VA > Ekonomi

Sunday, 25 August, 02:14

VA - 12 aug 19 kl. 12:54

Stressdoktorns recept: Så kan du vaccinera dig mot stress i höstSemestrarna är över och hösten står för dörren. Enligt Tomas ”Stressdoktorn” Danielsson bör den som kommer tillbaka från semestern gå in i vad han kallar en arbetsträningsform första veckan för att inte skapa onödigt stresspåslag redan från start.  .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Tomas Stressdoktorn Danielsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stressdoktorns, recept, kan du , vaccineradig mot , stress, i höst
Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Fyra sätt att tackla en antibiotikalös framtid

Foto: Matthias Mörgelin
- Vi tvingas lägga in patienter för något som borde varit en enkel infektion och ge dem dyr, intravenös antibiotika. Det är absurt, säger Inga Odenholt.
Hon är professor i infektionssjukdomar vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Nyheter 24 - 24 feb 12 kl. 10:15

Nu drabbar den oss - här är allt dåligt med våren


Våren står för dörren. Ljusare dagar, fågelkvitter och trädblomning. Men för många är det den värsta tiden på hela året.

YLE - 14 feb 14 kl. 16:04

Influensasäsongen igång - inte värre än tidigare

Köerna är långa och väntrummen trånga sedan nyheten om att flera finländare dött i svininfluensa fått folk att ta sig till hälsostationerna för att få vaccinera sig mot säsonginfluensan, där svininfluensan, H1N1 numera ingår, och på flera håll har vaccinerna tagit slut. Alltid när det är tal om dödsfall blir människor oroliga, säger överläkare Hanna Nohynek vid THLs avdelning för vaccinationer och immunskydd, och i synnerhet när det gäller unga, friska människor. - En tredjedel av de som vårdats på intensiven har i grunden varit friska individer.

YLE - 20 jan 15 kl. 17:56

Räty stöder vaccinering på apoteken

Apotekens verksamhet kunde utvidgas genom att erbjuda vaccinationer mot säsongsinfluensa. Det föreslår en arbetsgrupp vid Social- och hälsovårdsministeriet och minister Laura Räty (Saml) är positivt inställd. - Finländarnas iver att vaccinera sig mot influensa är för låg, säger Räty i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 11:07

"En medicinsk baksmälla"


Kampen mot infektionssjukdomarna sågs länge som medicinens stora paradnummer. Redan 1796 lyckades Edward Jenner med den första vaccinationen mot smittkoppor. 1857 visade Louis Pasteur att mikroorganismer kan orsaka sjukdomar.

YLE - 11 okt 13 kl. 06:30

Influensavaccin kan bli receptfritt

Det kan snart bli möjligt att skaffa vaccin mot influensa utan att gå till läkare. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet, Fimea, vill att vaccin mot influensa ska bli en av de produkter som man kan köpa direkt på apoteket - utan recept. Enligt Fimea-chefen Erkki Palva har apoteken tillräcklig expertis för att se till att vaccinet inte ges till fel människor.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:09

Från ogräs till vinstmaskin – Supertalangen Eslam Salah vill lösa våra proteinproblem med lupin

Supertalangen Eslam Salah har siktet inställt på vända upp och ned på europeiska matindustrin genom att ersätta importerad soja med bönorna från den inhemska lupinen. .

VA - Igår: 16:02

Går mot strömmen: Adidas storsatsar på landsbygden för att stärka sin kultur och identitet

Medan svenska storföretag som Nordea och ABB har lämnat Sverige och Sandvik har övergett landsbygden för Stockholm har den globala jätten Adidas gått rakt motsatt väg och satsat stora pengar på att bygga om huvudkontoret vid den lilla tyska orten Herzogenaurach där framgångssagan en gång tog sin form. Målet är att ytterligare stärka den kultur och identitet som har banat väg för sportjättens....

VA - Igår: 15:41

Wall Street: Nya tullar från Kina tyngar börsen

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt.  .

VA - Igår: 15:47

Cannabusiness: Det nya gröna guldet

I den ena amerikanska staten efter den andra blir cannabis för medicinskt bruk lagligt. När trenden kommer till Europa öppnar sig en enorm marknad. Läkemedel, snacks, öl, hundgodis, kosmetika – allt blir bättre med cannabis menar förespråkarna.

VA - Igår: 14:40

”Näringslivet behöver fler förebilder som visar hur makt kan användas ansvarsfullt”

Makt är synonymt med auktoritet och kraft, men tyvärr förknippas det ofta med maktmissbruk, hierarkier och härskartekniker. .

VA - Igår: 14:54

Vändning i handelskriget: Kina inför hämndtullar på USA för 75 miljarder dollar

Tullarna är en åtgärd mot USA:s "unilateralism och protektionism", menar Peking. .

VA - Igår: 14:56

Veckans vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen

Här får du en snabbkoll på börsveckan, som rullat på bra efter rapporter som slagit förväntningarna. Nästa vecka riktas blickarna mot rapporter från Balco, SAS och Lundberg. .

VA - Igår: 12:27

Färsk rankning: Ta rygg på vinnaraktierna med starkast köpsignaler just nu

Fyra svenska aktier toppar listan! Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys. .

VA - Igår: 12:04

Ta en titt på Apples nya kollektion - så blir uppdateringarna

Funderar du på att köpa en ny mobil? Läs om de kommande uppdateringarna till iPhone! .

VA - Igår: 11:50

Regeringen beslutar att Preems raffinaderi ska prövas igen – utsläpp som 1,5 miljoner New York-resor tur och retur varje år

Preems raffinaderi norr om Lysekil kommer att öka sina koldioxidutsläpp från 1,7 till 3,4 miljoner ton per år när det byggs om och byggs till .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.