Barometern > Nyheter

Wednesday, 21 August, 17:59

Barometern - 12 aug 19 kl. 13:16

Fritt broderi på ny utställning i NybroDet gäller att först lära sig stygnen - sedan kan regelboken läggas åt sidan. Ann Rydh, Lisbeth Andersson och Barbro Lindén har hittat sin konstnärliga nisch i fritt broderi..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Nybro, Rydh, Andersson, Barbro Lindén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fritt, broderipå ny , utställningi , Nybro
Barometern - 30 jul 16 kl. 06:47

Fritt broderi på utställning i Nybro

Tre kvinnor i textilgruppen Fria händer har intagit bibliotekets utställningslokal. Deras utställning kan beskrivas som ett broderiets rock'n'roll..

UT - 01 okt 13 kl. 07:21

Utställning med avancerat broderi

I lördags visade Curt Berglund sina broderade konstverk i Gällstads hembygdsgård. Curt Berglund, som har broderat under hela sitt vuxna liv, har många inramade broderier hemma i villan i Rånnaväg. För en tid sedan berättade han om sitt skapande i UT, och sade samtidigt att det kunde bli tal om en utställning framöver.

Barometern - 6 timmar sedan

Glenn Mattsing sätter upp utställning om återvunnet skräp på Skansen

Biologen och entreprenören Glenn Mattsing från Oskarshamn väckte uppmärksamhet med sin skräpflotte Trash-Tiki 2018. Nu bygger han en utställning på Skansen i Stockholm för att visa på möjligheterna att använda skräp som råvara..

LV - 28 nov 16 kl. 20:00

Utställning med inspiration från Afrika och naturen

"En färgkick i höstmörkret", så beskrivs Anne Giertz och Lena Hallbergs utställning "Sytt och plåtat". Fåglar i alla dess sorter och broderi pryder väggarna inne på Galleri Cupé fram till på torsdag..

Skånskan - 10 jul 16 kl. 14:00

En utställning väl värd en omväg

Konst i Skåne KONST
Hertha Hillfon – Ett arv att förvalta
Tomarps Kungsgård
Till och med 28 augustiOm inte förr kom konstnären och keramikern Hertha Hillfons (1921-2013) namn på allas läppar när Waldemarsudde sommaren 2008 visade Minnenas vind – den stora och magiskt vackra utställningen om hennes konstnärskap.
Självklart hade Hertha Hillfon en trogen beundrarskara som under decennier villigt låtit sig förföras av hennes totala respektlöshet för leran. Och självklart hade hon, sedan debuten 1958, haft otaliga välbesökta och rosade utställningar, ändå var det först på Waldemarsudde som vidden av hennes lika säregna som rika konstnärskap först kom till synes.

Barometern - 13 nov 18 kl. 13:23

Måleri och glas i årets sista utställning

Tre konstnärer från Nybro, Kalmar och Öland har fått chansen att ställa ut i Nybro Konstförenings sista utställning för året. Ebba Johansson, Johan Hjärtstrand och Betina Huber visar måleri och glas..

Barometern - 21 jan 16 kl. 16:56

Utställning hos konstföreningen

Nybro Konstförening inleder 2016 med en utställning med akvarellmålningar. Jan Abelsson och Ralph Theander visar tillsammans 74 bilder i utställningshallen..

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

Barometern - 20 jan 18 kl. 06:52

Foto på årets första utställning

För första gången arrangerar Nybro Konstförening en separat fotoutställning. Fyra fotografer delar på utrymmet i den utställning som har vernissage på lördag..

Barometern - 29 okt 15 kl. 09:16

Bauer inspirerade till trolsk utställning

Torbjörn Grahm visar nu upp sin första utställning på Nybro bibliotek. Den handlar om skogen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Politiker mötte sjukhusledningen

Bemanningsläget vid Oskarshamns sjukhus blev ett stort diskussionsämne när regionstyrelsens arbetsutskott träffade sjukhusledningen på onsdagen..

Barometern - 1 timme sedan

Böda: Rättegång inledd mot misstänkt våldtäktsman

På onsdagen inleddes rättegången mot den 25-åring som misstänks ha våldtagit en tonårsflicka vid Böda Sand i somras..

Barometern - 1 timme sedan

KHK:s kaxiga värvning – plockar in elitspelare från Rumänien

Från rumänska högstaligan. Till division 2 i Sverige. Kalmar HK gör en jättevärvning..

Barometern - 1 timme sedan

Kammarmusik och jazz går hand i hand

Variation och så hög nivå som det bara går. Det är ambitionen för kammarmusikföreningen och jazzklubben under hösten. Den nionde september drar säsongen igång med Giovanni Guzzo..

Barometern - 1 timme sedan

Skärpta regler för migrantfamiljer i USA

Barometern - 1 timme sedan

Lundqvist: "Förbundet måste hitta en dialog"

NHL-stjärnan Henrik Lundqvist har förståelse för bojkotten av Damkronorna. Som det är nu är situationen inte hållbar, anser målvakten..

Barometern - 1 timme sedan

Öland:Salman kräver kommunen på mångmiljonbelopp

Salman Investments kräver 150 miljoner i skadestånd för att bolaget inte fick bygga i hamnen. Annars drar han Mörbylånga kommun inför rätta..

Barometern - 1 timme sedan

Kritik mot Trafikverket

Vägkanterna på väg 125 mellan Skoghult och Fagerhult har inte klippts på hela sommaren. Flera boende i området har reagerat och ringt Trafikverket flera gånger utan resultat. Det handlar om trafiksäkerhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.