SR > Nyheter

Monday, 19 August, 18:08

SR - 12 aug 19 kl. 12:42

Allt färre länder erkänner Kosovo som självständigtMinst elva länder har meddelat att de inte längre erkänner Kosovo som en självständig stat. Det beror på serbisk diplomati, enligt Balkankännaren Sanimir Resić..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kosovo, Balkankännaren Sanimir Resić

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färreländer , erkänner, Kosovosom , självständigt
Expressen - 17 mar 14 kl. 21:24

Ryssland erkänner Krim självständigt

Rysslands president Vladimir Putin har undertecknat ett dekret att erkänna Krim som en självständig stat. Staden Sevastopol kommer att få en "särskild status" i "Republiken Krim" enligt Putins dekret. Men frågan är om Putin vågar gå ännu längre – om han kommer att ge sig på hela Ukraina?

DI - 17 mar 14 kl. 19:32

Ryssland erkänner Krims självständighet

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer. President Vladimir Putin undertecknade på måndagskvällen ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml..

Kristianstadsbladet - 26 jun 13 kl. 22:17

Hundra länder har erkänt Kosovo


Egypten blev det hundrade landet att erkänna Kosovo som självständig stat. Regeringen i Pristina ser det som en milsten på väg mot ett fullständigt internationellt erkännande."Världens äldsta land, Egypten, har nu officiellt erkänt den yngsta staten i Europa - Kosovo" skrev utrikesminister Enver Hoxhaj på Twitter på onsdagen.

BT - 17 mar 14 kl. 19:31

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer. President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml.Under dagen har både EU och USA markerat sitt motstånd mot gårdagens folkomröstning på Krim genom att upprätta en lista över ett 20-tal personer som får reseförbud och sina tillgångar frysta.

BT - 17 mar 14 kl. 19:53

Ryssland erkänner Krim

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer. President Vladimir Putin undertecknade på måndagskvällen ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml. Staden Sevastopol på Krimhalvön – hem för den ryska flottbasen – kommer att få en "särskild status" i "Republiken Krim", enligt dekretet som Putin har undertecknat.

NT - 17 mar 14 kl. 19:31

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer.President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml..

UNT - 17 mar 14 kl. 19:31

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer. President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml..

Corren - 17 mar 14 kl. 19:32

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer.President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner Krimhalvön som en suverän stat, enligt Kreml..

SvD - 17 mar 14 kl. 19:59

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina. President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner halvön som en suverän stat, enligt Kreml..

GöteborgsPosten - 17 mar 14 kl. 19:57

Putin erkänner Krim som suverän stat

Ryssland erkänner Krim som självständigt från Ukraina. President Vladimir Putin har undertecknat ett dekret som erkänner halvön som en suverän stat, enligt Kreml. Men enligt folkrätten har Krim ingen rätt att bryta sig ur Ukraina, enligt en expert..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Liberalerna: Vänta med att utjämna kostnader mellan kommuner

Liberalerna tycker att Socialdemokraterna har för bråttom med att kostnadsutjämna för kommuner och landsting..

SR - 45 minuter sedan

8000 evakuerade från branden på Gran Canaria

Den omfattande branden på den populära turistön Gran Canaria har nu lett till att omkring 8000 personer tvingats lämna brandområdet. Branden har härjat sedan i lördags och är fortfarande inte under kontroll..

SR - 1 timme sedan

Räddningsfartyget vägrar ta flyktingar till Mallorca

Räddningsfartyget Open Arms som varit ute på Medelhavet i 18 dagar med över 100 migranter ombord – tackade i eftermiddags nej till Spaniens erbjudande att låta fartyget gå in i hamn på Mallorca. Från EU var reaktionerna däremot positiva..

SR - 1 timme sedan

Ygeman: Man behöver hela tiden förnya sitt system

Offentlig sektor har haft kortsiktiga digitaliseringsstrategier och bör nu modernisera sina gamla IT-system, även om notan blir dyr.Det säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)..

SR - 1 timme sedan

Den svenska biohösten har presenterats

I dag presenterades höstens biofilmer. Bland de 22 filmerna finns allt från tunga dokumentärer till familjeunderhållning..

SR - 9 timmar sedan

Skogsbranden på Gran Canaria sprider sig

På Gran Canaria härjar den värsta skogsbranden på länge och 9000 personer har evakuerats. Räddningsarbetet är besvärligt på grund av den kraftiga röken..

SR - 2 timmar sedan

Misstänkt föremål i Linköping – område avspärrat

Polisen har spärrat av ett mindre område på Garnisonsområdet i Linköping efter att ett misstänkt farligt föremål hittades tidigare idag. Nationella bombskyddsgruppen är nu på plats för att göra en bedömning av föremålet..

SR - 3 timmar sedan

Explosion nära omstridd irländsk gräns

En explosion ska ha ägt rum i närheten av Newtownbutler i Nordirland, bara någon kilometer från gränsen till Irland..

SR - 3 timmar sedan

Huawei får fortsätta använda Android - ett tag

Kinesiska telejätten Huawei får förlängd respit från att bli utestängd från operativsystemet Android..

SR - 4 timmar sedan

Terrormisstänkt accepterar rättspsykiatrisk undersökning

Den 21-årige man i Norge som häktats misstänkt för mord, mordförsök och terrorbrott säger ja till att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar norska NRK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.