YLE > Finland

Saturday, 24 August, 10:52

YLE - 12 aug 19 kl. 13:28

Bussresor i Åbo ska bli tryggare - blunda inte för att någon blir trakasseradMed kampanjen "Staden tillhör alla" ska busschaufförerna få lära sig hur de ska bemöta störande eller förvirrade passagerare, men det är också meningen att man som medpassagerare inte blundar för problemet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, ;staden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bussresori , Åboska bli , tryggare, blundainte för , att någon blir trakasserad
UT - 12 aug 14 kl. 08:26

S vill ha fria bussresor för äldre

Fler trygghetsboenden och gratis kollektivtrafik för personer över 65 år. Det är exempel på vad Socialdemokraterna skulle vilja genomföra på välfärdsområdet om de får makten efter valet. Socialdemokraterna i Ulricehamn har tagit fram ett handlingsprogram för välfärdsområdet för kommande mandatperiod.

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 09:03

"Att blunda för att vi är åtta poäng före känns lite konstlat"

Foto: Peter Frennesson
En viktig beståndsdel i det hopkok som är på väg att ge Helsingborgs IF allsvenskt guld 2011 är - kycklingsallad. Slutpunkten kan sättas med en älgstek. Men låt oss återkomma till det.

BT - 29 jan 13 kl. 13:50

Blunda inte för utsatta barn

Barnfattigdomen existerar. I Sverige levde 2010 enligt officiell statistik 242 000 barn i fattigdom. Det är ingen överdrift eller påhittad siffra, vilket nästan gjorts gällande i debatten efter Uppdrag gransknings reportage nyligen.

Kristianstadsbladet - 19 aug 11 kl. 06:30

Svar om gratis bussresor får vänta

Arkivfoto: Ola Nilsson
Frågan om gratis bussresor till pensionärer, står still. Berit Nilsson, Äldreupproret och Mildred Hilleskog som samlade in över 5000 namnunderskrifter är besvikna på kommunalrådet Patric Åberg.
ÖSTRA GÖINGE.

Kristianstadsbladet - 20 mar 13 kl. 09:30

"Inför fria bussresor för äldre"

Alla som bor i Östra Göinge och är över 70 år ska kunna åka buss gratis i nordöstra Skåne. Det vill Sverigedemokraterna.
Partiet vill att de fria bussresorna för äldre i Östra Göinge kommun ska gälla såväl inom som utanför kommungränsen.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 11:46

Fria bussresor för pensionärer upp igen

Pensionärsorgansiationerna i Växjö vänder sig återigen till kommunen för att aktualisera frågan om gratis bussresor för pensionärer på dagtid. I en ny skrivelse till kommunstyrelsen trycker man på satsningen på busstrafiken i Växjö och Kronberg och att bussarna till största delen används av resenärerna på morgnar och seneftermiddag/kväll.
Därför föreslår man åter igen att Växjö likt ett antal andra kommuner i landet erbjuder pensionärer gratis bussresor dagtid.

BT - 30 apr 14 kl. 18:23

SSU bjöd på gratis bussresor

I anslutning till årets kortegetåg arrangerade SSU gratis bussresor. Under två timmar rullade den pyntade bussen och plockade upp resenärer. Gratis kollektivtrafik har under de senaste åren varit en stor hjärtefråga för SSU Södra Älvsborg.

BT - 11 okt 13 kl. 08:43

Blunda inte för begripligheten

Frågan kom lite oväntat: ?Får Jesus plats på ledarsidan??. Svaret var kanske lite väl tamt, nämligen ett ja och nej.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 09:12

"Vänsterpartiet borde sluta blunda för problemen med tiggeriet"

Replik på inlägget från fem Vänsterpartister i Helsingborg, "Vänsterpartiet tolererar inte rasistiska budskap i den offentliga miljön."Vänsterpartiet angriper i ganska hårda ordalag den kampanj mot organiserat tiggeri, som vi Sverigedemokrater genomförde i Stockholm tunnelbana och som vi även vill genomföra i Skåne. Vänsterpartiet kallar det för rasistiskt budskap att vilja få bort det organiserade tiggeriet, som vänstern dessutom påstår inte finns, och påstår också att kampanjen är ett direkt påhopp på de romer som befinner sig i Sverige.

