Världen Idag > Nyheter

Saturday, 24 August, 00:14

Världen Idag - 12 aug 19 kl. 13:18

SR sågas efter inslag om kyrkors äktenskapssynI en programserie i Sveriges Radio P4 Dalarna har ett antal frikyrkoförsamlingar beskrivits som ”homodiskriminerande”. Men pingstföreståndaren Daniel Alm har nu anmält lokalradiokanalen för bristande saklighet till Myndigheten för press, radio och tv. ”Är vi diskriminerande eller blir vi diskriminerade?” skriver han i ett Facebookinlägg..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sveriges Radio P4 Dalarna, Daniel Alm, Myndigheten, Facebookinlägg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SR sågasefter , inslagom , kyrkors, äktenskapssyn
YLE - 18 maj 18 kl. 12:29

Nej till samkönade vigslar i kyrkan – efter tre dagar av debatt beslöt kyrkomötet att inte ändra äktenskapssyn

Kyrkomötet har beslutat att kyrkan inte utvidgar sin äktenskapssyn. Det betyder att kyrkan inte i det här skedet börjar viga samkönade par..

YLE - 16 mar 15 kl. 11:28

Energiveckan fokuserar på gas

När intresset för gas växer i Europa växer förhoppningarna på den inhemska och förnybara biogasen i Finland. Gas är huvudtema på Energy week i Vasa. Experter inom energi och energiproduktion samlas i Vasa denna vecka när den fjärde upplagan av Energy week börjar.

Cornucopia - 23 sep 13 kl. 16:33

Gas- och energikris i Europa i vinter?

Via bloggrannen Osunt upplystes vi förra veckan om att gaslagren i EU i år är lägre än vid samma tidpunkt förra året. Får vi inte en mild och kort vinter i Europa i år står vi inför en potentiell energikris i EU, där gasnätet helt enkelt inte kan leverera den efterfrågade gasen till kraftverk och uppvärmning, samtidigt som tysk kärnkraft ska stängas ner och vi även här i Sverige har problem med våra pensionärer till kärnkraftverk.
Som tidigare rapporterat var Storbritannien två dagar från att få slut på gaslagren i våras och allt hängde på att enskilda tankers med flytande naturgas kom in i hamn enligt schemat.

News55 - 26 apr 18 kl. 16:11

Oldsberg anmäler TV4 till Granskningsnämnden – som ifrågasätter agerandet

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg sparkades med omedelbar verkan från ”Bingolotto”, programmet som han lett sedan 2014. Det skedde efter en internutredning initierad av TV4 där man konstaterade allvarliga arbetsmiljöproblem. Bland annat skulle Ingvar Oldsberg ha betett sig ”diktatoriskt” och haft en översittarmentatalitet mot sina medarbetare, en kritik som TV4 och produktionsbolaget Warner Bros ska ha känt till i flera år.

News55 - 26 apr 18 kl. 16:11

Oldsberg anmäler TV4 till Granskningsnämnden – som ifrågasätter agerandet

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg sparkades med omedelbar verkan från ”Bingolotto”, programmet som han lett sedan 2014. Det skedde efter en internutredning initierad av TV4 där man konstaterade allvarliga arbetsmiljöproblem. Bland annat skulle Ingvar Oldsberg ha betett sig ”diktatoriskt” och haft en översittarmentalitet mot sina medarbetare, en kritik som TV4 och produktionsbolaget Warner Bros ska ha känt till i flera år.

Kristianstadsbladet - 25 sep 14 kl. 06:30

Ruttna träd sågas ned i Tivoliparken

Foto: Peter Åklundh
Tre Hästkastanjer klarade inte besiktningen som ägde rum tidigare i år. Nu fälls de i Tivoliparken.
– Träden har inslag av röta och har dömts ut, säger stadsträdgårdsmästare Daniel Ottosson.

Alliansfritt Sverige - 02 dec 13 kl. 17:41

Timbro sågas av Journalisten

I det fjortonde numret av Journalisten för i år skriver de en artikel om "allvarliga fel när Timbro granskar medierna". I artikeln tar de upp fyra exempel på där granskningen inte skett korrekt: Granskningen av SVT Östnytts inslag om privatiseringen av äldreomsorgen Granskningen av Göteborgs-Postens granskning av lönebidragsanställda på kafékedjan Le Pain Français Granskningen av Dagens Nyheters rapportering om tungmetaller i barnmat Granskningen av Sveriges Radios dokumentär Den fastspända flickan om den psykiatriska vården av ”Nora”, som blev våldtagen av tidigare polischefen Göran Lindberg En återkommande kritik pekar på att artiklarna varit korrekta i sak och återgett forskningsrapporter rätt. Mest förvånande är kanske att Timbro i en rapport skrivit att

Skånskan - 06 apr 18 kl. 05:00

Boende ifrågasätter hästanläggning

Bjärsjölagård Lukt och flugor. Det är en boende vid Bjärsjölagårds idrottsplats orolig för om Öveds jakt- och fältridklubb får etablera en hästanläggning på marken.Kommunens miljöenhet har gett närboende till idrottsplatsen möjlighet att yttra sig över Öveds jakt- och fältridklubb ansökan om att ha djurhållning på idrottsplatsen där B90 tidigare höll till innan konkursen förra året.

Skånskan - 22 feb 19 kl. 05:00

Skolsammanslagning sågas av skolorna

Malmö Två skolor, Malmö latinskola och Valdermarsro gymnasium, erbjuder i dag gymnasiesärskoleprogrammet för estetiska verksamheter (Evest).
Nu ska en enda skola bedriva Evest-undervisning, något som skolorna själva är mycket kritiska mot.Bakgrunden till ihopslagningen är att elevantalet anses för litet på respektive skola.

SVT Debatt - 08 apr 19 kl. 10:31

”Uppdrag Gransknings inslag kan få allvarliga konsekvenser”

”När man gör ett program som ifrågasätter en redan ifrågasatt grupp på ett ensidigt vis, vad tror ni då händer?” frågar Carl Gylling retoriskt..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 7 timmar sedan

”Det finns hopp” enar kyrkorna i norr

Tältkampanjen Det finns hopp har inletts i Piteå, som redan förra sommaren hade en mindre tältsatsning med Sebastian Stakset. – Det här kommer att beröra hela norra Sverige. Gud skakar det här landet, säger Marcus Sandström, pastor i Kustkyrkan, Jävre..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Kristofobi i spåren av ny Netflixserie: ”Propaganda”

Netflix nya serie ”The family” som uppges ”avslöja” ett kristet nätverk på högsta politiska nivå i USA har rönt stor uppmärksamhet. Samtidigt som den hyllas i Sverige får den i USA, även av sekulära bedömare, kritik för att delvis vara konspiratorisk, kristofobisk och hårt vinklad..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Judisk markering mot Wallström efter Iranbesök

Utrikesminister Margot Wallström får hård kritik från flera håll för samtalet med Irans utrikesminister Javad Zarif på tisdagen. Ordföranden för Judiska församlingen i Stockholm, Aron Verständig, protesterar genom att tacka nej till UD:s minnesföreläsning på Raoul Wallenbergs dag..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Många klagar på störande måsar om sommaren

Klagomålen om störande fåglar har ökat med åren, enligt skadedjursföretaget Rentokil. – Problemet är ganska stort, säger skadedjursexpert Andreas Tapper..

Världen Idag - Igår: 11:55

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - Igår: 09:39

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - Igår: 09:06

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - Igår: 08:49

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.