Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 18 August, 02:35

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 11:04

Små förändringar i SEB:s boprisindikatorJuli månad innebär en marginell försvagning av SEB:s boprisindikator med de psykologiska förväntningarna på bostadspriserna. Någon omedelbart förestående krasch i priserna blir det alltså inte, eftersom det inte finns psykologiskt stöd för detta just nu.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, SEB Boprisindiakator, Valueguards HOXSWE Sverige, Valueguard56, Stockholm, Skåne, Malmö, Öresundsregionen, Sverige, Europa, Danmark, Internet, Hushållen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Små, förändringari , SEB:s, boprisindikator
Cornucopia - 09 maj 16 kl. 13:47

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Det innebär att vi kan vänta oss stigande bostadspriser när dessa publiceras av Valueguard på torsdag.
SEB:s boprisindikator, samt Valueguards HOX-index för hela Sverige.

Cornucopia - 12 sep 16 kl. 09:08

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt

SEB:s boprisindikator fortsätter hacka sig fram. Nu tror 70% av svenskarna på stigande bostadspriser och 11% på fallande priser. Det talar för att onsdagens prisstatistik från Valueguard och prisdata från Mäklar-"statistik" kommer peka uppåt.

Cornucopia - 26 okt 16 kl. 16:11

Psykologin i bostadsbubblan hackar - SEB:s boprisindikator faller igen

De svenska hushållen kan inte riktigt bestämma sig vad som gäller psykologiskt för bostadsbubblan. SEB:s boprisindikator hackar betänkligt och föll tillbaka i den senaste undersökningen.SEB:s boprisindikator till och med oktober 2016, samt Valueguards HOX-index för svenska bostadspriser.

Cornucopia - 12 sep 17 kl. 09:22

SEB:s boprisindikator fortsätter nedåt - är en avmattning på gång?

SEB:s sk boprisindikator fortsätter nedåt, vilket talar för en avmattning i bostadspriserna. Samtidigt är augusti normalt den starkaste månaden för bostadspriserna. Facit får vi på torsdag, när Valueguard rapporterar dessa.

Cornucopia - 11 dec 17 kl. 09:29

SEB:s boprisindikator nu negativ - värst i Stockholm

SEB:s pyskologiska boprisindikator är nu negativa. Fler hushåll tror på fallande bostadspriser än stigande, och allra värst är det i Stockholm som endast övertrumfas av den akuta finanskrisen 2008 - 2009.
SEB:s boprisindikator som mörk linje.

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 10:57

SEB:s boprisindikator fortfarande i toppläge - priserna ska upp

SEB:s boprisindikator föll i oktober, men är fortfarande i ett toppläge. Indikatorn mäter prispsykologin på bostadsmarknaden och är som sådan en mycket god indikator på vart bostadspriserna är på väg. Och indikatorn säger att de ska fortsätta uppåt.

Cornucopia - 13 mar 16 kl. 15:27

SEB:s boprisindikator visar på fortsatt stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter uppåt. Detta talar för att morgondagens prisstatistik från Mäklarstatistik och Valueguard kommer vara positiv.SEB Boprisindikator februari 2016.

Cornucopia - 09 apr 18 kl. 11:33

SEB: Stigande boprisindikator - allt fler tror på stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter att stiga, trots att allt talar för fallande bostadspriser i mars. Rätt intressant att psykologin och riktningen på priserna nu börjat gå åt olika håll, då de normalt följs åt.
SEB:s boprisindikator som mörk linje, staplar nedåt är de som tror på fallande priser, staplar uppåt är de som tror på stigande priser och ljus linje är Valueguards HOXSWE-index.

Cornucopia - 25 jan 19 kl. 09:50

Stora fall hos SEB:s boprisindikator - utom i Stockholm

SEB:s psykologiska boprisindikator över hushållens förväntningarpå bostadspriserna föll kraftigt i stora delar av landet. Dock steg indikatorn faktiskt i Stockholm.SEB:s boprisindikator och Valueguards Sverigeindex.

