Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 22 August, 11:42

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 13:38

Här är delningsekonomins största störningsmomentI framtidens delningsekonomi med flexibla bostadsrätter kan medlemmarna behöva dela på flera utrymmen – och kanske stöta på helt nya problem. Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, menar att flexibelt boende, kollektiv och inneboende kommer att bli mycket vanligare – men enligt färsk statistik svarar 86 procent av svenskarna att de inte kan tänka sig att dela sitt boende med någon annan. Av de som ändå svarade att de kan tänka sig dela sitt hem med andra, så är det vissa ytor som är populärare än andra. På första plats kommer tv-rummet, följt av vardagsrummet och köket. Badrummet, toaletten eller sovrum är folk av förståeliga skäl minst villiga att dela.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Bostadsrättscentrum, SBC, Här, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är delningsekonominsstörsta , störningsmoment

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Präst stal en miljon från kyrkan – betalade dejter

En präst i Pennsylvania i USA ska ha stulit donerade pengar från kyrkan för att betala för dejter. Det skriver New York Post. Kyrkpastorn heter Joseph McLoone, 56 år och var aktiv i St.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Handelskriget trappas upp: Kina upprepar hot

Kina kommer att tvingas till motåtgärder om USA går vidare med de nya importtullarna. Det sade det kinesiska handelsdepartementets talesperson Gao Feng på torsdagen, enligt Bloomberg News. Enligt talespersonen skulle de nya handelsrestriktionerna innebära vissa, men hanterbara, utmaningar för Kinas ekonomi.

Dagens PS - 1 timme sedan

Apple varnar: Kreditkortet skadas av läder och jeans

Dagens techbrief handlar om Amazon nya jättekontor, Facebooks misslyckades säkerhetsverktyg samt Apples kreditkort som kan missfärgas av läder eller jeanstyg. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon öppnar kontor i Indien – blir bolagets största I går öppnade Amazon ett nytt huvudkontor i Hyderabad, Indien.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ytterligare fyra spelbolag får böter

Fyra spelbolag bötfälls för att ha erbjudit vadhållning på matcher för minderåriga spelare. Det framgår av ett beslut från Spelinspektionen, rapporterar Svenska Dagbladet. Högst böter får Snabbare, 9,5 miljoner kronor, medan Come On får böta sex miljoner kronor, och Hajper 4,5 miljoner.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Krisande Oscar Properties vänder till förlust

Bostadsutvecklaren Oscar Properties halverar intäkterna och vänder till förlust i andra kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen sjönk till 333,8 miljoner kronor (751,3), en minskning med 56 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev -17,1 miljoner kronor (43,3).

Dagens PS - 2 timmar sedan

Eminem stämmer svenska streamingbjässen

Världsartisten kräver Spotify på kompensation fullt ut för sina låtar. Det här uppger Di Digital med hänvisning till Hollywood Reporter. Enligt rapstjärnans musikförlag har Spotify inte kompenserat för låtarna som spelats till fullo utan endast ”skickat ut slumpmässiga betalningar som inte är tillräckliga”.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ska samhället stödja drogmissbrukare?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SVT Nyheter berättar om ett nytt sprututbytesprogram.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Här är börsen som går bäst i Norden

Det är ”glada tider” på aktiemarknaden. Så mycket har börsen stigit i år. Köpenhamnsbörsen går så in i Norden bra att den toppar listan bland Nordens börser, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 3 timmar sedan

AFV tipsar om köpvärd aktieduo

Affärsvärlden rekommenderar köp av isländska Arion Bank och SCA i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Creades och lämnar säljråd för Industrivärden. Investmentbolaget Creades onoterade tillväxtbolagsstrategi har framtiden för sig.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Regeringen tvärvänder – ekonomin mattas av

Nu är det annan låt i skällan än i våras i finansminister Magdalena Anderssons prognos. I dag samlas ministrarna i regeringen i Harpsund, rapporterar TT, och finansminister Magdalena Andersson (S) väntas då presentera sämre prognossiffror än de hon offentliggjorde i april, enligt nyhetsbyrån. Dock handlar det om ”en normal avmattning” utifrån Konjunkturinstitutets senaste prognos, menar finansdepartementet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.