UT > Nyheter

Sunday, 25 August, 17:22

UT - 12 aug 19 kl. 13:46

"Det borde det införskaffas en plikt på att alla måste ha en egen odling”Försäljningen av närodlat var i full gång under Matens dag på Hofsnäs. För odlaren Lennart Larsson är egna grödor inte bara roligt – det är livsviktigt. – Jag minns hur det var: i affärerna fanns bara några potatisar, annars var maten slut. Det kan komma en kris och då är det viktigt att ha närodlat, säger Lennart Larsson..
Läs mer på UT
Läs mer om:
Matens, Hofsnäs, Lennart Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det bordedet , införskaffasen , pliktpå att , alla måste ha en egen odling
BT - 11 aug 19 kl. 21:58

"Det borde det införskaffas en plikt på att alla måste ha en egen odling”

Försäljningen av närodlat var i full gång under Matens dag på Hofsnäs. För odlaren Lennart Larsson är egna grödor inte bara roligt – det är livsviktigt. – Jag minns hur det var: i affärerna fanns bara några potatisar, annars var maten slut.

YLE - 11 sep 16 kl. 12:38

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Allt fler vill slopa mellanhänderna och köpa sin mat direkt från producenterna. Den så kallade Köp av bonden-dagen skulle öppna upp gårdarna för hugade konsumenter men på grund av det fina tröskningsvädret var det få jordbrukare som deltog. - De senaste åren har nog efterfrågan ökat betydligt.

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 15:59

SMB utreder partiernas ekolöften

Coop har inför valet frågat partierna om deras ekolöften. Det finns en del skillnader mellan partierna. Vilka vill ha ett "matens FBI" i Europa?

YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

SFP satsar på kvantitet i Västnyland

Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen. I förra riksdagsvalet gick SFP bakåt i alla kommuner i Västnyland utom i Lojo, men nu kavlar man upp ärmarna och går till ny kamp. I Raseborg ställer SFP upp sex kandidater.

HBL - 17 maj 14 kl. 06:00

Tungviktare inom trädgårdsbranschen

Företag packar ihop och flyr Västnyland men det finns också de som håller flaggan högt. Handelsträdgården Puutarha Tahvoset i Pojo hör till de största aktörerna i sin bransch. VN besöker handelsträdgården i Persböle under den absolut brådaste tiden på året.

Cornucopia - 25 jun 14 kl. 10:41

Miljörörelsens värsta fiende: Miljörörelsen själv

Miljörörelsens värsta fiende verkar vara miljörörelsen själv, där man under initialt goda och sunda värderingar allt mer verkar attrahera vetenskapsfientliga konspirationsnötter, milt uttryckt. Det har blivit allt viktigare att vara mot allt än att faktiskt ha belägg för något, och moderata sunda värderingar kan leda till direkt motarbetning eller uteslutning.

Låt mig först göra en spaning, dvs minst tre exempel.

Nerikes Allehanda - 03 maj 15 kl. 07:32

EU-kommissionen föreslår hårdare regler för försäljning

Miljöpartiet i Region Örebro län driver hårt att all verksamhet inom regionen ska vara hållbar för människan och miljön. Vi tycker att det är självklart att länsbornas skattemedel ska bidra till en miljö i balans. Exempelvis vi är stolta över att nästan hälften av all mat som serveras på sjukhus och andra inrättningar är ekologisk.

Cornucopia - 17 maj 18 kl. 13:12

Gästinlägg: Öppet brev till MSB – Välkommen, kom in och se hur vi har det! Betraktelser från prepperdomänens horisont

Nedanstående text är ett gästinlägg signerat Ann Ottengrim. En mycket bra och viktig text kring preppers och prepping, men också kring tomhetens triumf som samhällsnorm och prepping som dess antites.

I denna text diskuteras ett par aspekter kring prepping och preppers som kan vara av vikt att ljussätta och kritiskt reflektera kring.

Kristianstadsbladet - 31 maj 12 kl. 08:30

Genmodiferad potatis orsakar biflytt

Foto: Bosse Nilsson
När bina jobbar som flitigast får ägaren Lina Norrsell ett telefonsamtal som kullkastar allt. En odling av genmodifierad potatis (GMO) är placerad bara 100 meter från 27 samhällen. För att rädda både den ekologiska honungen och inkomster måste bina flyttas.

Fler nyheter från UT

UT - 4 timmar sedan

Snart går startskottet för Ulricehamn Pride

På måndag startar Ulricehamns första Pridevecka. Programmet bjuder på både föreläsningar, filmvisning och utställningar. Veckan avslutas med parad och konserter.

UT - 7 timmar sedan

Skolan får 300 000 för internationellt utbyte – ”Jätteglad”

Totalt får 24 elever på Stenbocksskolan åka på en utbytesresa till Spanien, Tyskland eller Frankrike. Det är möjligt tack vare ett beviljat EU-bidrag för projektet. .

UT - 11 timmar sedan

Flygfältet minner om Alvars dröm

Testpiloten var nere på två meters höjd innan han avbröt. Det är det närmaste ett flygplan varit Ölsremma airport..

UT - 16 timmar sedan

Bo Högborn: Vandring i de dödas stad

På stadens kanske vackraste plats ligger den, längst upp i den gamla stadsdelen, med en hissnande utsikt över berg och hav. Att gå runt bland gravmonumenten där är som att vandra i de dödas egen stad..

UT - 20 timmar sedan

Grinigt värre när Dalstorp åkte på ny hemmaförlust

1–0 i baken för fjärde gången i rad. Det vill sig verkligen inte för Dalstorp hemma på Dalshov i år. — Jag tycker att vi är värda minst en poäng, säger Anton Johansson..

UT - 22 timmar sedan

Fotboll: TV hämtade hem underläge i soldränkt derby

Södra Ving ledde med 0–2 och såg ut att gå mot säker seger. Men TV hämtade hem och kom i kapp. .

UT - 21 timmar sedan

Fotboll: Gjorde hattrick i UIFK:s storseger

UIFK körde över IFK Trollhättan och tog tillbaka serieledningen. Bland målen märktes ett hattrick av skytteligaledaren. Kristoffer Johansson..

UT - 22 timmar sedan

Nittorp utan chans mot topplaget

Nittorp hade inte skuggan av en chans borta mot Jitex. Tränaren Reine Söderlind fick istället glädja sig åt två debutanter. .

UT - Igår: 15:40

Studenten skedde för 50 år sedan – nu träffas de igen

För 50 år sedan var det 92 glada studenter som tågade på Ulricehamns gator. Under lördagen träffades några av dem igen för mingel, företagsbesök och festmåltid. .

UT - Igår: 13:39

Många nyfikna ulricehamnare ville vara med och fira hotell-jubileum

Hotell Bogesund slog under lördagen upp portarna för intresserade och fikasugna besökare. Förutom möjligheten att titta in i rummen så var marknadsstånden utanför entrén något som lockade. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.