SN - 17 maj 11 kl. 13:51

Billigare bussresor under sommarlovet

Under hela sommarlovet kan ungdomar i Sörmland åka buss med sommarlovskortet. Det kostar 500 kronor och kan användas obegränsat på bussresor i Sörmland, Västmanland och Örebro län..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rekordvinst på över 90 miljoner i Eurojackpot till Finland

Alla tiders största huvudvinst i Eurojackpot har landat i Norra Savolax, uppger tipsbolaget Veikkaus..

YLE - 1 timme sedan

Ett tidigare Jehovas vittne har erkänt i polisförhör att han hade anlagt branden i Rikets sal i Pöytyä

Rikets sal i Pöytyä brann ned natten mellan torsdag och fredag. Under fredagen greps en man som misstänktes för att ha anlagt branden, och i polisförhör har han erkänt att han låg bakom branden, meddelar polisen i ett pressmeddelande..

YLE - 3 timmar sedan

Smörkejsare och bankmän i veckans nyhetstest - hur väl kan du traktens historia?

Varför byggdes Ekenäs gamla stadshus? Och vem var Helge?.

YLE - Igår: 08:16

Metrotrafiken fortfarande begränsad - Järnvägstorgets metrostation är stängd

För tillfället passerar tågen Järnvägstorget i båda riktningarna, men stannar inte. HRT kommer att meddela när stationen tas i bruk igen..

YLE - 19 timmar sedan

Störningar i metrotrafiken i dag - vattenskador ställer till det

Det förekommer fortfarande störningar i metrotrafiken på grund av vattenskador från gårdagens häftiga regn. Metron trafikerar lördagen som normalt men Järnvägstorgets metrostation är stängd..

YLE - 4 timmar sedan

Nya mediciner ger ebolasköterska hopp - minns misstro och våld mot utländsk hjälparbetare: "Jag minns oron i blicken, de många barnen"

Kommer de in i tid kan vi hjälpa dem. Men de flesta kommer för sent. Sjukskötaren Anna Sjöblom bär de insjuknade barnen på sin näthinna.

YLE - 5 timmar sedan

Kommentar: Regeringen åkte spårvagn i 5 minuter, steg av och började slira - väljarna får allt svårare att veta vad som gäller

Drygt två månader har gått sedan en brokig men enig regering tog sjuans spårvagn från Ständerhuset till centrumbiblioteket Ode för att presentera sitt program. Nu påminner ordningen i regeringen mera om treans spårvagn på fredagskvällarna förr i världen, skriver Svenska Yles politikreporter Magnus Swanljung..

YLE - 17 timmar sedan

Sex timmars arbetsdag blir dyrt - men ger gladare arbetstagare som hinner hem i tid för att tända grillen

Arbetstagaren är effektiv i sex timmar - sedan sjunker produktiviteten. Men ska vi ha den här omställningen tvingas samhället betala mer under flera år, innan vi ser alla de positiva effekterna, säger experter. Och hur mäter man effekten av den glada arbetstagaren som får åka hem och tända grillen i tid?

YLE - 17 timmar sedan

Vacker fotokonst av fult plastskräp ställs ut i Hangö – pengarna för tavlor som säljs går till välgörenhet

Plastskräp som plockats från stränderna i Hangö kan bli riktigt vacker konst. Det bevisar Hangökonstnär Johanna Sandin med sina fototavlor som hon ställer ut på stadshusgalleriet i Hangö..

YLE - 17 timmar sedan

Polisen inleder förundersökning gällande tre riksdagsledamöter misstänkta för hets mot folkgrupp

Polisen har nu inlett en förundersökning kring Päivi Räsänens (KD), Hussein al-Taees (SDP) och Juha Mäenpääs (Sannf) uttalanden. Riksdagsledamöterna misstänks för hets mot folkgrupp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.