Skånskan > Nyheter

Saturday, 24 August, 23:55

Skånskan - 12 aug 19 kl. 12:03

Man häktad för våldtäkt mot barnMalmö En man i 45-årsåldern har häktats, misstänkt för våldtäkt mot barn. Polis och åklagare är förtegna kring misstankarna, som ska avse två tillfällen runt månadsskiftet juli/augusti.Enligt Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning är den häktade mannen i 45-årsåldern, och brottsrubriceringen är alltså våldtäkt mot barn. Normalt sett betyder det att brottsoffret är under 15 år, men enligt kammaråklagare Henrik Nordquist finns det vissa undantag från den regeln. Han hänvisar till Brottsbalkens sjätte kapitel, fjärde paragrafen, där det i andra stycket framgår att även om den drabbade är mellan 15 och 18 kan aktuell brottsrubricering användas, förutsatt att offret är ”avkomling till gärningsmannen eller står under fostran av eller har ett
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Nils Norling, Malmöpolisens, Henrik Nordquist, Brottsbalkens, Malmö, Nordquist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man häktadför , våldtäktmot , barn
Skånskan - 29 nov 18 kl. 11:58

64-årig fast för barnvåldtäkt

MALMÖ En 64-årig man sitter anhållen för våldtäkt mot barn. Han misstänks även för sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp mot barn.Våldtäkten ska ha inträffat den 30 augusti och det råder sekretess i ärendet.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 08:00

Misstankarna om grov våldtäkt mot barn har stärkts

Trots att 48-åringen suttit häktad i 118 dagar lär förundersökningen om bland annat misstänkt grov våldtäkt mot barn inte bli klar än på ett tag. Misstankarna har dock stärkts.
Mannen är anklagad för grov barnvåldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 11:10

Begärs häktad för flera våldtäkter mot barn

STAFFANSTORP En man i 45-årsåldern hemmahörande i Staffanstorp begärs häktad vid Lunds tingsrätt.
Mannen misstänks för våldtäkt mot barn vid flera tillfällen.Hela ärendet är sekretessbelagt och kammaråklagare Mathias Larsson kan i nuläget inte säga något alls om misstankarna mot mannen.

BT - 04 sep 13 kl. 12:07

Begärs häktad för sexbrott mot barn

En man i 20-årsåldern från ort i Svenljunga kommun begärs häktad av åklagarkammaren i Borås misstänkt för våldtäkt mot barn. Våldtäkterna har ägt rum vid två tillfällen mellan 1 november förra året och den 5 februari i år. Övergreppen har skett i orten där mannen är skriven.

Uppsalanyheter.se - 30 dec 14 kl. 23:36

Sexåtalade prästen dömd för våldtäkt mot barn

Den sexåtalade prästen från Uppsala döms av Uppsala Tingsrätt till två år och sex månaders fängelse samt skadestånd på 110 000 kronor för våldtäkt mot barn.Den sexåtalade prästen från Uppsala döms av Uppsala Tingsrätt till två år och sex månaders fängelse samt skadestånd på 110 000 kronor för våldtäkt mot barn.   Den 29-årige prästen ska enligt åtalet ha haft en sexuell relation med en konfirmand som vid första tillfället var 14 år och nio månader.

BT - 25 apr 13 kl. 16:31

Nätpedofil häktad för barnvåldtäkt

Mannen som misstänks ha bidragit till att en 13-årig flicka i Kumla hoppade framför tåget har häktats för ytterligare brott. Han misstänks även för våldtäkt mot barn. Sedan tidigare sitter mannen häktad på sju olika punkter.

Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 15:24

Fortsatt häktad för barnvåldtäkt

På fredagen omhäktades den 36-åring som misstänks för våldtäkt mot barn i Kristianstad. Mannen har redan suttit häktad i två veckor.
Men förundersökningen är inte klar och åklagaren hade begärt mer tid.

Uppsalanyheter.se - 05 dec 14 kl. 04:23

Uppsalaprästen åtalas för sexbrott mot barn

En ungdomspräst anställd i ett stift strax utanför Uppsala som sitter häktad misstänkt för våldtäkt kommer att åtalas för sexbrott mot barn.En ungdomspräst anställd i ett stift strax utanför Uppsala som sitter häktad misstänkt för våldtäkt kommer att åtalas för sexbrott mot barn.   Prästen och den 14-årige konfirmanden hade enligt prästen en "ömsesidig relation" som hade avslutats när anmälan från Socialtjänsten kom in med en anmälan i början av November.

