Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 21 August, 05:01

Världen Idag - 12 aug 19 kl. 13:18

Lugnetkyrkan: ”Ett välplanerat mediedrev”Lugnetkyrkan i Falun var den första i raden av församlingar som presenterades som ”homodiskriminerande” i Sveriges Radio P4 Dalarna. Nu har ledningen haft ett möte med kommunen, som överväger att avbryta sina affärsuppgörelser med kyrkan..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Falun, Sveriges Radio P4 Dalarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LugnetkyrkanEtt , välplanerat, mediedrev

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Jan Rosman, 60 år

Han har grundat församlingen Agape i Norrköping och rest i 50 länder för att vittna om Jesus. Nu fyller Jan Rosman 60 år, men ser fortfarande fram emot att få vara verksam i många år till. – Jag ser det som att jag lever i en sorts skördetid, säger jubilaren..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Tänka upprört är stort, tänka klokt är större

Den här veckan börjar en ny elevkull gymnasiet. En ny skolform och ett nytt avstamp i livet. Årskullens mest kända elev kommer dock inte till något upprop.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Judiska centralrådet agerar inför MFF-match

Polisen samverkar med judiska församlingen i Malmö inför torsdagens MFF-match mot israeliska Bnei Yehuda. Judiska centralrådet går samtidigt ut med en särskild uppmaning till polisen..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Biblar undantas i handelskriget

Det pågår ett handelskrig mellan USA och Kina, vilket skapat oro också hos kristna aktörer. En stor del av USA:s, och hela världens, biblar och andra kristna böcker trycks nämligen i Kina. Men nu har Trumpadministrationen beslutat att biblar och religiös litteratur tills vidare slipper strafftullar..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Konsten att resa billigt

Chartersemester för under 3 000 kronor för en vecka? Ja, det är fullt möjligt, men då måste du vara flexibel och resa när inte så många andra vill resa. Är du bunden till skolornas lov kan du tyvärr glömma de billiga resorna..

Världen Idag - Igår: 00:00

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man ska hantera intrycken och deras signalkaraktär. Tidsandan dallrar som luften en varmfuktig augustidag innan åskan bryter lös med sitt första förlösande blixtnedslag. Det är som om polariseringen på alla nivåer hotar att få själva samhällsgemenskapen att implodera.

Världen Idag - I förrgår: 21:00

Tufft för oliktänkande i Narendra Modis Indien

Det kallas världens största demokrati och har hyllats för sina fria val och sin mångfald. Men i det Indien som leds av Narendra Modi monteras demokratin långsamt ner – till ödesdigra konsekvenser, menar forskare. Kashmir är bara senaste exemplet..

Världen Idag - I förrgår: 14:00

Sveriges främsta roddare blir diakon

Maria Brandin har tagit VM-guld och haft OS-framgångar. Nyligen vigdes hon till diakon och nu berättar hon öppet om sin tro. – Gud kallade mig, säger hon till Expressen..

Världen Idag - I förrgår: 11:00

Hillsong Summer Camp tar sikte på att bli störst

Det började på en liten lägergård utanför Dalarna med ett femtiotal deltagare för sex år sedan. Förra veckan arrangerade Hillsong Sweden barn- och ungdomslägret Summer Camp utanför Mullsjö – med 1 500 deltagare. Visionen är att bli Skandinaviens största sommarläger..

Världen Idag - I förrgår: 10:00

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna systematiskt ner i olika faser av tillväxten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.