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:39

SEB:s boprisindikator oförändrad i mars

Storbanken SEB:s boprisindikator låg kvar vid 13 i mars. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året, vilket också är samma notering som föregående månad. Även andelen hushåll som tror på fallande priser, 29 procent, och på oförändrade priser, 21 procent, är oförändrade jämfört med februari.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Regeringen stoppar renovering av Karlsborgs flygplats - svenska luftburna förbanden saknar flygplats

Flygplatsen i Karlsborg servar de svenska luftburna förbanden, elitförbanden och specialförbanden på Karlsborg, men har varit belagd med flygplansförbud på grund av bristande underhåll. Regeringen stoppar nu renoveringen av denna för riket vitala flygplats, i ett rätt spektakulärt ingrepp i svensk myndighetsutövning.K 3 Livregementets husarer.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Påminnelse: Boksignering på Center Syd idag lördag 13:00 - 14:30

En sista påminnelse om att jag signerar min nya roman Fallet (och mina pocketböcker) på Center Syd i Löddeköpinge norr om Lund idag lördag mellan 13:00 och 14:30. Vi ses där!Fallet hos Akademibokhandeln.

Cornucopia - 18 timmar sedan

OMXS30 kvar vid stödet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 är kvar vid stödet runt 1500, efter en ordentlig upprekyl under fredagen, som avslutade den tredje röda veckan på raken.Dagschart OMXS30.OMXS30 föll 0.

Cornucopia - Igår: 14:23

Fredagsmys: Var finns världens bästa hamburgare?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Eftersom hipstertrenden nu är inne i sina sista dödsryckningar är det väl dags att utse Världens Bästa Hamburgare (tm). Vilka ställen föreslår du?

Cornucopia - Igår: 11:28

Bloggläsarna tror på sänkt styrränta

Bloggläsarnas dom är inne. Läsarna tror att Sveriges Riksbanks styrränta reporäntan står lägre om ett år än idag. Läsarnas tro på reporäntan om ett år.

Cornucopia - Igår: 09:24

Icke-inflationen: Matpriserna upp 4% - är den svagare kronan orsaken?

Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har på ett år stigit 3.83% enligt SCB:s KPI, trots att KPI bara stigit 1.7%.

Cornucopia - I förrgår: 18:19

Vad tror du reporäntan står i om ett år?

Dags för en enkät. Denna gång om Sveriges Riksbanks ("Riksbankens") styrränta reporäntan. Vad tror du att den står i om ett år?

Cornucopia - I förrgår: 16:40

Påminnelse: Signerar böcker på Center Syd på lördag 13:00 - 14:30

På lördag finns jag på plats hos Akademibokhandeln på Center Syd och signerar Fallet (och mina tidigare pocketböcker) mellan klockan 13:00 och 14:30. Vi ses där!Akademibokhandeln Center Syd inför signering av Höstsol.

Cornucopia - I förrgår: 15:47

Ryska Norra flottan övar på att skära av Norge

Den ryska Norra flottan, baserad på Murmansk, övar just nu på att skära av Norge från omvärlden. 30 ryska örlogsfartyg med förstärkningar från Östersjöflottan och Svarta Havsflottan genomför övningen i Norska havet, dvs Nordatlanten mellan Norge och Island, rapporterar Barents Observer och även det ryska försvarsministeriet i ett pressmeddelande. Övningen kan bara ses som offensiv, eftersom man skär av ett grannland och inte begränsar sig till att försvara sitt eget territorium.

Cornucopia - 14 aug 19 kl. 13:48

Statsminister Stefan Löfven (S): Knarkare lever 18 år längre

Statsminister Stefan Löfven (S) snöade in en hel del på knark i hans DN-intervju. Hans slutsatser är bland annat att knarkare lever 18 år längre, och det är ett exempel på en orättvis klyfta i det svenska samhället.
Ahhh...Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.