SR > Nyheter

Monday, 26 August, 00:58

SR - 12 aug 19 kl. 12:22

Grekiska skattesänkningar oroar långivarnaI Grekland har premiärminister Kyriakos Mitsotakis nya högerregering redan infört flera reformer sen de tillträdde för en dryg månad sen. Något som skapat oro hos långivarna och en spänd stämning med vänsterblocket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Grekland, Kyriakos Mitsotakis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grekiska, skattesänkningar, oroar, långivarna
Helsingborgs Dagblad - 03 jul 15 kl. 10:57

Som Argentina – med tvångströja

Natten till onsdagen missade Grekland en återbetalning till Internationella valutafonden, IMF, och betraktas därför officiellt närma sig “statsbankrutt”. “Statsbankrutt” gjorde också för ungefär ett år sedan Argentina, efter att ha vägrat gå med på kraven från ett antal så kallade “gamfonder” (däribland en svensk investerare). Det var toppnyheter i internationella medier under ett par dagar och bland annat Svenska Dagbladet placerade Argentina på en lista med “länder på ruinens brant”.

Ekonomistas - 18 jun 15 kl. 07:00

Gästinlägg: Vad Grekland behöver

Ett avtal mellan Grekland och dess fordringsägare är fortfarande sannolikt. Vad landet verkligen behöver är emellertid en partiöverskridande överenskommelse om att förändra sina institutioner, en mindre restriktiv finanspolitik och löften om framtida skuldnedskrivningar, skriver Christian Odendahl, chefsekonom på tankesmedjan Centre for European Reform i detta gästinlägg.  Förhandlingarna mellan Grekland och dess fordringsägare håller på att slutföras och det är bråttom.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Trump lovar Johnson stort frihandelsavtal

Donald Trump lovade i dag Boris Johnson ett omfattande frihandelsavtalden dagen Storbritannien lämnar EU..

SR - 3 timmar sedan

Internt fel orsak till strömavbrott på Nyköpings lasarett

Anledningen till att reservkraften inte gick i gång på Nyköpings lasarett på lördagen var ett internt fel på sjukhuset..

SR - 4 timmar sedan

”Tecken på en farlig upptrappning”

Vattenkanoner och tårgas har satts in under protesterna i Hongkong och för första gången sedan oroligheterna inleddes så har polis avfyrat ett skarpt skott. Det finns inga uppgifter om skadade – det tycks vara ett varningsskott. Torbjörn Lodén, professor emeritus i sinologi vid Stockholms universitet, ser allvarligt på utvecklingen..

SR - 4 timmar sedan

Två gripna efter polisskjutning i Finland

I Finland uppger polisen att man har gripit två personer som misstänks ha att göra med polisskjutningarna i Borgå natten mot söndag..

SR - 5 timmar sedan

Smart textil hjälper dövblinda kommunicera

Kläder som förmedlar information genom vibrationer kan ge dövblinda ett större oberoende. Textilhögskolan i Borås visar upp de första provplaggen..

SR - 6 timmar sedan

Oro för att ebolautbrott ska påverka handeln

På gränsen mellan Rwanda och Kongo-Kinshasa är oron fortsatt stor för att blödarfebern ebola ska sprida sig. Fyra fall har konstaterats i två-miljonersstaden Goma i Kongo. För några veckor sedan stängde Rwanda gränsen i några timmar, vilket påverkade tiotusentals som lever på gränshandeln..

SR - 7 timmar sedan

Moderaterna kräver besked om IS-barn

I en debattartikel i Expressen i dag begär moderatledaren Ulf Kristersson och partiets utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark att få svar på vilka planer regeringen har för barnen till IS-anhängare med koppling till Sverige, som nu befinner sig i läger utomlands..

SR - 7 timmar sedan

Irans utrikesminister till G7-möte

Irans utrikesminister Javad Zarif gör ett överraskande besök på G7-mötet i Biarritz i Frankrike, för att hålla möten med flera världsledare. Det hotade kärnenergiavtalet är ett av de ämnen som är högst på agendan där..

SR - 7 timmar sedan

Varningsskott mot demonstranter i Hongkong

I Hongkong är det oroligt på gatorna igen med nya protester och sammandrabbningar. Tusentals människor har demonstrerat i dag i protest mot regeringen i Peking..

SR - 10 timmar sedan

Två år efter folkmordet – rohingyer vägrar återvända

Det har nu gått exakt två år sedan som rohingyer i tusental flydde våldet, dödandet och de sexuella övergreppen över till Bangladesh, till det som nu är världens största flyktingläger Cox's Bazar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.