Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 19 August, 19:12

Dagens Medicin - 12 aug 19 kl. 13:41

Sörmland: Vi uppvaktade inte nätläkarnaRegion Sörmland försökte inte locka digitala vårdgivare med avgiftsfri primärvård, tillbakavisar regionrådet. Tjänstemän kontaktade oss, framhärdar Min Doktor..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sörmland, Min Doktor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SörmlandVi , uppvaktadeinte , nätläkarna
SN - 28 okt 15 kl. 12:49

Läkarna ställer krav: "Måste åtgärdas"

Läkarförbundet kräver att Landstinget Sörmland tar fram lokala handlingsplaner så att antalet vårdplatser motsvarar befolkningens behov. Alla patienter ska säkras en vårdplats på rätt avdelning bemannad med rätt kompetens. Det skulle ge färre vårdskador och minska den stress och frustration som medarbetare i vården känner.

Nya Wermlands Tidningen - 27 apr 13 kl. 08:15

Chefen för LBC Frakt Värmland talar ut

? Jag förstår mig inte på en del stora fraktköpare som struntar i vilka avtal åkarna från utlandet arbetar under. Situationen för många av de utländska chaufförerna är vidrig, säger Lars Reinholdsson, vd i LBC Frakt Värmland, till NWT..

Nya Wermlands Tidningen - 11 jul 13 kl. 11:12

Värmland lever upp i juli

Under sommaren ökar besökarna i hela Värmland och länet bubblar. Vissa är på genomresa, andra på semester och en hel del har kommit för att återvända hem. NWT gjorde tre nedslag en vanlig sommardag i juli..

Nya Wermlands Tidningen - 12 sep 17 kl. 17:20

Värmland lockar svenskar och sydkoreaner

Allt fler människor besöker Värmland och mest, i procent räknat, ökar de sydkoreanska besökarna. Det visar ny statistik..

Dagens Medicin - 05 aug 19 kl. 12:34

Ytterligare en nätläkare flyttar till Sörmland

Min Doktor är den senaste av nätläkarna att flytta till Region Sörmland – och slopa patientavgiften..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Solen sken på kungliga besökarna

Prins Carl Philip och hans prinsessa Sofia har debuterat tillsammans under ett två dagar långt besök i Värmland. I Kristinehamn fick de åka bojort och träffa ungdomar i KKS. Och för första gången under deras Värmlandsbesök sken solen..

Nya Wermlands Tidningen - 02 mar 18 kl. 16:24

Hyrläkarna blir fler och dyrare

Tvärtemot målet att bli oberoende av hyrpersonal ökar landstingets kostnader. I Värmland mer än i de flesta regioner.– Prisbilden har gått upp rejält, säger Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef..

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 18 kl. 16:33

Nya skattelagar ska stoppa hyrläkarna

Kostnaderna för hyrläkare fortsätter att öka stort. Inte minst i Värmland.Det vill S stoppa med nya skatteregler och satsningar på arbetsmiljö..

VA - 28 jun 19 kl. 16:31

“Naturen övertar skräpytorna – alkisarna och knäppgökarna flyttar till stan”

Han väckte enorm uppmärksamhet när han i Veckans Affärer kallade områden som Gotland och Värmland för ”skräpytor”. Han tror absolut inte att hela Sverige kan leva. .

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 13 kl. 13:32

Välbesökt vernissage för vårdutställning

Det var riktigt trångt på Bildarkivet i lördags när utställningen om landstingets 150 år i Värmland öppnades. Bland besökarna fanns Anders Ajaxson, landstingets projektledare för historiken. ?

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

S vill ge mer pengar till skogslänen

Socialdemokraterna går nu vidare med förslaget ätt förändra kostnadsutjämningssystemet mellan kommuner och regioner.  Men förslaget kritiseras av Moderaterna..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Nyfödda smittade av resistent bakterie på sjukhus

Sex nyfödda barn och tre mödrar har smittats av en resistent variant av tarmbakterien E. coli på Skånes universitetssjukhus i Malmö..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Centern lyfter vårdmoms i budgetkamp

Centerpartiet överväger att kasta in ett krav på att privata vårdbolag åter ska slippa moms för inhyrd personal i förhandlingarna om höstbudgeten.  ”Frågan måste lösas snarast”, säger Centerledaren Annie Lööf..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Vill införa digitalt vaccinationsregister

Regeringen vill införa ett digitalt vaccinationsregister som ska göra det enklare för patienter och sjukvård att ha koll på vilka vaccinationer människor har tagit. En snabbutredning har därför tillsatts..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Är det sluttande planet verkligen sluttande?”

Det finns ingen automatisk process som leder till att ständigt nya patientgrupper får dödshjälp, skriver Juha Hänninen i en replik..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Väntetid var inte avgörande vid pankreascancer

Cancer i bukspottkörteln är en av de dödligaste cancersjukdomarna. Men det går inte att säga att prognosen skulle bli avgjort sämre ju längre tid patienterna får vänta på operation, enligt en stor svensk studie..

Dagens Medicin - 16 aug 19 kl. 14:05

Ökad tillgång till Naloxon

17 av 21 regioner kan inom kort erbjuda Naloxon och därmed minska riskerna för död i heroinöverdoser, enligt en ny genomgång..

Dagens Medicin - 16 aug 19 kl. 12:03

Läkarförbundet kritisk till utredning av ny vårdform

Det finns en risk att normala reaktioner på exempelvis digitaliseringen och ett förändrat föräldraskap medikaliseras, anser Marina Tuutma, ordförande i Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - 16 aug 19 kl. 10:41

Vidarkliniken lägger ner

Marina Tuutma.

Dagens Medicin - 16 aug 19 kl. 07:57

Anställd missade fakturera miljonbelopp

En anställd vid Region Uppsala missade att fakturera sjukresor för personer från andra län under två och ett halvt år, skriver Upsala Nya Tidning. Totalt rör det sig om upp emot en miljon kronor som regionen har gått miste om..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.