungsund avgjorde före paus mot IFK Uddevalla

Stenungsund tog ledningen före paus i matchen mot IFK Uddevalla på lördagen, och IFK Uddevalla lyckades inte resa sig. Matchen i division 2 norra Götaland i fotboll slutade 2–1 (2–1) till hemmalaget..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Seger för Alingsås FC hemma mot Skövde KIK

Hemmalaget Alingsås FC tog hem de tre poängen efter seger mot Skövde KIK i division 1 norra Götaland i fotboll. 5–1 (4–0) slutade matchen på lördagen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Delad pott när Hammarby tog emot Kvarnsveden

Hemmalaget Hammarby och Kvarnsveden tog en poäng var i mötet i Elitettan i fotboll. Matchen slutade 1–1 (0–0)..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Genevad/Veinge utan seger för sjunde matchen i rad

Norvalla tog emot Genevad/Veinge hemma på Norvalla IP, och matchen slutade 6–1 (2–1). Det betydde sjunde matchen i rad utan seger för Genevad/Veinge i division 4 Halland i fotboll..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Hertzöga vann till slut - efter fem matcher i rad utan seger

Hertzöga är tillbaka i vinnarspåret igen i division 1 norra Götaland i fotboll. Detta efter seger, 2–1 (2–0), mot Lödöse Nygård hemma på Ilanda IP. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Isaac Boye Edegware och Emmanuel Yeboah matchvinnare borta mot Gefle

En jämn match slutade till slut med seger för Umeå FC som vann matchen borta mot Gefle i division 1 norra i fotboll på lördagen. 1–2 (0–1) slutade matchen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.