BT - 15 dec 14 kl. 15:00

Boråsare begärs häktad för våldtäkter mot barn

En boråsare i 45-årsåldern har begärts häktad som misstänkt för att ha våldtagit minst tre barn. Enligt uppgifter till BT handlar det inte om hans egna barn och inte heller om barn som han haft att göra med i sitt jobb. – Men vuxna människor kan i olika sammanhang på helt naturligt sätt komma i kontakt med barn och jag menar att den misstänkte har utnyttjat sådana situationer, säger kammaråklagare Robert Beckard.

BT - 15 dec 14 kl. 16:53

Begärs häktad för barnvåldtäkter

En man i 45-årsåldern har begärts häktad misstänkt för våldtäkt mot minst tre barn i Boråstrakten. Enligt Borås Tidning är barnen inte mannens egna och han ska heller inte haft att göra med dem via sitt jobb. - Vuxna människor kan i olika sammanhang på ett helt naturligt sätt komma i kontakt med barn och jag menar att den misstänkte utnyttjat sådana situationer, säger kammaråklagare Robert Beckard till BT.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Man häktad för barnvåldtäkt – har jobbat på 26 förskolor

En man i 40-årsåldern sitter sedan en månad tillbaka häktad för våldtäkt mot barn. – Min klient är ångerfull och samarbetsvillig. Han vill klara ut det som har hänt fullt ut, säger Esbjörn Svensson, försvarsadvokat till Aftonbladet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kraftig bilbrand

Malmö Under lördagskvällen inträffade en kraftig bilbrand vid Professorgatan i Malmö. Räddningstjänsten skickades till platsen.Larmet inkom klockan 21.

Skånskan - 1 timme sedan

E6 avstäng efter bilolycka

BURLÖV Under lördagen inträffade en trafikolycka på väg E6 i höjd med Alnarp och Arlöv trafikplats. Tre personbilar var inblandade i olyckan.Larmet inkom klockan 13.

Skånskan - 2 timmar sedan

Knapp seger för IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad vann lördagens träningsmatch borta mot Johan Zanotti-tränade Team Sydhavsöarna med 30-27 (16-12).– Många gjorda mål och seger, men jag kan ändå inte vara riktigt nöjd, konstaterade tränare Sebastian Seifert med dryga halvtimmens distans till drabbningen på Lalandia.
Han tänkte framför allt på den defensiva insatsen som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Skånskan - 5 timmar sedan

44-åring åtalas för cannabis

Hörby En 44-åring Hörbybo åtalades onsdagen den 21 augusti för ringa narkotikabrott.
Åklagaren menar att han olovligen använt cannabis den 11 februari ”eller någon dags dessförinnan” i år.
Enligt Åklagaren kan målet avgöras utan huvudförhandling, och han anger påföljden 30 dagsböter om 50 kronor, allt som allt 1 500 kronor, som rimligt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslövs BK föll med uddamålet

FOTBOLL Eslövs BK hade inte marginalerna med sig, trots en stor medrest klack, i lördagens bortamatch i Ullared. Hemmalaget vann med uddamålet, 2-1.– Vi började matchen bra men till slut får man väl säga att de vann rättvist om man ser till antalet chanser.

Skånskan - 6 timmar sedan

104 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Planteringsgatan 10 i Sjöbo av Emma Ingvarsson och Magnus Daniel Kärverud. Nya ägare är Ellinor Andersson och Olle Kroon, båda 26 år, från Sövde. Priset blev 2 750 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019.

Skånskan - 6 timmar sedan

Man åtalas för drograttfylla

ESLÖV En 56-årig man åtalas för att ha kört bil påverkad av diazepam, amfetamin och cannabis. Han stoppades vid Circle K i Eslöv den 6 april i år..

Skånskan - 6 timmar sedan

Det blev inget playstation

Hörby En Hörbykvinna kom i kontakt med en person som ville sälja ett playstation via en köp- och säljsida.
Kvinnan gick med på att betala 1 100 kronor i förskott, men har sedan dess sett röken av någon konsol.
Händelsen är polisanmäld och en förundersökning gällande bedrägeri är inledd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nya ägare till 30-talshus i Rydsgård

Rydsgård Emilie Elisabeth och Filip Holger Östberg, 30 och 33 år, från Blentarp, har tagit över fastigheten på adressen Lindhult 112 i Rydsgård från Chris Bengtsson. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 4 325 000 kronor. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 140 kvadratmeter samt en tomt som är 5 425 kvadratmeter stor.

Skånskan - 8 timmar sedan

147 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt till nya ägare

Blentarp Erik Hampus Hellström, 29, och Tove Melin, 28, är nya ägare till huset på adressen Björkgatan 5 i Blentarp. Huset är 147 kvadratmeter stort och byggdes 1975. Säljare är Magnus Sevedsson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.